ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Luciano Galletti:Aφιέρωμα


Οι 10 σημαντικότερες παραστάσεις του!

1.  Το πρώτο!

Η συμμετοχή του ήταν αμφίβολη παραμονές του αγώνα. Κατάφερε, όμως, να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι στην αρχική 11άδα του πρώτου αγώνα Champions League στη σεζόν και πρώτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Οι άδειες εξέδρες στο Στάδιο Καραϊσκάκη απέτρεψαν την… πρώτη αποθέωση, καθώς στο 55’ ο Λουτσιάνο Γκαλέτι θα πετύχαινε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των ερυθρολεύκων!

ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός-Λάτσιο 1-1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 19/8/2007
ΔΗΛΩΣΗ: «Ήταν η πρώτη μου εμπειρία από το Champions League χωρίς κοινό. Ήταν δύσκολα. Είναι σημαντική η παρουσία του κόσμου μας στις εξέδρες. Μπορούμε να πάμε καλά, θα παλέψουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Έχουμε μεγάλη όρεξη να δουλέψουμε και να αντιμετωπίσουμε τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



2. Το ελπιδοφόρο!

Ο Ολυμπιακός είχε πετάξει την κατάρα των εκτός έδρας αγώνων από πάνω του, σε μια αναμέτρηση στην οποία η ανατροπή ήρθε όταν ο Λουτσιάνο Γκαλέτι… έφυγε από το γήπεδο. Στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», όμως, είχε θετική παράδοση και φρόντισε να την επιβεβαιώσει. Ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν εκείνος που στο 7ο λεπτό του αγώνα ισοφάρισε τη Ρεάλ που είχε προηγηθεί από το 2’ και ισορρόπησε την κατάσταση για τον Ολυμπιακό.

ΑΓΩΝΑΣ: Ρεάλ Μαδρίτης-Ολυμπιακός 4-2
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/10/2007
ΔΗΛΩΣΗ: «Είμαι πολύ περήφανος με αυτό που έδειξε η ομάδα μου μέσα σε αυτό το γήπεδο. Δεχθήκαμε ένα γρήγορο γκολ, ενώ έπαιξε ρόλο και η αποβολή. Κάναμε καταπληκτικό παιχνίδι. Έπαιξα το καλύτερο παιχνίδι μέσα στο Μπερναμπέου. Αισθανόμαστε καλύτεροι από την Ρεάλ μέσα στο γήπεδο. Θα είναι διαφορετικά και θα είμαστε πιο σταθεροί. Με τον κόσμο στο πλευρό μας θα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Το ηθικό μας δεν έχει πέσει, κοιτάξαμε την Ρεάλ στα μάτια».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



3. Το σωτήριο!
Το ξεκίνημα είχε μόνο… Ευρώπη! Ίσως γι’ αυτό από την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό υπήρχαν ψίθυροι ότι επιλέγει παιχνίδια. Τέτοιες… επιλογές, όμως, έφτιαξαν το όνομα της ομάδας στην Ευρώπη κι έκαναν τους οπαδούς των ερυθρολεύκων να παραληρούν. Το ματς στη Ρώμη είχε ένα αποτέλεσμα για την ελληνική ομάδα. Στο 30’, όμως, η Λάτσιο βρέθηκε να προηγείται με 1-0 χάρη σε γκολ του Πάντεφ, που δεν έπρεπε να μετρήσει ποτέ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που αποκατέστησε την τάξη και έκανε τον Ολυμπιακό να πατήσει και πάλι γερά στα πόδια του.

ΑΓΩΝΑΣ: Λάτσιο-Ολυμπιακός 1-2
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 28/11/2007
ΔΗΛΩΣΗ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



4. Ο δημιουργός!


Όταν στο 77’ έστησε τη μπάλα για να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, γνώριζε ότι η κατάληξη ελάχιστα θα άλλαζε στη μορφή του αγώνα. Δεν υπήρχε, όμως, άνθρωπος στο γήπεδο που να μην ένιωσε, πως ο Λουτσιάνο Γκαλέτι άξιζε ένα γκολ. Δημιουργός των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού με ισάριθμες σέντρες ακριβείας στο 33’ και στο 53’, με σουτ στο δοκάρι στο 62’, ο Αργεντινός ήθελε να κλείσει μια αρχοντική εμφάνιση. Αστόχησε, αλλά και πάλι δεν έχασε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2008.

ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός-Άρης 2-0
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 17/5/2008
ΔΗΛΩΣΗ: «Είμαι πολύ χαρούμενος για το Κύπελλο και θεωρώ πως ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας μου. Ήταν μια πολύ καλή σεζόν και για την ομάδα, καθώς τα πήγαμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις και τα καταφέραμε. Μπήκαμε καλά στο ματς, καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητα μας και να πετύχουμε ένα γκολ. Πάντως παρότι ήταν δύσκολο μετά από ένα μήνα αποχής είχαμε την εμπειρία και ξέραμε τη σημασία του ματς».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



5. Ο MVP!

Ήταν μια από τις πιο όμορφες βραδιές του Ολυμπιακού. Ίσως η πιο γεμάτη ευρωπαϊκά βραδιά από άποψη θεάματος. Κι ο άνθρωπος που θα άνοιγε τον δρόμο για να γίνουν όλα πιο εύκολα, είναι εκείνος που συνήθιζε να μπαίνει ζεστός στα παιχνίδια! Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα πήρε τη μακρινή πάσα του Άντζα και με διαγώνιο σουτ, άνοιξε το σκορ για τους ερυθρόλευκους. Στην εντυπωσιακή παράσταση εκείνης της βραδιάς είχε συμμετοχή και στο τέταρτο γκολ (που καθάρισε τη νίκη), αφού έδωσε την ασίστ στον Φερνάντο Μπελούτσι για να κάνει το 4-1 λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου.

ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός-Μπενφίκα 5-1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27/11/2008
ΔΗΛΩΣΗ: «Είναι μια σημαντική και δίκαιη νίκη. Είναι σημαντικό ότι σκοράρουμε αρκετά. Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τη Μέταλιστ. Θα παίξει ρόλο και η κατάσταση αγωνιστικού χώρου και οι καιρικές συνθήκες».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



6. Η χρυσή αλλαγή!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην… έκτη στάση για να αναφερθούμε σε γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μόνο που στην εκπληκτική σεζόν που έκανε το 2008-09 ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, στην 17η αγωνιστική είχε προλάβει να σκοράρει οκτώ φορές και κόντρα στον ΟΦΗ θα πετύχαινε το ένατό του γκολ. Τι είναι εκείνο που το κάνει τόσο ξεχωριστό από τα προηγούμενα; Με απλά λόγια: Ο ΟΦΗ είχε ισοφαρίσει στο 61’ με τον Σίμιτς, ο Αργεντινός μπήκε στο γήπεδο στο επόμενο λεπτό και στο 67’ σκόραρε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του Πειραιά.

ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/1/2009
ΔΗΛΩΣΗ: «Όσο πλησιάζει πρωτάθλημα στο τέλος τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Καμία ομάδα δεν είναι εύκολο, να την κερδίσεις. Το καλό όμως είναι ότι συνεχίζουμε να κερδίζουμε. Αφιερώνω τη νίκη αυτή στον Ντάρκο και θα του αφιερώσουμε και τον τίτλο όταν αυτός έρθει. Ευχαριστούμε τον κόσμο. Η βοήθειά του είναι πολύ σημαντική και έχει αποδείξει ότι αγαπάει όσους τιμάνε τη φανέλα του Ολυμπιακού».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



7. Ο εκπορθητής!
Δεν χρειάστηκε να περάσει καιρός για να πάμε από το εννέα στο δέκα! Μόλις μια εβδομάδα και, μάλιστα, στο συγκεκριμένο ματς ήρθε το πρώτο γκολ του Λουτσιάνο Γκαλέτι σε ντέρμπι! Η ΑΕΚ είχε ενθουσιασμό και στήριζε πολλά στο συγκεκριμένο ματς, ωστόσο ο Αργεντινός μόλις στο 5ο λεπτό ανέτρεψε όλα τα δεδομένα του αγώνα. Το σουτ με το οποίο νίκησε τον συμπατριώτη του Σεμπαστιάν Σάχα ήταν αρκετό για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής από το ΟΑΚΑ.

ΑΓΩΝΑΣ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 0-1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1/2/2009
ΔΗΛΩΣΗ: «Χωρίς αμφιβολία μας πονάει πολύ εκείνο το αποτέλεσμα (σ.σ. η νίκη της ΑΕΚ με 4-0)! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μας να αλλάξουμε την εικόνα του περσινού ματς κερδίζοντας την ΑΕΚ μέσα στην έδρα της». (πριν το ματς)
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



8. Ο καθοριστικός!

Το πρωτάθλημα το είχε κατακτήσει! Πέρα, όμως, από την ουσία ήθελε και τις εντυπώσεις και οπωσδήποτε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στη Λιβαδειά δεν θα ήταν το καλύτερο. Ο Ολυμπιακός

ΑΓΩΝΑΣ: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 1-2
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 5/4/2009
ΔΗΛΩΣΗ: «Από την πρώτη στιγμή νιώθω σημαντικός εδώ και γι’ αυτό ευχαριστώ τον κόσμο και τους ανθρώπους της ομάδας. Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει κι άλλους παίκτες που μπορούν να γίνουν ηγέτες. Πρώτη φορά βάζω γκολ με την πρώτη επαφή, με το που μπαίνω στο παιχνίδι. Μακάρι να γινόταν κάθε φορά αυτό. Το γκολ το αφιέρωσα στον Λέτο γιατί του είχα υποσχεθεί».
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:

βρέθηκε να χάνει από την τοπική ομάδα, κατάφερε να ισοφαρίσει  και να πάρει τη νίκη. Το μυστικό για τον Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν απλό. Πέρασε στον αγώνα τον Λουτσιάνο Γκαλέτι στο 72’ και τρία λεπτά αργότερα, στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με την μπάλα, ο Αργεντινός σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν το ματς.

9. Άγιος και διάβολος!
Το επόμενό του γκολ σε ντέρμπι, θα ήταν και πάλι στο ίδιο γήπεδο. Απέναντι στον ίδιο αντίπαλο. Ίσως ένα από τα πιο καίρια που πέτυχε στην Ελλάδα, ίσως ένα από εκείνα που ήταν ευλογία και κατάρα για την ομάδα του. Στον αλησμόνητο τελικό του 2009, ο Λουτσιάνο Γκαλέτι πέτυχε εκείνο που δεν είχε καταφέρει απέναντι στον Άρη ένα χρόνο πριν. Στο 102ο λεπτό του αγώνα σκόραρε με ωραίο δεξί σουτ, αλλά μετά… ξεχάστηκε! Έβγαλε τη φανέλα για να πανηγυρίσει και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες και όταν αργότερα έμεινε και με εννέα ήρθε το 4-4. Η κατάκτηση, εντέλει, του τροπαίου τον λύτρωσε, όπως και τον κόσμο του Ολυμπιακού.

ΑΓΩΝΑΣ: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 4-4 (18-19)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 2/5/2009
ΔΗΛΩΣΗ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:



10. Το τελευταίο!
Ο Λουτσιάνο θα επιστρέψει σύντομα. Ο Λουτσιάνο θα επιστρέψει υγιής. Μην ακούτε τις κακοήθειες. Ο Λουτσιάνο είναι καλά… Τελικά, τίποτα δεν ίσχυε. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι έπαιξε για τελευταία φορά σε επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού στις 10 Ιανουαρίου του 2010. Κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει τη συνέχεια, εκτός ίσως από… τις μοίρες που έπλεξαν τη ζωή του. Στην τελευταία του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα, ο Αργεντινός μέσος σκόραρε στο 40’ και ήταν το δικό του γκολ που στο φινάλε του αγώνα με τη Λάρισα έκανε τη διαφορά.

ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός-Λάρισα 2-1
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10/1/2010
ΔΗΛΩΣΗ: -
ΑΝΑΜΝΗΣΗ:


ΠΗΓΗ:24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: