ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!

Πέρυσι, στις ευρωεκλογές, αρκετοί -καλοί κατά τα άλλα- πατριώτες, επέλεξαν την τελευταία στιγμή, να μην ψηφίσουν την Χρυσή Αυγή, και να ψηφίσουν ΛΑΟΣ, προκειμένου «να υπάρξει μια εθνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο».
Τι τους βγήκε; Προσέξτε καλά τι ακριβώς προτείνει η «εθνική» αυτή φωνή: την ενσωμάτωση των Ρομά στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα, που ακόμα και μη εθνικιστές Ευρωπαίοι ηγέτες πράττουν (Σαρκοζί) ή προτίθενται να πράξουν σύντομα (Μπερλουσκόνι) τα ακριβώς αντίθετα. Ιδού η πρόταση (πιστή αντιγραφή από την κεντρική ιστοσελίδα του κόμματος ΛΑΟΣ): ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ κ. Ν. ΤΖΑΒΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ:
“Πρόταση προς την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε η Ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ, κα. Νίκη Τζαβέλα, για τη δημιουργία ειδικού προγράμματος που αφορά την ενσωμάτωση των Ρομά στην Ευρώπη. Η κα. Τζαβέλα επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού είναι ο μεγαλύτερος διεθνής χορηγός για τη βελτίωση της κατάστασης των κοινοτήτων των Ρομά, πρέπει να προχωρήσει στην εκπόνηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος για την ουσιαστική ενσωμάτωση τους, συγκεντρώνοντας τους οικονομικούς πόρους που ήδη διαθέτει. Την τελευταία τριετία χορήγησε περισσότερα από 77 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος PHARE για σχέδια σχετικά με τη στέγαση και τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά στην Ουγγαρία, στην Τσεχία, στη Σλοβακία, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Αλλά και σε κράτη όπως η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γαλλία εφαρμόζονται προγράμματα μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.) και της κοινοτικής πρωτοβουλίας EQUAL.
Επιπλέον, σχέδια για τους Ρομά υποστηρίζονται και μέσω των προγραμμάτων ΣΩΚΡΑΤΗΣ και Νεολαία για την Ευρώπη καθώς και το πρόγραμμα κοινοτικής δράσης για την καταπολέμηση των διακρίσεων, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα και ολοκληρώθηκε με την έκδοση της Οδηγίας 2000/43/ΕΚ περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνικής τους καταγωγής.”
(ΥΓ): Προς κάποια «εθνικιστικά» παπαγαλάκια του Καρατζαφέρη, που… ανησυχούν μήπως ο Jeffry μας κουβαλήσει εδώ τους Ρομά που εκδιώκονται από την υπόλοιπη Ευρώπη και τους εγκαταστήσει σε μεγάλο καταυλισμό στην Κερατέα, που ετοιμάζεται: ναι, σωστά ανησυχείτε, εδώ θα τους φέρει ο Jeffry. Και με την υποστήριξη του κόμματος που υποστηρίζεται! Α ρε παπαγαλάκια, πάλι ρόμπες γίνατε…                                                                                                  ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: