ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Δεν μας έφθανε η ανέχεια, θα έχουμε και κόμμα της Ντόρας


031010-ntoraΤα συνεχόμενα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται, δείχνουν ότι η πορεία της οικονομίας βαδίζει χειρότερα. Άλλωστε, όπως είχαμε γράψει πολλές φορές, χωρίς ανάκαμψη δεν υπάρχει περίπτωση αντιστροφής του κλίματος και τα εισπρακτικά μέτρα θα αποδεικνύονται συνεχώς ατελέσφορα. Έτσι ακόμα και σε περίοδο εκπτώσεων ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε πρωτοφανή πτώση, την μεγαλύτερη από την εκδήλωση της κρίσης. Έτσι τα αναμενόμενα μεγαλύτερα έσοδα από τον αυξημένο ΦΠΑ, είναι μικρότερα. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με την περίφημη περαίωση. Σίγουρα κάποιοι θα πάνε να κάνουν περαίωση. Όμως ανάμεσα στους υπόχρεους συμπεριλαμβάνονται και οι 100. 000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και αναμένεται να κλείσουν. Αυτοί τι περαίωση θα πάνε να κάνουμε; Είναι ακόμα και οι χιλιάδες επιχειρήσεις που ζητούν να υπαχθούν στον νόμο που ρυθμίζει τα χρέη τους. Σίγουρα θα πάνε οι καθ' έξη και μεγάλοι φοροφυγάδες. Όμως τότε αυτά που έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό σαν έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα μειωθούν δραματικά μετά τις χαριστικές πράξεις. Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι η εφαρμογή και άλλων εισπρακτικών μέτρων. Δηλαδή θα έχουμε και άλλη αύξηση έμμεσων φόρων και πιθανότατα και νέα αύξηση του ΦΠΑ και ας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να πάρει καινούργια μέτρα. Παράλληλα ετοιμάζεται και άλλη περικοπή μισθών στους Δ. Υπαλλήλους. Τα όργανα άρχισαν με την ανακοίνωση ότι τα επιδόματα συνεχίζουν να αποτελούν το 40% της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας. Κάπου στη γωνία περιμένει τα επιδόματα ο Προκρούστης του μνημονίου.

Ανάκαμψη σε βάρος των εργαζομένων

Για να βοηθήσει την ανάκαμψη η κυβέρνηση, πάντα όμως κατά τις υποδείξεις του μνημονίου, ετοιμάζει επίθεση εναντίον του μόνου δικαιώματος που απέμεινε στους εργαζόμενους, της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατά την που είχε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο συζήτησαν και την κατάργησή της.
Είναι γνωστό ότι οι βιομήχανοι θέλουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δηλαδή η κάθε επιχείρηση να συμφωνεί με τους δικούς της εργαζόμενους. Όπως δήλωσε η υπουργός μετά την συνάντηση, η κυβέρνηση θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στις συμβάσεις. Απεκάλυψε όμως το τι μας περιμένει, λέγοντας: «Όπως έχω πει, θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, μέσα στις επόμενες μέρες, για όλα τα θέματα που άπτονται του μνημονίου». Είναι γνωστό όμως ότι εδώ και χρόνια τα ξένα οικονομικά κέντρα που μας διοικούν και συνηθίσαμε να τα λέμε τρόικα, επιθυμούν διακαώς τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Από την στιγμή μάλιστα που οι επιθυμίες τους έχουν γίνει εντολές, είναι γνωστό πλέον και το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης. Βεβαίως όλο αυτό το καλύπτουν κάτω από το περιτύλιγμα της πάταξης της μαύρης εργασίας, της εισφοδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Από όλα αυτά θα μας γλυτώσει η Ντόρα Μπακογιάννη και το καινούργιο κόμμα που θα ιδρύσει. Αρχηγική υποδοχή της ετοίμασαν οι δικοί της, όταν μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και ότι θα δώσει μάχες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να βγει το γρηγορότερο δυνατό η χώρα από την κρίση. Επειδή όμως γνωρίζουμε και τους αγώνες υπέρ των ελληνικών συμφερόντων που έκανε σαν υπουργός Εξωτερικών και επειδή το κόμμα της θα είναι ενταγμένο στη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο μόνος δρόμος διαφυγής για μας τους υπολοίπους είναι ο Ζάλογγος.                                                  ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: