ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ,ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ...

Μετά το μνημειώδες τετ-α-τετ με τον Ομπάμα, ο Αλέξης Τσίπρας κράτησε στάση «καφενέ» και στην Κούβα. Ο Νίκος Συρίγος γράφει.
Φαντάζομαι ότι κανείς δεν ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να πάει στην Κούβα για να αποχαιρετίσει τον «σύντροφο» Κάστρο. Τουναντίον. Και πήγε οικειοθελώς και τον πληρώσαμε εσύ κι εγώ πατριώτη και άφησε την χώρα την ώρα που παίζονται όλα για να κάνει το κομμάτι του και να το παίξει επαναστάτης… Ελπίζαμε όμως τώρα που το παλικάρι πήγε κάπου που ήθελε, που γούσταρε βρε αδερφέ, αν μη τι άλλο να εκπροσωπήσει την χώρα, αν όχι επάξια, αλλά με τον δέοντα σεβασμό. Να επανορθώσει μετά το παγκόσμιο ρεζιλίκι με τον Μπαράκ Ομπάμα, όταν όλος ο πλανήτης αντιλήφθηκε ότι στην Ελλάδα έχουμε πρωθυπουργό έναν τύπο που δεν ξέρει ούτε να κάτσει σωστά. Ναι, αυτόν που ψηφίσαμε για να σταθεί όρθιος απέναντι στα «κοράκια»!
Ούτε τους ζωντανούς, ούτε τους νεκρούς…
Τι Κούβα, τι Μαξίμου, τι Προεδρικό Μέγαρο! Τι Ομπάμα, τι Κάστρο! Τι ζωντανός, τι νεκρός! Ο Τσίπρας είναι παντού και πάντα ο ίδιος. Ο ίδιος, απαίδευτος άνθρωπος που δυστυχώς εκπροσωπεί την Ελλάδα. Για την ακρίβεια δεν την εκπροσωπεί. Τη ρεζιλεύει. Και το χειρότερο είναι πως παθαίνει αλλά δεν μαθαίνει. Δεν μαθαίνει ότι δεν μπορεί να κάθεται λες και είναι στον καφενέ, όταν εκπροσωπεί τη χώρα. Δεν μαθαίνει ότι έχει την υποχρέωση όσο ακόμη είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Να κάνει το μίνιμουμ. Έστω το μίνιμουμ. Και το να κάθεσαι έτσι, σε μια τελετή δεν δείχνει σεβασμό ούτε στο νεκρό, ούτε σε αυτούς που εκπροσωπείς. Επιβεβαιώνει απλά την ακαταλληλότητα σου. Ας το προστατεύσει κάποιος το παιδί… Ας το κρατήσει σπίτι. Και λεφτά θα γλιτώσουμε και δεν θα ντρεπόμαστε.

Υγ. Για το τίποτα που προσπαθεί να γίνει κάτι μοιράζοντας «καρκίνο» και «ψόφο» κλπ. τι να πεις; Μηδέν από μηδέν ίσον μηδέν... 

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: