ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΣ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Όλοι θυμόμαστε τις λαϊκίστικες κορώνες του Ανδρέα Παπανδρέου.Ένας πολιτικός με το χάρισμα της ρητορικής,αλλά μέχρι εκεί.Ο Ανδρέας είναι ο νο1 υπεύθυνος για την σημερινή κατάντια της χώρας.Ο Ανδρέας χαρακτηρίζεται απο τον τυχοδιωκτισμό του αλλά και την κοντόφθαλμη πολιτική του.Ένας άνθρωπος που ήθελε μόνο την εξουσία και την.....
καλοπέραση του.Ο Κύριος που μπήκε με τρύπια παντελόνια και φτωχός, κατέληξε να χτίζει ρόζ βίλες στην γκόμενά του με λεφτά που δεν ξέρουμε απο που τα βρήκε.Το χειρότερο απο όλα είναι ότι έμαθε τον Έλληνα να ΚΛΕΒΕΙ,νομιμοποίησε την κομπίνα την λαμογιά ενώ το πιο καταστροφικό απο όλα είναι ότι μετέτρεψε τον Έλληνα απο διαμόνιο επιχειρηματία σε δαιμόνιο κλέφτη-δημόσιο υπάλληλο.Απο το 1981 η κοινωνία διαλύθηκε νέα ήθη ξεφύτρωσαν απο το πουθενά, οι μέτριοι πήραν την εξουσία.Άνθρωποι που υπο κανονικές συνθήκες θα ήταν καθαρίστριες σκαλών,ανέλαβαν διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς.Άνθρωποι χωρίς ίχνος ηθικής αλλά και με τις πλάτες του Ανδρέα αφού ήταν πρότυπο λαμογιάς, διοικούσαν ολόκληρους οργανισμούς του δημοσίου.Ένας στρατός απο πράσινα κομματοσκυλα(πρασινοφρουροι) κατέτρωγαν τα σπλάχνα του δημοσίου,η άνοδος των μετρίων και των αμαρτωλών είναι γεγονός.Ένα είδος νέας δικτατορίας γεννιέται,πραγματικά θυμάμαι τον φανατισμό των Πασόκων εκείνη την εποχή και μου σηκώνεται η τρίχα.Δεν τολμούσες να πεις κακη κουβέντα για τον ΑΝΔΡΕΑ μπορεί να ήσουν και νεκρος.Νόμος ήταν το δίκιο του πρασινοφρουρού,του βολεμένου στο δημόσιο,οι υπόλοιποι έπρεπε να μπούν στο περιθώριο.
Η κατάστροφή της κοινωνίας συνεχίστηκε όμως,υπήρξε μία επανάσταση χωρίς αιτία,οι αξίες διαλύθηκαν αν δούμε με μιά ματιά στους αριθμούς θα καταλάβουμε τι ακριβώς είχε συμβεί.Οι χρήστες ναρκωτικών αυξήθηκαν κατακόρυφα,τα διαζύγια επίσης ο νεοπλουτισμός ήταν γεγονός.Όλοι οι Έλληνες είχαν μετατραπεί σε βρυκόλακες που έπιναν το αίμα του δημοσίου,μία εποχή που οι Έλληνες κοιτούσαν την το σήμερα χωρίς να αναλογίζονται για το τι μέλλον θα αφήσουν στα παιδιά τους.Έχεις λεφτά είσαι κούλ, δεν έχεις δεν είσαι της μόδας είσαι ξένο σώμα.
Η επαρχία επίσης χτυπήθηκε απο τον ιο του ΑΝΔΕΟΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΥ,οι αγρότες δεν δούλευαν πια έτρωγαν τα έτοιμα,οι επιδοτήσεις των αγροτών πήγαιναν στα μπουζούκια και στα μπουρδέλα.Έβλεπες βλαχαδερά με MERCEDES πολύ γελοίο θέαμα,η κατάντια του νεοέλληνα.Που να ήξερε το βλαχαδερό τι θα γινόταν στις μέρες μας ότι τα παιδιά του δεν θα είχανε να φάνε.Το ίδιο συνέβαινε και στις τουριστικές περιοχές οι επιδοτήσεις αντί να γίνουν σύγχρονα ξενοδοχεία πήγαιναν στα κωλόμπαρα, στα μπουζουκαι και στα ακριβά αυτοκίνητα.
Οι φόροι αυξήθηκαν στις επιχειρήσεις ο κρατισμός ήταν γεγονός,η χώρα έμεινε γυμνή απο επιχειρηματίες η ανεργία αυξανόταν,η ελλάδα είχε χωριστεί στα δύο σε αυτους που καλοπληρώνονταν απο το δημόσιο και στους υπόλοιπους που τάϊζαν τους πρασινοφρουρούς.
Ο Θεός λένε μπορεί να αργεί αλλά δεν ξεχνά έλεγαν κάτι παππούδες και τελικά είχαν δίκιο.Τα χρόνια που τρώγαμε και γλεντούσαμε απο τα έτοιμα έφασαν στο τέλος τους,έφτασε ο λογαριασμός που πρέπει να πληρώσουμε.Όλοι αυτοί οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζουν μια νέα πραγματικότητα,τα παιδιά τους είναι άνεργα και δυστυχισμένα,οι ίδιοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ανεργίας αφού θα γίνουν πολλές περικοπές απο το δημόσιο.Προσωπικά δεν τους λυπάμαι και ούτε υπάρχει αλληλεγγύη απο μέρος μου,και πως να υπάρξει αφού τόσα χρόνια ζούσαν εις βάρος μου έχοντας δημιουργήσει μία μαφία στην Ελλάδα ελέγχοντας ακόμα και κυβερνήσεις.Για να υπάρχει αλληλεγγύη πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων.Τα βολεμένα κομματόσκυλα του ΠΑΣΟΚ δεν έδειξαν κανένα σεβασμό ούτε στο κράτος αφού έκλεβαν,ούτε στην υπολοιπη κοινωνία αφού η εξυπηρέτηση που παρείχαν ήταν άθλια.Το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να φωνάζουν για τους μισθούς τους,δεν δούλευαν και είχαν και απαίτηση για αυξήσεις!!!!.
Το πιο γελοίο είναι ότι ένας Παπανδρέου τους βόλεψε και ένας Παπανδρέου θα τους πετάξει έξω.

Δείτε με τι φανατισμό φωνάζουν οι βολεμένοι



ΕΛΛΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ                                                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Aν είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω το παιδί μου από την αρχή


If I had my child to raise over again

Αν είχα την ευκαιρία να μεγαλώσω το παιδί μου 
από την αρχή,  

* θα φρόντιζα να χτίσω πρώτα την αυτοεκτίμησή του και μετά θα φρόντιζα για το σπίτι
* θα χρησιμοποιούσα τα δάχτυλά μου για να ζωγραφίζω κι όχι για να μαλώνω

* θα το διόρθωνα λιγότερο 
και θα συνδεόμουν μαζί του περισσότερο
* θα έπαιρνα τα μάτια μου από το ρολόι 
και θα κοίταζα περισσότερο το ίδιο το παιδί μου

* θα φρόντιζα να λέω «εγώ ξέρω» λιγότερο 
και να νοιάζομαι περισσότερο
* θα έκανα μαζί του πιο πολλές βόλτες 
και θα πετούσα περισσότερους χαρταετούς.

* θα σταματούσα να προσποιούμαι τη σοβαρή 
και θα έπαιρνα πιο σοβαρά το παιχνίδι
* θα έτρεχα σε περισσότερους αγρούς 
και θα κοίταζα πιο πολύ τα αστέρια τη νύχτα

* θ΄ αγκάλιαζα περισσότερο 
και θα αποτραβιόμουν λιγότερο
* θα μπορούσα να δω την ομορφιά της βελανιδιάς 
με αφορμή ένα μικρό βελανίδι

* θα ήμουν λιγότερο άκαμπτη 
και περισσότερο υποστηρικτική

* θα του μάθαινα λιγότερα για την αγάπη της δύναμης 
και περισσότερα για τη δύναμη της αγάπης.

Diane Loomas
πηγή: Newagemama                                                                                                                       ΠΗΓΗ:hamomilaki.blogspot.com

Ας δούνε οι Κοντογιάννηδες κι οι Αυγενάκηδες πω είναι να φοράς παντελόνια

Έτσι κάνουν όσοι διαφωνούν και φοράνε παντελόνια
αντί να
κρύβονται πίσω από φαουστάνια και παπαριές:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1992:

Αγαπημένοι Ιρλανδοί και κακοί Έλληνες!

 

Γιατί ορισμένα γερμανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αντιμετωπίζουν με το γάντι τους Ιρλανδούς, αλλά με το μαστίγιο τους Έλληνες, αν και οι δύο λαοί υπέπεσαν στο ίδιο δημοσιονομικό ολίσθημα;

 

«Για αγαπημένους Ιρλανδούς και κακούς Έλληνες», τιτλοφορείται άρθρο της εφημερίδας Tageszeitung. Αφορμή η διαφορετική συμπεριφορά των γερμανικών μέσων ενημέρωσης απέναντι σε Έλληνες και Ιρλανδούς μετά την ένταξη των δύο χωρών στο μηχανισμό στήριξης. Επισημαίνει λοιπόν η γερμανική εφημερίδα: " Όταν η Ελλάδα βρέθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης απάντησαν με επιθέσεις ειρωνείας και μίσους: 'Γιατί δεν πουλάτε τα νησιά σας χρεοκοπημένοι' ,τους συμβούλευαν έμμεσα. 'Πώς περνάνε οι Έλληνες με τα δισεκατομμύριά μας', ρωτούσαν με ειρωνεία. Μια άλλη εφημερίδα ρωτούσε: 'Ποιός άφησε τους Έλληνες να μπουν στο Ευρώ;' Η εφημερίδα Bild τάσσονταν μάλιστα υπέρ της επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή.
Εντελώς διαφορετική η εικόνα με την Ιρλανδία: Η ίδια εφημερίδα τιτλοφορούσε σχετικό άρθρο της: 'H Ευρώπη τρέμει για το μέλλον της Ιρλανδίας' και έκανε λόγο για 'ιρλανδική τραγωδία' επισημαίνοντας: 'Οι ουρές των ανθρώπων που πεινούν στο Δουβλίνο είναι τόσο μεγάλες που συχνά δεν χωράνε σ' ένα δρόμο'."

Άρχισαν και στο Δουβλίνο οι διαμαρτυρίεςBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Άρχισαν και στο Δουβλίνο οι διαμαρτυρίες"Για ποιό λόγο η διαφορετική αντιμετώπιση; Μήπως επειδή οι Έλληνες δεν αποδέχονται μοιρολατρικά αυτά που συμβαίνουν και κατεβαίνουν στο δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή οι Ιρλανδοί ντρέπονται γιατί απλώνουν το χέρι; Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν υπερβολική κατανόηση για τους Ιρλανδούς, οι οποίοι μετά από αιώνες φτώχειας έβγαλαν χρήματα και έκαναν επί μια 15ετία πάρτι σπατάλης."

"Το γερμανικό βλέμμα συμπόνιας ίσως να οφείλεται στο βιβλίο του γερμανού νομπελίστα συγγραφέα Heinrich Böll 'Ιρλανδικά Ημερολόγια', στο οποίο οι Ιρλανδοί περιγράφονται λίγο ως παράξενοι, αλλά σίγουρα αξιαγάπητοι. Ίσως πάλι η κατανόηση των Γερμανών να σχετίζεται με την μεταπολεμική εποχή, όταν οι Γερμανοί ήταν ευπρόσδεκτοι στην Ιρλανδία, προφανώς με το λανθασμένο σκεπτικό ότι όποιος πολέμησε τη Βρετανία δεν μπορεί να είναι και τόσο κακός. Ας μην ξεχνάμε ότι μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο καμία χώρα δεν ήθελε να παίξει εναντίον της Εθνικής Γερμανίας εκτός από τους Ιρλανδούς. Ίσως οι επόμενες ημέρες με τις προετοιμαζόμενες διαδηλώσεις των Ιρλανδών κατά των μέτρων λιτότητας να αλλάξουν λίγο αυτά που πιστεύουν τα γερμανικά μέσα για τους Ιρλανδούς. Πάντως οι αναγνώστες της εφημερίδας Bild είναι πιο σκληροί με τους Ιρλανδούς από ότι το έντυπο που διαβάζουν. Το 81% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι Ιρλανδοί ζούσαν πάνω από τις οικονομικές τους δυνατότητες και ότι θα πρέπει τώρα να βγάλουν μόνοι τους τα κάστανα από τη φωτιά."

«Η παράνομη μετανάστευση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα»

Tom Königs, πρόεδρος της επιτροπής της γερμανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματαBildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Tom Königs, πρόεδρος της επιτροπής της γερμανικής βουλής για τα ανθρώπινα δικαιώματα«Η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα κύματα προσφύγων», διαβάζουμε σε άρθρο της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα επικαλείται τη μαρτυρία του προέδρου της επιτροπής του γερμανικού κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα Τομ Κένιγκς που επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων. «Η κατάσταση είναι απαράδεκτη", είπε στην εφημερίδα του Μονάχου ο Γερμανός βουλευτής, "οι καταυλισμοί είναι γεμάτοι, λείπουν κρεβάτια, κουβέρτες, οι συνθήκες υγιεινής είναι κακές και δεν υπάρχουν μεταφραστές. Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της. Η παράνομη μετανάστευση είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».

Επιμέλεια: Στέφανος Γεωργακόπουλος
Υπεύθ. σύνταξης: Σπύρος Μοσκόβου                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.dw-world.de

Η Τουρκία θέλει να "σβήσει" το Καστελλόριζο από το χάρτη

Σε ιδιαίτερα προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Κόσμος του Επενδυτή που φέρνει στο φως της δημοσιότητας άκρως απόρρητο έγραφο του υπουργείου Εξωτερικών.

Στο έγγραφο αυτό της Δ1 Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών η πρώτη αποκάλυψη αναφέρει ότι η Τουρκία απαιτεί η διαπραγμάτευση για την υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο να είναι ξεχωριστή από τη διαπράγματευση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου. 

Με αυτό το τρόπο στην ουσία η Τουρκία προσπαθεί να αποσυνδέσει το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου από τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα και να το παρουσιάσει ως αποκομμένες νησίδες που επικάθονται στην τουρκική υφαλοκρηπίδα. 
Μία τέτοια εξέλιξη αυτόματα σημαίνει ότι οι Τούρκοι θα αμφισβητήσουν το νομικό δικαίωμα αυτών των νησιών να έχουν δική τους υφαλοκρηπίδα και άρα Αποκλειστικη Οικονομική Ζώνη.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Ελλάδα δεν θα μπορεί διεκδικήσει την εκμετάλλευση μιας μεγάλης θάλασσιας έκτασης, στο υπέδαφος της οποίοας θεωρείται πως υπάρχουν πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. 

Και ενώ η Τουρκία φαίνεται πως προχωρά σε κάθε μορφής πίεση για να προασπίσει τα συμφέροντά της, σύμφωνα με την εφημερίδα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει στην ελληνική νομοθεσία ούτε τον σύγχρονο ορισμό της υφαλοκρηπίδας αν και έχει εθνικό συμφέρον και διατηρεί τον περιοριστικό ορισμό του 1958.

Μία δεύτερη αμέλεια της Αθήνας είναι πως δεν έχουν ακόμα υποβληθεί χάρτες με τα υποθετικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στα αρμόδια όργανα του ΟΗΕ αν και η αρμόδια υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού έχει ετοιμάσει τέτοιους χάρτες.                                       ΠΗΓΗ:www.onalert.gr

«Μαύρο πρόβατο» έξω από το μαντρί

Η κλοτσιά των λευκών πρόβατων στο μαύρο, για να φύγει από το έδαφος της Ελβετίας, εικόνα που φιγουράριζε σε καμπάνια του ακροδεξιού ελβετικού Λαϊκού Κόμματος πριν από χρόνια, έμεινε στη μνήμη πολλών ως κατάπτυστο δείγμα ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Οι αφίσες και τα φυλλάδια του ακροδεξιού ελβετικού Λαϊκού Κόμματος για την απέλαση καταδικασθέντων για αδικήματα μεταναστών, κατάπτυστο δείγμα ρατσισμού. «Ιβαν Σ., βιαστής και σύντομα Ελβετός;» (φωτ. Reuters) Οι αφίσες και τα φυλλάδια του ακροδεξιού ελβετικού Λαϊκού Κόμματος για την απέλαση καταδικασθέντων για αδικήματα μεταναστών, κατάπτυστο δείγμα ρατσισμού. «Ιβαν Σ., βιαστής και σύντομα Ελβετός;» (φωτ. Reuters) Η επίμαχη αφίσα όμως επέστρεψε πρόσφατα και έγινε όπλο του κόμματος στην προώθηση πρότασής του για αυτόματη απέλαση καταδικασθέντων ξένων. Επί του θέματος αποφαίνονται αύριο με δημοψήφισμα οι Ελβετοί, που έζησαν επί εβδομάδες τον πόλεμο των λόγων και των αφισών.
«Πρωτοβουλία για απέλαση των ξένων - ΝΑΙ» γράφει η αφίσα του Λ.Κ., για να κάνει το μήνυμα πιο σαφές, αν και δεν χρειάζεται, αφού το λάκτισμα του λευκού πρόβατου στο μαύρο είναι εξαιρετικά γλαφυρό. Αυτό το πόστερ δεν ήταν το μόνο του Λ.Κ. Σε ένα άλλο, το κεφάλι ενός γενειοφόρου άνδρα είναι καλυμμένο με μια φάσα που γράφει: «Ιβάν Σ. βιαστής και σύντομα Ελβετός;» Ανατρίχιασαν πολλοί Ελβετοί με την καμπάνια αυτή, αρκετοί μάλιστα έκαναν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της ξενοφοβίας σε Λωζάννη και Γενεύη.
Αντιδράσεις Ελβετών
Αλλοι επέλεξαν να πολεμήσουν τους ακραίους με το ίδιο όπλο. Το Κόμμα των Εργατών έφτιαξε αφίσα που δείχνει λευκά και μαύρα πρόβατα να κλοτσούν ένα λευκό το οποίο φορά κορδέλα «Λαϊκό Κόμμα», με την παρότρυνση «για μεγαλύτερη πολυμορφία, διαφορετικότητα». Ενας επιχειρηματίας από τη Λωζάννη πλήρωσε μόνος του για χιλιάδες αφίσες που φέρουν την επιγραφή: «Είμαστε όλοι εγκληματίες ξένοι!» και οι Σοσιαλιστές έβγαλαν πόστερ-μίμηση εκείνου με τον Ιβάν, που δείχνει θολά έναν άνδρα και πάνω του έχει φάσα που λέει: «Ολοι οι άνθρωποι έξω!». Για να δείξει ότι και οι παραβάτες, οι καταδικασθέντες ξένοι, είναι άνθρωποι.
Ας σημειωθεί ότι στην κατηγορία των υπό απέλαση ξένων θα περιλαμβάνονται και όσοι έχουν παρανόμως λάβει κρατικά επιδόματα.
Το θέμα είναι ότι οι προβλέψεις για το δημοψήφισμα -που οργανώθηκε βάσει νόμου μετά τη συγκέντρωση 100.000 υπογραφών υπέρ της διεξαγωγής του- δείχνουν την ψήφο υπέρ της αυτόματης απέλασης να επικρατεί. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, το 54% απάντησε υπέρ και το 43% κατά. Κάπως έτσι, αυτό που φοβούνταν οι άνθρωποι κατά του διαχωρισμού βάσει φυλής ή θρησκεύματος έγινε πραγματικότητα πέρυσι τέτοιον καιρό, όταν η πλειοψηφία των Ελβετών ενέκρινε με δημοψήφισμα την απαγόρευση ανέγερσης νέων μιναρέδων στα μουσουλμανικά τεμένη.
Στα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν επί των συνεπειών που θα προκύψουν από θετική έκφανση του δημοψηφίσματος, τα μείζονα είναι νομικής φύσεως. Ειδικοί του δικαίου υποστηρίζουν ότι θα έρθει σε σύγκρουση με τα προβλεπόμενα από διεθνείς συνθήκες που έχει υπογράψει η Ελβετία, κυρίως αναφορικά με τη διπλή τιμωρία που επιβάλλει στους ξένους. «Για το ίδιο έγκλημα, ορισμένοι άνθρωποι θα τιμωρηθούν με μία ποινή και άλλοι με δύο» είπε ο καθηγητής διεθνούς δικαίου στη Γενεύη, Μαρσέλο Κοέν. Εξήγησε ότι χειρότερα θα υποφέρουν οι αλλοδαποί παντρεμένοι με Ελβετούς πολίτες που έχουν κάνει παιδιά στη χώρα και έχουν ζήσει εκεί τη ζωή τους. Πώς θα απελαθούν σε μια χώρα, την υποτιθέμενη πατρίδα τους, που μπορεί να έχουν εγκαταλείψει από χρόνια;
Οσοι προώθησαν την καμπάνια του μαύρου πρόβατου πάντως επιμένουν ότι δεν υποκρύπτει φυλετική προκατάληψη και ότι το τετράποδο αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα κάθε παραβάτη. Γιατί τότε να μην απελαύνονται και οι Ελβετοί παραβάτες; *                                                                                 ΠΗΓΗ:www.enet.gr

Δισεκατομμύρια ευρώ o ορυκτός πλούτος της Β. Ελλάδας

Αποθέματα χρυσού, αργύρου, χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου, συνολικής αξίας 20 δισ. ευρώ, με βάση της τρέχουσες τιμές των μετάλλων, εκτιμάται ότι φιλοξενεί στα «σωθικά» της η Β. Ελλάδα.
Ωστόσο, μόνο ένα πολύ μικρό μέρος αυτού του ορυκτού πλούτου αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά, όπως σημείωσε ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Κ. Μακεδονίας, Νίκος Αρβανιτίδης, μιλώντας σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος και η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές»....

«Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασματολογικού ενδιαφέροντος, είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτίδης, ενώ επισήμανε πως «με βάση τα αποθέματα και το μεταλλευτικό περιεχόμενο σε χρυσό, άργυρο, χαλκό, μόλυβδο και ψευδάργυρο», η Β. Ελλάδα αποτελεί μία από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικές περιοχές της Ευρώπης.


«Η μη αξιοποίηση των σημαντικών κοιτασμάτων χρυσού στη Β. Ελλάδα, ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, είναι ένα θλιβερό γεγονός. Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το θεσμικό πλαίσιο και οι τεχνολογίες που εξασφαλίζουν μια βιώσιμη αξιοποίηση των κοιτασμάτων αυτών, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και γενικός διευθυντής του ΙΓΜΕ, Κ. Παπαβασιλείου.

Την άποψη ότι, αν και φαίνεται ως σχήμα οξύμωρον, η μεταλλεία συμβαδίζει με την πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση του περιβάλλοντος, διατύπωσε ο καθηγητής Κοιτασματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Σκαρπέλης. Είπε ακόμη «να μη λησμονούμε ότι ιστορικά οι ορυκτές ύλες και η μεταλλευτική βιομηχανία έβγαλαν τη χώρα από μεγάλες οικονομικές κρίσεις. Π.χ. στην Ελλάδα από τη δεκαετία του ’50 η βαριά βιομηχανία ξεκίνησε από μεταλλεία και μεταλλουργικές μονάδες (π.χ. ΛΑΡΚΟ, ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ, ΑΕΧΠΛ, Γαλλική Λαυρίου)».

Την ανάληψη πρωτοβουλιών από την επιστημονική κοινότητα, ώστε να πειστεί η κοινή γνώμη ότι οι σύγχρονοι τρόποι εκμετάλλευσης ορυκτών δεν καταστρέφουν το περιβάλλον, ζήτησε ο καθηγητής ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Τσακαλάκης, ενώ ο γεωλόγος του ΙΓΜΕ, Απόστολος Αρβανίτης, πρότεινε αλλαγή του νομικού πλαισίου, ώστε τα γεωθερμικά πεδία να θεωρούνται ανανεώσιμη πηγή ενέργειας και να μην αντιμετωπίζονται με βάση τον Μεταλλευτικό Κώδικα.

Τους σχεδιασμούς της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στα μεταλλεία Χαλκιδικής παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Δημήτρης Κούτρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως σε ορίζοντα 40ετίας οι σχεδιασμοί αυτοί μπορεί να αποφέρουν στην οικονομία της περιοχής 8 δισ. ευρώ.

Γεωθερμικά πεδία
Τα σημαντικότερα γεωθερμικά πεδία της Β. Ελλάδας εντοπίζονται, σύμφωνα με τον γεωλόγο του ΙΓΜΕ, Απόστολο Αρβανίτη, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, στις λεκάνες Μυγδονίας, Στρυμόνα, Στρυμονικού Κόλπου, Δέλτα του Νέστου, Ξάνθης – Κομοτηνής, και Αλεξανδρούπολης – Δέλτα Εβρου. Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Σαμοθράκη, όπου τρεις γεωτρήσεις βάθους 40-120 μ., που ανορύχθηκαν στο χώρο των θερμών πηγών, παράγουν μεγάλες ποσότητες ρευστών με τη θερμοκρασία των νερών να φτάνει μέχρι και τους 99oC.

 ΠΗΓΗ:blogpress-gr.blogspot.com

Αυτοί οργανώνονται για νέες διεκδικήσεις και εμείς ονειρευόμαστε φιλίες και συνεργασίες μαζί τους

Image
Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται ο τρόπος με τον οποίο εργάζεται η τουρκική εξωτερική πολιτική όσον αφορά τις σχέσεις της γειτονικής χώρας με την Ελλάδα.  Αξιοποιώντας στο έπακρο την πολιτική και οικονομική ελίτ της Ελλάδας σε συνδυασμό με ορισμένα ΜΜΕ που επιλέγουν να ακούσουν και να μεταφέρουν στην ελληνική κοινή γνώμη αυτά που θα επιθυμούσαν και όχι αυτά που πραγματικά εκπέμπουν οι γείτονες μας η Τουρκία συνεχίσει το διμέτωπο παιχνίδι της με την Ελλάδα.
Από την μία οι εμφανέστατοι δυτικού στυλ υπουργοί της τουρκικής κυβέρνησης με τους ευρωπαϊκούς τρόπους και την ευρωπαϊκή γλώσσα να μιλάνε για φιλία, για συνεργασία, για κοινές business ακόμα και στα γεωγραφικά σημεία που έχουμε διαφορές. Οι άνθρωποι αυτοί ενημερωμένοι από τους ειδικούς αναλυτές που το τουρκικό κράτος διαθέτει, πατούν με τα ωραία λόγια τους πάνω στην νεοελληνική κουλτούρα του «ωχ βρε αδελφέ παράτα μας με τα προβλήματα, ας δούμε πως θα βγάλουμε κανένα ευρώ».
Από την άλλη πλευρά όμως έχουμε την αληθινή, υπόγεια, οθωμανικού, συνομωτικού στυλ προετοιμασία του εδάφους από την Τουρκία για τη διεθνή στήριξη των διεκδικήσεων της από την Ελλάδα. Σκοπός της πολιτικής αυτής είναι η αποκοίμιση της ελληνικής κοινής γνώμης με τα όμορφα τα λόγια που όλοι θα ήθελαν να γίνουν πραγματικότητα και από την άλλη η προετοιμασία του εδάφους στο εξωτερικό για την δαιμονοποίηση και υπονόμευση της εικόνας και του κύρους της Ελλάδας, όσον αφορά τα δικαιώματα και την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Για του λόγου το αληθές ακολουθεί δημοσίευμα της μειονοτικής γνωστής για τις σχέσεις της με το τουρκικό προξενείο εφημερίδας Μπιρλίκ, η οποία στις 25 Νοεμβρίου δημοσίευσε το ακόλουθο άρθρο το οποίο μεταφράστηκε και δημοσιεύτηκε στα ελληνικά από την ιστοσελίδα  tourkikanea. 
«Στις 31 Οκτωβρίου, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης – μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης -, ο σύλλογος Εστία του Αζερμπαϊτζάν, το Συμβούλιο Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας, και το Μέτωπο Τουρκμένων του Ιράκ, οργάνωσαν στο  Imperial College του πανεπιστημίου του Λονδίνου, διάσκεψη με τίτλο «Τούρκοι του εξωτερικού».
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ, ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ.
Στην διάσκεψη που οργανώθηκε από κοινού από τον  πρόεδρο του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας Αχμέτ Μπαστούρκ, από τον εκπρόσωπο των Τουρκμένων του Ιράκ Σουντούς Αμπάς, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Δυτικοθρακιωτών Αγγλίας Ριντβάν Χατζημπεντέλ, και από τον πρόεδρο της Αζερμπαϊτζανής Εστίας Αλή Τεκίν Αταλάρ, μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκίας στο Λονδίνο Αχμέτ Ντεμιρόκ, ο ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στο Λονδίνο Κερέμ Κιρατλί και άλλοι διπλωμάτες.
Την εναρκτήρια ομιλία στην διάσκεψη αυτή όπου συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα των Τούρκων της Βόρειας Κύπρου, του Ιράκ, της Δυτικής Θράκης και του Καυκάσου, την έκανε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Τουρκοκυπριακών Συλλόγων Αγγλίας Αχμέτ Μπαστούρκ.
Ο Μπαστούρκ είπε πως παρόμοιες εκδηλώσεις που περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι που ζούνε έξω από την Τουρκία σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, να οργανωθούνε και πέραν του Λονδίνου σε άλλα σημαντικά κέντρα όπως στο Βερολίνο και στη Χάγη. Έτσι είπε ο Μπαστούρκ, θα γίνει προσπάθεια να ακουστούνε τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, του Ιράκ, της Κύπρου και του Αζερμπαϊτζάν.
Στην διάσκεψη την προεδρία της οποίας είχε ο Ακμέν Αλή Σιτκί, μετείχαν ως ομιλητές ο Γ.Γ Βακουφίων του Κερκούκ καθηγητής Σουπχί Σαάτσι, ο Σανάν Αλίεβ από το πανεπιστήμιο του Γουέστμινστερ, ο καθηγητής ιστορίας Σαλαχί Σονιέλ και ο Γκιζντέ Κιλίτς Γιασίν από το Ινστιτούτο Τουρκίας του 21ου αιώνα.
Ο Γιασίν αναφερόμενος στις πολιτικές συνομιλίες Ελλάδας και Τουρκίας είπε πως έχουν εστιαστεί στη θεολογική σχολή της Χάλκης και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και ανέφερε πως είναι ανάγκη να συζητηθούνε περισσότερο τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Ο Γιασίν λέγοντας πως ο ξένος τύπος εκτιμά πως οι συνομιλίες Τουρκίας και Ελλάδας εστιάζονται στην θεολογική σχολή της Χάλκης, είπε πως θα έπρεπε τα προβλήματα των μουφτήδων, των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, καθώς και τα άλλα εκπαιδευτικά θέματα να τίθενται στην επικαιρότητα από τον ξένο τύπο».
Αυτά γιατί τα ωραία παραμύθια είναι ένας τομέας στον οποίο διαπρέπουν οι λαοί της Ανατολής και ειδικότερα οι λαοί της εγγύτερης Ανατολής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Έρχονται "βόμβες" από το Wikileaks - Ενημέρωση Δ.Δρούτσα από τον Αμερικανό πρεσβευτή...

ImageΈγγραφα που "μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και θα καταδεικνύουν αυξημένη παρεμβατικότητα στα ελληνικά πολιτικά και αμυντικά πράγματα κατά την περίοδο 2006-2009" περιλαμβάνονται στις αποκαλύψεις του site Wikileaks τα οποία θα δημοσιευθούν τις επόμενες ώρες, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ. Στα έγγραφα, σύμφωνα με όσα έχουν γνωστοποιήσει οι Αμερικανοί στην ελληνική πλευρά, εμφανίζονται οι ΗΠΑ να παρεμβαίνουν σε ότι αφορά την ελληνορωσική προσέγγιση της εποχής από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, να υποδαυλίζουν την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο για να πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση, να τοποθετούνται αρνητικά για το σκοπιανό και γενικά να δρουν "σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων". Ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Δρούτσας επικοινώνησε με τον νέο Αμερικανό πρέσβευτή στην Αθήνα, όπου ενημερώθηκε για το τι θα περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις του Wikileaks (τουλάχιστον αυτές που ξέρουν οι ΗΠΑ) για την Ελλάδα και απ'ότι λέχθηκε στο defencenet.gr από έγκυρη πηγή του υπουργείου Εξωτερικών "Κανείς δεν είναι χαρούμενος για αυτά που θα ακουστούν".
Η ίδια εικόνα φαίνεται να επικρατεί και σε άλλες πρωτεύουσες, αλλά και στην Άγκυρα. Στην τελευταία οι Τούρκοι ενημερώθηκαν ότι στα έγγραφα θα τους θεωρούν συνεργάτες της Αλ Κάϊντα και τους Κούρδους "εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα" στην Μόσχα ότι η γνώμη των στελεχών του Στέϊτ Ντιμπάρτμεντ για τους Ρώσους διπλωμάτεε κινείται μεταξύ περιφρόνησης και απαξίωσης. Μεταξύ των χωρών που έχουν ενημερωθεί είναι οι: Τουρκία, Βρετανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ισραήλ και Ιράκ.
Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από το WikiLeaks η διαρροή εγγράφων θα είναι επτά φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Οκτωβρίου. Τότε είχαν δοθεί στη δημοσιότητα 400.000 για τον πόλεμο στο Ιράκ.
Ποιο είναι όμως το περιεχόμενο των εγγράφων που έχει προκαλέσει ανησυχία στις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των υπολοίπων χωρών;
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ορισμένα από τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ότι η Τουρκία βοηθούσε μαχητές της Αλ-Κάιντα στο Αφγανιστάν και ότι οι ΗΠΑ από την πλευρά τους συνέδραμαν του Κούρδους αυτονομιστές αντάρτες.
Ακόμη και οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Μόσχα, που πρόσφατα αναθερμάνθηκαν, αναμένεται να επηρεαστούν από τη διαρροή. Όπως αναφερει σε δημοσίευμά της, η εφημερίδα Kommersant, τα απόρρητα έγγραφα θα περιέχουν γενικές εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση της Ρωσίας και "διόλου κολακευτικούς χαρακτηρισμούς" για τους Ρώσους πολιτικούς.
Τα έγγραφα θα αποκαλύπτουν ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών διπλωματών με Ρώσους πολιτικούς, εκτιμήσεις για τα σημαντικότερα γεγονότα της Ρωσίας και αναλύσεις για την εγχώρια και διεθνή ρωσική πολιτική.
Κάποιες πηγές του ΥΠΕΞ ανέφεραν ότι θα περιγράφονται ενέργειες κατά της πολιτικής των αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου που ακολούθησε η Αθήνα μεταξύ 2006-2009, όπως και η άποψη ότι το Αιγαίο πρέπει να μοιραστεί...
Όλα τα παραπάνω είναι υπό την μορφή μη διασταυρωμένων πληροφοριών από πηγές οι οποίες είναι σαφές ότι κατατρέχονται από άγχος. Σε λίγο θα ξέρουμε όλη την πραγματικότητα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                           ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν: $96.000.000.000! 96 δισεκατομμύρια δολλάρια!

Σκέπτομαι πως πρέπει να είναι αλήθεια, γιατί απ' το δημοτικό μάς μάθαιναν ότι στη Θάσο υπήρχε χρυσός που (τότε) δεν είχαμε εξορύξει ακόμη, και ότι ποτέ δεν γίνεται διεκδίκηση μιας περιοχής αν δεν υπάρχει αρκετά μεγάλο οικονομικό κίνητρο (που να υπερκαλύψει τα έξοδα για την κατάκτησή της) όπως συμβαίνει τώρα με την Μακεδονία. Εξ άλλου, την ιστορία την έχω ακούσει κι από αλλού...



Τον Φεβρουάριο του 1998 βγήκε στη δημοσιότητα έρευνα που αφορούσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση ραδονίου στον Ελληνικό χώρο και συγκεκριμένα στο χωριό Νεράϊδα Θεσπρωτίας. Η μέτρηση ήταν 9550 Μπεκερέλ ανά τετραγωνικό μέτρο και με όριο επιφυλακής τα 150! Παρόμοιες υψηλές μετρήσεις είχαμε και στις περιοχές Σερρών, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Καβάλλας, Ικαρίας, Λέσβου, Φθιώτιδας, Λουτρακίου, Νιγρίτας κ.λπ.

Το ραδόνιο είναι φυσικό ραδιενεργό στοιχείο και, για όσους γνωρίζουν, αποτελεί ένδειξη για την ύπαρξη ΟΥΡΑΝΙΟΥ στο υπέδαφος των ως άνω τουλάχιστον περιοχών. Στο όρος Παγγαίο, στην Καβάλλα, υπάρχει επίσης ήδη έντονο ενδιαφέρον από ξένο επενδυτή για την εξόρυξη των τεράστιων κοιτασμάτων χρυσού. Στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει η εκμετάλλευση του εκεί υπεδάφους από την "TVX Gold" του George Soros, η οποία περιέχει αρκετό χρυσό, αλλά και ουράνιο!
Εμείς ρωτάμε : ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;

Μία απόρρητη έκθεση που ήρθε στο φως, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Επενδυτής» στις 23.2.96, αναφέρει για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Ι.Γ.Μ.Ε. Γύρω στο ποσό των 100 τρισεκατομμυρίων δραχμών εκτιμάται η αξία των κοιτασμάτων ουρανίου και άλλων σπανίων μετάλλων κατάλληλων για δορυφόρους και πυραύλους! Το κείμενο της έρευνας υπογράφεται από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και κάνει λόγο για κοίτασμα ουρανίου που περιέχει 300 εκατομμύρια τόνους, με συμπύκνωμα ουρανίου16%, καθώς και σπάνια άλλα ορυκτά όπως ρουτίλιο, λουτέσιο και λανθάνιο, που έχουν εξαιρετικά ειδικές χρήσεις στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων! Αναφέρεται ότι ΜΟΝΟ στην περιοχή του όρους Σύμβολο του νομού Καβάλλας υπάρχει ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα ουρανίου ΔΙΕΘΝΩΣ! Η αξία του εμπλουτισμένου ουρανίου 235 στην διεθνή αγορά (το 1998) ήταν 20.000 δολλάρια το γραμμάριο!

Με κάθε επιφύλαξη, και σύμφωνα με υπολογισμούς από τα παραπάνω στοιχεία, εμπεριέχονται 48 εκατομμύρια τόνοι ουρανίου, προς 20 δις δολλάρια ο τόνος, δηλ. συνολικά $ 960.000.000.000.000.000 (τα μηδενικά είναι σωστά και είναι : 960 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια ! Σε κάθε Έλληνα αντιστοιχούν δηλαδή $ 96.000.000.000! Διαβάστε το δυνατά : 96 δισεκατομμύρια δολλάρια!

ΤΕΛΙΚΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ... ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ...

Να λοιπόν γιατί θέλουν την Μακεδονία....
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ;
H Blog λέει: Τόσο ως έντυπη όσο και ως ηλεκτρονική εφημερίδα, έχουμε αναδείξει από νωρίς το θέμα της εκμετάλλευσης των ορυκτών μας προς όφελος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και ΜΟΝΟ του ελληνικού λαού ( με άρθρο του Άγγελου Πυριόχου από τις αρχές καλοκαιριού).
Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, παίζονται παιχνίδια συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία και με ξένες πολυεθνικές. Σε καμία περίπτωση ο εθνικός θησαυρός δεν πρέπει να καταλήξει σε άλλα χέρια ΕΚΤΟΣ από των Ελλήνων Πολιτών.

Προειδοποιούμε την κατοχική κυβέρνηση, ότι οι ήδη τετελεσμένες πράξεις εθνικής προδοσίας της θα μοιάζουν πταίσματα σε περίπτωση που ξεπουλήσει τον εθνικό θησαυρό σε Τούρκους, Αμερικάνους και Ισραηλινούς.
Ενημερώνουμε τον ελληνικό λαό να είναι έτοιμος να αντιδράσει και να μην επιτρέψει το ξεπούλημα όσων ανήκουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ στους Έλληνες και αποκτήθηκαν με τους εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους και το αίμα των προγόνων μας!


Διαβάστε ακόμα για να έχετε πλήρη εικόνα:
1. Αποκαλύψεις – σοκ από υπουργό του Κ. Καραμανλή
2. Μας έδιναν 250 δισ. € για συνεκμετάλλευση των πετρελαίων του Αιγαίου, αλλά... ο Γιώργος δεν απάντησε ποτέ!
3. Ξεπουλιέται το Αιγαίο...
4. Τα γεωτρύπανα στο Αιγαίο και ο 25ος Μεσημβρινός!
5. Συνέντευξη Σόκ: Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου προτείνει ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας!
6. Το φυσικό αέριο της Κρήτης μπορεί να φέρει στα δημόσια ταμεία τουλάχιστον 170 δισ. ευρώ και να ξεχρεώσουμε!
7. Νέες κωλοτούμπες Παπανδρέου! Από εκεί που δεν υπήρχαν πετρέλαια, τώρα έχουμε...
8. Δισεκατομμύρια ευρώ o ορυκτός πλούτος της Β. Ελλάδας
9. Αποκαλύψεις για τα σχέδια των Τούρκων στο Καστελόριζο - Τα λάθη της Αθήνας
10. Στα σκαριά ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ στο Αιγαίο!  

Μορατόριουμ σημαίνει αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ

1.Όπως αντιλαμβάνονται οι πάντες η έκκληση για μορατόριουμ του ΓΑΠ είναι μονομερής. Αφόρα μονό τα μελή και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και δεν δεσμεύει την κυβέρνηση που θα προχωρήσει στην εκτέλεση των διαταγών από τους ξένους  όπως τις έχει λάβει. Ούτε λίγο ούτε πολύ καλείται το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει στην αυτοκατάργηση και  να βυθιστεί στην ΣΙΩΠΗ  για να  βρει χρόνο η τρόικα να “σώσει απερίσπαστη” την χώρα.



Μορατόριουμ  δηλαδή σημαίνει ουσιαστική αυτοκατάργηση του ΠΑΣΟΚ για χάρη του μνημονίου.
Ο Σύντροφος γραμματέας σήμερα δήλωσε στο ΠΣ «να εξηγήσουμε ότι, πέραν των αναγκαίων, επώδυνων μέτρων που λάβαμε, δεν είναι πολιτικές που μας έχουν επιβληθεί, αλλά δικές μας πολιτικές» και ότι «το Μνημόνιο δεν είναι παρά μια παρένθεση στην ιστορία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ».
Καταθέτω εδώ Το πρόγραμμά μας για όποιον δεν το έχει διαβάσει .
2 Προφανός η έκκληση σε ότι με αφορά απορρίπτεται. Μιλώ  κυρίως ως πολίτης  που βρίσκομαι σε  άμυνα για την προστασία της οικογενείας μου επίθεση με κάθε μέσο. Ακόμη και με ψέμα  μισή αλήθεια ή ωμή προπαγάνδα.  Βρίσκομαι σε νόμιμη άμυνα εναντίον μιας κυβέρνησης που δεν έχει εκλογική  ή κομματική νομιμοποίηση στο πρόγραμμα που εφαρμόζει όπως προκύπτει απο το άρθρο 5 του κατασταστικού του ΠΑΣΟΚ, και πλήθους άλλων άρθρων.
Άρθρο 5 Διαμόρφωση πολιτικής
1. Οι πολιτικές επιλογές και η κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ διαμορφώνονται στα πλαίσια των αρχών του Κινήματος, των αποφάσεων των Συνεδρίων και των οργάνων του, καθώς και του κοινωνικού συμβολαίου, το οποίο συνάπτει με τον Ελληνικό Λαό.
Τίποτα από όσα γίνονται δεν τα συμφωνήσαμε ποτέ ούτε ως πολίτες εκλογείς ούτε ως μέλη του ΠΑΣΟΚ. Η Συμμετοχική Δημοκρατία, η Δημοκρατία (σκέτο) και  η εκλογική διαδικασία  από την οποία προκύπτει συμβόλαιο τιμής με το εκλογικό σώμα είναι γράμμα κενό,  οπότε η μόνη έντιμη λύση  για κάθε πολίτη είναι η άμυνα.
Μορατόριουμ σημαίνει αυτοκατάργηση και σιωπή  του ΠΑΣΟΚ. Σταματείστε λοιπόν και τις κουβέντες σύντροφοι.  Μην μιλάτε. Η πολλή Δημοκρατία βλάπτει.                                                                          ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Μπράβο στην ΠΝΟ. Κανονικά όλοι οι Ελλάδα έπρεπε να είχε παραλύσει από τις συνεχείς απεργίες. Όχι να μας περνάνε και για ηλίθιους…


  • Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κατά τη σημερινή συνεδρίαση, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία. Κατόπιν αυτού, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια από τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Νοεμβρίου έως στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30 Νοεμβρίου. Ήδη από την απεργία της ΠΝΟ που συνεχίζεται εδώ και μέρες έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα κυρίως για τους παραγωγούς της Κρήτης.

    Η ΠΝΟ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.                                                                                                 ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Την ανασύνθεση του Αυνανιστικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ο μέγας Αυνάν ...


  • Την ανασύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου. Μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος με στόχο την εκλογή νέων μελών. Κατά την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να ζητήσει την παραίτηση όλων των μελών του οργάνου. Είναι μια κίνηση που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου λέγοντας ότι θα κινήσει τη διαδικασία, μετά τις περεφερειακές και δημοτικές εκλογές.            ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

    Διάβασε αυτό το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_24/11/2010_1293350


    Κοιτούσα, λίγο πριν αρχίσω να γράφω αυτό το άρθρο, τους στόχους που πρέπει να επιτύχει η Ελλάδα έως την άνοιξη για να μη βρεθεί σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.
    Και ομολογώ ότι με έπιασε ένα σφίξιμο στο στομάχι.
    Με ποιους και πώς θα γίνουν όλα αυτά;
    Με μια κυβέρνηση που έχει μόνο τρεις ή τέσσερις υπουργούς οι οποίοι θέλουν πραγματικά να κάνουν ό,τι χρειάζεται, με όποιο πολιτικό κόστος, για να πετύχουν τους δύσκολους στόχους;
    Με έναν πρωθυπουργό ο οποίος απεχθάνεται τη «λάντζα», που όμως σήμερα αποτελεί την πεμπτουσία της δουλειάς μιας κυβέρνησης και ο οποίος επιμένει ότι θα κυβερνήσει με τους αρεστούς γιατί δεν καταλαβαίνει ότι ο καπετάνιος του πλοίου που βυθίζεται δεν έχει την πολυτέλεια να επιλέγει ποιον θα συμβουλευθεί και σε ποιον θα βασισθεί;
    Μια κυβέρνηση στην οποία όλοι ψάχνουν να δουν πού «έχει πάει ακριβώς το Μαξίμου;», να διαπιστώσουν δηλαδή ποιος κάνει κουμάντο εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα, ο Χάρης, η Ρεγγίνα, ο «Δήμαρχος» ή ο «Αντιπρόεδρος»;
    Το 85% των μελών της σημερινής κυβέρνησης δεν πιστεύουν στο Μνημόνιο και δεν πιστεύουν επίσης ότι χρειάζεται να αλλάξουν τον τρόπο που αποφάσιζαν τα τελευταία 30 χρόνια.
    «Καλά είστε σοβαροί τώρα, να κλείσουμε την ΕΡΤ2; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται», έλεγε προχθές κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος που δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι η χώρα έχει χρεοκοπήσει.
    Οι υπουργοί ασφαλώς και δεν φοβούνται τον κ. Παπανδρέου.
    Γιατί άλλωστε;
    Φαίνεται ότι κάτι τρέχει με τον «αέρα» στο Μαξίμου, γιατί και ο σημερινός πρωθυπουργός αρχίζει να φέρεται σαν τον προκάτοχό του.
    Αντί να τραβήξει το αυτί όσων δεν κάνουν τη δουλειά τους ή να τους στείλει σπίτι τους, εμφανίζεται και αυτός «θυμωμένος», συνιστά σε υπουργούς που έχουν διαφορές «να τα βρουν» και προτιμά να παίρνει κάποιος άλλος τους «ξεροκέφαλους» υπουργούς για να τους τα ψάλλει.
    Αυτό, όμως, δεν είναι κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης, καμία σχέση που λένε και οι πιτσιρικάδες.
    Το χειρότερο είναι πως οι πρόθυμοι υπουργοί σκοτώνονται στη δουλειά για να τα ακούνε κιόλας από τους... ράθυμους.
    Πόσο γραφικό είναι να ακούς έναν υπουργό, επαγγελματία πολιτικό να μιλάει για αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση όταν δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει.
    Υπάρχουν δε και εκείνοι οι εκπληκτικοί τύποι μέσα στην κυβέρνηση που είναι βέβαιοι ότι «ο μεγάλος παίζει κάποιο γεωπολιτικό παιχνίδι με τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς, θα δεις θα του βγει».
    Εκεί όπου δεν υπάρχει θεραπεία, την υποκαθιστά η άρνηση.
    Τα ψέματα έχουν τελειώσει.
    Αν ο κ. Παπανδρέου δεν κυβερνήσει για τους επόμενους τρεις μήνες σαν «αφεντικό» με όσους μπορούν και το λέει η ψυχή τους, η κρίση θα είναι βίαιη και ανεξέλεγκτη.
    Εναλλακτική λύση δυστυχώς δεν υπάρχει, γιατί η σκέψη του κ. Μυταράκη στο πηδάλιο της οικονομικής πολιτικής μόνο ως ανέκδοτο στέκεται.
    Οπότε αν ο κ. Παπανδρέου δεν ξυπνήσει και με αυτό το καμπανάκι ίσως να έχουμε το μεγάλο μπιγκ μπανγκ που θα σαρώσει ό,τι παλιό και ανεπαρκές.
    Μπορεί να μας βγει σε καλό, μπορεί και να μας βάλει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.
    Αλλά σήμερα εδώ είμαστε...                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

    Τέλος στη συμφωνία Πούτιν – Καραμανλή για τα τανκς

    Αυτό έλειπε! Να έχουμε εκλέξει Αμερικανική Κυβέρνηση και να αγοράζουμε Ρωσικά άρματα και να διευκολύνουμε Ρωσικούς αγωγούς. Δεν γίνονται τέτοια πράγματα με "σοσιαλιστές" στην εξουσία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και o Εβραίος πρόεδρος του ΔΝΤ ... δηλώνει ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ και ζητάει να απολυθεί το 1/3 των Δημοσίων Υπαλλήλων! Οι λέξεις σημαίνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που μας έμαθαν. BRAVO GIORGO που λέει και Χουριέτ-USA.           ΠΗΓΗ:macedonia-greece.blogspot.com

    Νεο σόου Πάγκαλου στην Κύπρο. (ένας ιατρός θα επιτελέσει υπέρτατο έργο αν βρει την αγωγή για να "καταστείλει" το ΚΥΤΟΣ που εκθέτει την χώρα)

    Μια δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσε αίσθηση στο ακροατήριο του 21ου Συνεδρίου του ΑΚΕΛ. Συγκεκριμένα ο Θ. Πάγκαλος είπε ότι το 1986 βρήκε μεγάλη δυσπιστία στη Λευκωσία, όταν είχε έλθει με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη για να συζητήσουν την ιδέα ότι τα ευρωπαϊκά πλαίσια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναζήτηση μιας λύσης στο κυπριακό.
    Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης  ανέφερε μάλιστα ότι τότε ο φίλος του Βάσος Λυσσαρίδης του είχε πει “αυτό είναι συνώνυμο με προδοσία”.
    «Όσοι δεν απέρριπταν την ιδέα μας είχαν πει», πρόσθεσε ο κ. Πάγκαλος, «ότι αποκλείεται η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να λυθεί το κυπριακό». Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πάγκαλου ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης. Απαντώντας στο δελτίο ειδήσεων του Σίγμα, ο κ. Λυσσαρίδης, εξέφρασε απορία γιατί ένας άνθρωπος με ένα υπέρτατο αξίωμα στην ελληνική πολιτεία καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους. Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τα κίνητρα τα οποία οδήγησαν τον κ. Πάγκαλο σε αυτή την εντελώς μη πραγματική δήλωση.

    Αν ανατρέξει κανείς στα γεγονότα τη εποχής επεσήμανε, θα διαπιστώσει ότι η ΕΔΕΚ είχε διατυπώσει κριτική στον Πρόεδρο Βασιλείου γιατί δεν έσπευσε να υποβάλει αίτηση για ένταξη.
    Όλα αυτά δημιουργούν ένα αίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω, ανέφερε ο κ. Λυσσαρίδης, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ένα τέτοιο ψέμα έπρεπε να κατατεθεί σήμερα στο Συνέδριο του ΑΚΕΛ.
    ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

    Γκάφα ολκής, του Οικουμενικού Πατριάρχη

    ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΙΒΔΗΛΕΣ ΑΡΧΕΣ
    Φωτογραφήθηκε με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής σε θρησκευτικό συνέδριο στην Κων/πολη.  Μια εικόνα που ταξίδεψε στο διεθνή χώρο
    Δεν δικαιολογείται να μην γνώριζε  ο ίδιος ή το περιβάλλον του…
    Τι σηματοδοτεί η φωτογραφία; Ότι κάποιοι ετοιμάζονται να μας τους επιβάλλουν ως «θρησκευτική αρχή»;

    Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου



    Πολλά τα ερωτηματικά που γεννιούνται με την  φωτογραφία που είδαμε να ταξιδεύει σε ιστοσελίδες τουρκικών ΜΜΕ όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, τον αγώνα του οποίου υποστηρίζει σύμπας ο ελληνισμός,  φωτογραφίζεται εν μέσω των δύο κίβδηλων ψευτομουφτήδων Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπράμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ,  που φορώντας τις λευκές στολές των ιερωμένων της Τουρκίας καμαρώνουν εμφανώς για το «επίτευγμά τους».  
    Οι άνθρωποι αυτοί που είναι η αιτία όλων των κακών στην περιοχή μέσα από την ξεκάθαρη ανθελληνική δράση τους και μέσα από την άτυπη ανωτάτη μειονοτική επιτροπή που λειτουργεί σαν  η αιχμή του δόρατος του παρακράτους, συμμετείχαν στο συνέδριο που οργανώθηκε στην Κων/πολη, καλεσμένοι άγνωστο από ποιους. Κατάφεραν σε κάποιο διάλειμμα των εργασιών του συνεδρίου να πλησιάσουν τον οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και να του συστηθούν ως «μουφτήδες της Θράκης» και να φωτογραφηθούν μαζί του όπως και οι υπόλοιποι εικονιζόμενοι.
    Το σίγουρο είναι ότι ο στόχος τους επετεύχθη. Δεν είναι καθόλου τυχαία η αποτύπωση αυτής της φωτογραφίας και του νοήματος που σηματοδοτεί, αφού ήθελαν ήταν να κλονίσουν το κύρος του θρησκευτικού ηγέτη των απανταχού ορθοδόξων, να δημιουργήσουν τριβές κι έριδες, να υπονοήσουν άλλους διαύλους επικοινωνίας και ουσιαστικά να ακυρώσουν το έργο και την παρουσία του Πατριάρχη ο οποίος με τόση ελαφρότητα, -θα πει  κανείς -στήνεται για να φωτογραφηθεί με ότι πιο αμφισβητούμενο σκληροπυρηνικό στοιχείο υπάρχει στην ελληνική Θράκη που δημιουργεί μονίμως προβλήματα και στην διεθνή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
    Ο κ.κ. Βαρθολομαίος όφειλε να γνωρίζει ποιοι είναι δίπλα του, οι δύο λευκοί ρασοφόροι, που γινόταν δεκτοί με τεμενάδες που είχαν άνεση κινήσεων στην συνεδρίαση. Όφειλε να γνωρίζει τους νόμιμους μουφτήδες στην ελληνική Θράκη και να αποφύγει να συγχρωτίζεται ή να είναι σε επαφή με τους γνωστούς κυρίους Αχμέτ Μετέ και Ιμπράμ Σερήφ εμπνευστές όλων των σκοτεινών σχεδίων στην περιοχή που με την επίφαση της θεολογικής τους ιδιότητας καταφέρνουν να αναμειγνύονται στην πολιτική και την κοινωνία δημιουργώντας διχασμό και προβλήματα. Δεν μπορεί το πρωτόκολλο του Πατριαρχείου να είναι τόσο αυστηρό σε όποιον πιστό με ιδιότητα ή μη θελήσει να δει και να χαιρετήσει απλά τον Πατριάρχη και να είναι τόσο ανοικτό έως διάτρητο σε τέτοιου χαρακτήρα συναντήσεις όπου πολλά μπορούν να συμβούν. Εκτός κι αν όλα αυτά η συνάντηση του ψευτομουφτή Ξάνθης με τον υφυπουργό Σωκράτη Ξινίδη που επιβεβαιώθηκε ως «τυχαίο γεγονός»  προεκλογικά σε ξενοδοχείο της Ξάνθης η φωτογράφηση του θρησκευτικού ηγέτη των απανταχού ορθοδόξων με τα πρόσωπα αυτά έρχεται να μας προετοιμάσει για μια σειρά γεγονότων που ίσως τα δούμε μπροστά μας. Κάποιοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι …νομιμοποιούνται με τέτοια τεχνάσματα και προσεγγίσεις;
    Να το ξέρουμε για να καθορίσουμε κι εμείς ως Θρακιώτες την στάση μας. Να δούμε αν η πολιτεία με αυτή την στάση της απαράδεκτης ανεκτικότητας και η θρησκευτική, η πνευματική ηγεσία, μας έχουν ξεπουλήσει εντελώς!  

    Που έγινε η συνάντηση και η φωτογράφηση

    Η ημερίδα  «Πίστη, ημέρες τουρισμού»  έχει οργανωθεί 3 φορές στην Τουρκία, το 2002  στην Σμύρνη, το 2004  στο Κουσάντασι, και 2006  στην Κωνσταντινούπολη με τη συνεργασία της προεδρίας θρησκευτικών υποθέσεων της δημοκρατίας της Τουρκίας και του συνδέσμου των τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων (TÜRSAB ), που έδωσε φέτος μεγαλύτερη διάσταση διεθνή χαρακτήρα με την αφορμή του γεγονότος ότι η Κωνσταντινούπολη το 2010  είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Έτσι πραγματοποιήθηκε η σχετική ημερίδα με διάφορα πάανελ ομιλητών επιστημόνων, θεολόγων, εκπροσώπων, θρησκειών, δημοσιογράφων που επιβεβαίωσαν την Πόλη σαν ένα σημείο συνύπαρξης  διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα.

    Η εκδήλωση όπως αναφερόταν στην σχετική πρόσκληση ήταν η πλατφόρμα για τη συγκέντρωση των θρησκειών που κατοικούσαν στην Κωνσταντινούπολη, που επηρέασε την ανάπτυξή της ενώ υπήρξαν προσεγγίσεις σε ενότητες όπως Θεολογία, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, συνύπαρξη των Πολιτισμών, Πίστης και Τουρισμού.

    Συντονιστής ήταν ο διευθυντής θρησκευμάτων της Τουρκίας Μεχμέτ Σονμέζ, ενώ μετείχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο αρχιραβίνος της Τουρκίας Ισαακ Χάλεβα, ο αν. πατριάρχη πνευματικός ηγέτης της Συριακής κοινότητας στην Κων/πολη Γιουσούφ Τσετίν,  ο πατριάρχης βουλευτής της τουρκικής Συριακής καθολικής εκκλησίας Γιουσούφ Σαγκ, ο εκπρόσωπος των τουρκικών καθολικών κοινοτήτων των Χαλδαίων Φρανσουά Γιακάν και άλλοι.                           ΠΗΓΗ:www.xronos.gr

    Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...



    Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.
    Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.
    Χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις δίνουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φώσκολου: «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.
    Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
    Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να  φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.
    Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση.
    ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τα νέα στοιχεία λοιπόν έχουμε ακόμα πιο θετικά νέα σε σχέση με τα αποθέματα.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι την προηγούμενη φορά που μίλησα στον κ. Χαρδαβέλλα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κωνοφάγος, μιλούσαμε για 300 δισεκατομμύρια. Τώρα μιλάμε για 3 τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για χίλιες φορές παραπάνω μόνο το ένα κοίτασμα, όχι κάτω από τη Μεσσαρά, όχι το κοίτασμα της Λιβύης. Πιθανό να είναι 6 τρις. Και θα σας δώσω ένα μέτρο να καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή η Αλγερία έχει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Εμείς πιθανόν να έχουμε 6. Δηλαδή είμαστε περισσότερο από την Αλγερία.
    Και βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις. Αυτό το φυσικό αέριο για εμάς είναι πλεόνασμα. Αυτό το φυσικό αέριο θα φύγει κατευθείαν προς την Ευρώπη. Άρα θα έχουμε τεράστια αποθέματα και επ΄ ωφελεία της Ευρώπης. Δηλαδή αλλάζει όλο το σκηνικό πλέον αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεωπολιτικό. Εάν προσθέσουμε και τα αποθέματα της Κύπρου αλλάζει όλη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και βάζω μέσα την Αίγυπτο και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή. Το Ισραήλ από ότι μαθαίνω και πιθανόν ο κ. Κωνοφάγος να έχει περισσότερα στοιχεία, πρότεινε στον Πρωθυπουργό το δικό μας, να κατασκευάσουν αγωγό αερίου που να παίρνει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να το διοχετεύει στην Ευρώπη».
      ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

    Η δικαίωση του Πολυτεχνείου


    211110-polytexneioΚαί δημοκόποι Κλέωνες καί λογοκόποι Ζωίλοι
    καί Μαμμωνάδες βάρβαροι, καί χαύνοι λεβαντίνοι
    λύκοι, ω κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι
    κι οι χαροκόποι αδιάντροποι καί πόρνη η Ρωμιοσύνη!


    Κωστής Παλαμάς Μ ια πατρίδα σε κατοχή, ένας λαός σε απελπισία. Λαός που δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του για την σημερινή του τραγωδία, και που ακόμη και τώρα φαίνεται ότι δεν έχει κατανοήσει στην πραγματική του διάσταση τι είναι αυτό που βιώνει. Κυρίως όμως δεν έχει καταλάβει τι είναι αυτό το οποίο πρόκειται να βιώσει τα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ειλικρινά πως στο τέλος κάθε λαός έχει την μοίρα που πραγματικά του αξίζει. Και για τον νεοέλληνα η μοίρα και η κατάντια του μόλις τώρα αρχίζουν να κάνουν αναγνωρίσιμη την εφιαλτική τους πορεία. Ολόκληρος ο βούρκος της σύγχρονης τερατογονίας έχει συσωρευθεί στην Αθήνα. Αυτά που βιώνει η πόλη των Αθηνών τα τελευταία χρόνια δεν μπορούσαν παρά να υπάρχουν στο σκοτεινό μυαλό των πιο νοσηρών ανθρώπων.
    Ένας πραγματικός εφιάλτης, που δυστυχώς φαίνεται να μην έχει τέλος. Την κατάσταση την οποία βιώνουμε καθημερινά με την πλημμυρίδα των αλλοδαπών, οι οποίοι πλέον έχουν καταστεί ο βασικός ρυθμιστικός παράγοντας της καθημερινότητάς μας, έρχεται να συμπληρώσει η παράνοια των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο καθημερινός εφιάλτης της βιοπάλης στους δρόμους της πόλης και στους χώρους εργασίας για τον μέσο Έλληνα, έρχεται να ολοκληρωθεί τα βράδια στους δέκτες της τηλεόρασης. Δελτία ειδήσεων, τηλεοπτικά γλέντια, τηλεσκουπίδια και ωμή προπαγάνδα συνθέτουν το αποκρουστικό παζλ, από το οποίο πλέον εξαρτά την καθημερινή του ύπαρξη ένα μεγάλο μέρος του λαού μας. Άξιζε τον κόπο να παρακολουθήσει κανείς το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την εκπομπή του Κούλογλου. Άξιζε για δυο λόγους. Πρώτον για εξάσκηση της υπομονής και δεύτερον για να διαπιστώσει την ηδονική αυταρέσκεια των επαγγελματιών αριστερών. Δεν πρόκειται εδώ να κάνουμε ιστορική ανάδρομη στο τι ήταν το Πολυτεχνείο, γεγονός άλλωστε το οποίο όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλυθεί με κάθε λεπτομέρεια από την εφημερίδα μας. Στεκόμαστε όμως στους ανθρώπους οι οποίοι ως άλλοι «Σπάρτακοι» κατά την ακριβοπληρωμένη φαντασία τους πέταξαν τις αλυσίδες του ελληνικού λαού. Ναι, πράγματι, έτσι πίστευαν και δικαίωμά τους. Μας μίλησαν για χίλια δυο υπαρκτά και ανύπαρκτα, σαν τις φανταστικές ιστορίες από τον στρατό που λένε ορισμένοι για να εντυπωσιάσουν μια κοπέλα.
    Τελικά αυτοί αποδείχτηκε πως όχι μόνο την εντυπωσίασαν, αλλά απομύζησαν και ολόκληρη την προίκα της. Αξίζει πράγματι σε εποχές δημοσιονομικής παράνοιας, περικοπών, απογραφών κτλ, να μάθουμε πόσο τελικά στοίχισαν αυτοί οι άνθρωποι στην ελληνική οικονομία. Τι χρήματα έλαβαν από το 1974 μέχρι σήμερα, πόσες κρατικές επιχορηγήσεις για συναυλίες, εκδόσεις βιβλίων, πόσα εξαργύρωσαν γενόμενοι βουλευτές, υπουργοί, πρωθυπουργοί, εκδότες, τηλεπαρουσιαστές και εργολάβοι δημοσίων έργων. Αλλά για τα παραπάνω μην περιμένετε ποτέ μια «εξεταστική επιτροπή», ή κάποια τηλεοπτική σάτιρα, ή ακόμη κάποια λαϊκίστικη αναφορά από τους πρωινούς τηλεοπτικούς μπακαλόγατους. Μεταξύ κατεργαρέων τιμιότητα, όπως λέει και η σοφή λαϊκή παροιμία. Έγραψε πριν λίγες μέρες σε άρθρο του ο Δ.ημήτρης Παπαγεωργίου για την περιβόητη πλέον «γενιά του Πολυτεχνείου»: «Είναι η γενιά που έκανε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξισμού και παγκοσμιοποιημένης αγοράς. Είναι αυτή στην οποία χρωστάμε ένα ευχαριστώ για την κοινωνική αποσύνθεση, καθώς στην προσπάθειά της να επιβάλλει τις ιδεοληψίες της, ρήμαξε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των ατόμων που αποτελούν την κοινωνία». Κατάφεραν λοιπόν οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες επαναστάτες αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο: πέτυχαν την σύζευξη μαρξισμού και καπιταλισμού! Δηλαδή για να το πούμε απλά, έγιναν αριστεροί με δεξιές τσέπες. Τσέπες τις οποίες γέμισαν με δημόσιο χρήμα ως κατ' επάγγελμα αντιστασιακοί, ως κατ' επάγγελμα ψεύτες, ως κατ' επάγγελμα ανθέλληνες. Αυτοί οι απίθανοι άνθρωποι για περισσότερα από 35 χρόνια εξουσιάζουν την πατρίδα μας, ελέγχουν την ενημέρωση του λαού μας και κρατούν την πολιτική εξουσία. Όσο δε για την πολιτισμική και εκπαιδευτική καταστροφή την οποία επέφεραν, έχουμε αναφερθεί διεξοδικά σε παλαιότερες γραφές μας. Τίθεται το ιστορικό ερώτημα: Νέμεσις άραγε μπορεί να υπάρξει; Νέμεσις για όλους αυτούς τους ξεδιάντροπους οι οποίοι γκρέμισαν μια πατρίδα που η απαρχή της χάνεται στα βάθη της ιστορίας του ανθρώπου; Νέμεσις γι' αυτούς που οδήγησαν ένα λαό λεβέντη να είναι ένας ταπεινωμένος υπαλληλάκος και σήμερα ένας νεκροζώντανος δούλος των παγκόσμιων τοκογλύφων;
    Πράγματι οι αγώνες της δημοκρατίας δικαιώθηκαν. Τα οράματα του Πολυτεχνείου δικαιώθηκαν. Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε μια πολυφυλετική ζούγκλα, ο Έλληνας υποδουλώθηκε στους διεθνείς τοκογλύφους, τίποτα δεν έμεινε όρθιο να θυμίζει πως κάποτε εδώ υπήρξε η Ελλάς. Μόνη ελπίδα αντίστασης η γενιά μας, γιατί όπως έλεγε και ο μέγας Καζαντζάκης «Λίγοι είμαστε και αλίμονο στη γης αν ξοφληθεί η γενιά μας».

    Ευάγγελος Χ. ΧανιώτηςΠΗΓΗ:elkosmos.gr

    Κωστὴς Παλαμᾶς -Οἱ λύκοι


    Βοσκοί, στὴ μάντρα τῆς Πολιτείας οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι!
    Στὰ ὅπλα, Ἀκρῖτες! Μακριὰ καὶ οἱ φαῦλοι καὶ οἱ περιττοί,
    καλαμαρᾶδες καὶ δημοκόποι καὶ μπολσεβίκοι,
    γιὰ λόγους ἄδειους ἢ γιὰ τοῦ ὀλέθρου τὰ ἔργα βαλτοί.

    (Ἀπ᾿ τῆς μαυρίλας τῆς ἀραχνίλας τὴν ἀποθήκη
    σὲ σκονισμένα γυαλιὰ κλεισμένο, παλιὸ κρασί,
    τῶν ἑκατό σου χρονῶν ἀνοίγω τὸ ἀρχοντιλίκι
    στοῦ ἡλιοῦ τὸ φέγγος, τί σὲ προσμένουν οἱ δυνατοὶ
    ξανὰ σὰν πάντα καὶ γιὰ τὴ μάχη καὶ γιὰ τὴ νίκη
    νὰ τοὺς φτερώσεις τὸ πάτημά τους ὅπου πατεῖ.
    Σ᾿ ἐμὲ -κελλάρης λυράρης εἶμαι,- σ᾿ ἐμένα ἀνήκει
    νὰ τὸ κεράσω στὰ νέα ποτήρια τὸ ἀρχαῖο πιοτί).

    Βοσκοὶ καὶ σκύλοι, λῶβα καὶ ψώρα. Τ᾿ ἀρνιά; Μουζίκοι.
    Ὁ λαός; Ὄνομα. Σκλάβος πλέμπας δούλα κ᾿ ἡ ὀργή,
    Δίκη ἀπὸ πάνω θεία τῶν ἀστόχαστων καταδίκη
    καὶ λογαριάζει καὶ ξεπλερώνει ὅσο ἂν ἀργεῖ.

    Τραγουδημένη κλεφτουριά, Γένος, ἀρματολίκι,
    τὰ ξεγραμμένα καὶ τὰ τριμμένα ψέματα, ἀχνοί,
    Ἰδέα βυζάχτρα τῶν τετρακόσιων χρόνων, ἡ φρίκη
    τώρα, τὸ μάθημα τῶν Ἑλλήνων ὡς χτές, ἐσὺ

    τοῦ ραγιᾶ μάνα βιβλικό, πλάσμα ὀρφικό, Εὐρυδίκη,
    τοῦ πανελλήνιου μεγαλονείρου χρυσοπηγή,
    μᾶς τὸν καθρέφτιζες μέσ᾿ στῆς Πόλης τὸ βασιλίκι
    τὸν ξυπνημένο Μαρμαρωμένο, κυνηγητὴ

    τοῦ Ἰσλάμ. Ἡ Θρᾴκη προικιό του, ὢ δόξα! Καὶ ἀπανωπροίκι
    μιὰ Ἑλλάδα πάλε στὴν τουρκεμένην Ἀνατολή,
    τῆς Ἰωνίας γλυκοξημέρωμα.... Οἱ λύκοι! Οἱ λύκοι!
    κ᾿ οἱ βοσκοὶ ἀνάξιοι, λύκοι καὶ οἱ σκύλοι κ᾿ οἱ ἀντρεῖοι δειλοί.

    Στῆς Πολιτείας τὴ μάντρα οἱ λύκοι! Παντοῦ εἶναι λύκοι!
    Ξανὰ στὰ Τάρταρα ἴσκιος, τοῦ ψάλτη λατρεία κ᾿ ἐσύ.
    Ψόφια ὅλη ἡ στάνη. Φέρτε νὰ πιοῦμε, κούφιο νταηλίκι,
    γιὰ τὸ ἀποκάρωμα ποὺ μᾶς πρέπει, κι ὅποιο κρασί. 
                                                                                      ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

    ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΄΄ΒΗΜΑ΄΄,...στα αρχ..ια μου!


     ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ SITE:

    Κρίσιμες ώρες για την έντυπη δημοσιογραφία, μετά την Απογευματινή "κλείνει" και Το Βήμα. Την Παρασκευή το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας Το Βήμα. Δεκάδες εργαζόμενοι και δημοσιογράφοι μένουν πλέον χωρίς δουλειά. Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην έντυπη δημοσιογραφία καθώς όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο η ιδιοκτησία του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ ανακοίνωσε προς τους δημοσιογράφους πως αναστέλλεται η καθημερινή έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα.

    στα μαραμένα μου αρχ...ια, άντε γιατί τα έχω πάρει στο κρανίο. 
    Δεν μου καίγεται καρφί ,να κλάψω για όποιον έχει ανάγκη ναι, αλλά ΟΧΙ με τίποτα δεν θα κλάψω για τους ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ,τους συνοδοιπόρους της αλητείας, της νομενκλατούρας, του Life style .

    ΄΄ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ  ΤΗΝ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΙΣΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ΄΄
    (αμερικανός μεγαλοδημοσιογράφος ,δεν θυμαμαι τωρα ποιός το είπε, άλλη φορα)._ ΠΗΓΗ:holy-farmaki.blogspot.com