ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ GAP: "Δεν αποδίδει η λιτότητα - είμαι κατά του Μνημονίου".ΟΥΣΤ...ΚΑΚΟ ΨΟΦΟ ΝΑ 'ΧΕΙΣ

Για ποιους λόγους η Μαργαρίτα Παπανδρέου προτίθεται να μηνύσει Πρώτο Θέμα και Βήμα - Τάσσεται κατά του Μνημονίου
Με επιστολή της στην αγγλόφωνη διαδικτυακή έκδοση της Ελευθεροτυπίας, η μητέρα του πρώην πρωθυπουργού δηλώνει πως σκοπεύει να μηνύσει τις δύο εφημερίδες που την εμπλέκουν με λογαριασμό που περιλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ.
Η Μαργαρίτα Παπανδρέου στην ίδια επιστολή υποστηρίζει πως διαφωνεί με τους όρους με τους οποίους η Ελλάδα κατέφυγε στο Μνημόνιο, επί πρωθυπουργίας του γιου της και δηλώνει πως αν όντως είχε τα χρήματα που οι δύο εφημερίδες της καταλογίζουν θα τα προσέφερε για ένα αναπτυξιακό σχέδιο προς όφελος της Ελλάδας.
Αποσπάσματα από την επιστολή: 
"Περισσότερο από ένα μήνα πριν, το κινητό μου χτύπησε. Η φωνή είπε, "Μαργαρίτα, υπάρχουν άρθρα για σένα σε εφημερίδες, στο Βήμα και Πρώτο Θέμα. Τα έχεις δει;
"Είχα σταματήσει να διαβάζω ελληνικές εφημερίδες και να βλέπω δελτία ειδήσεων στα ελληνικά κανάλια επειδή λένε ψέματα, και εκπέμπουν προς τα έξω το μίσος, το φόβο και το άγχος. Δεν θέλω αυτή την οργή και την ψυχρότητα στην καρδιά μου. Ξέρω ότι είμαστε καλύτεροι από αυτό. Ο καλών μου είπε ότι ήμουν υποτίθεται κάτοχος ενός λογαριασμού στην Ελβετία ύψους 550 εκατ. δολαρίων!   Φώναξα, "Είναι αστείο αυτό;" 
"…Καθώς η ζωή επιδεινώθηκε, χάθηκαν θέσεις εργασίας, κόπηκαν μισθοί και συντάξεις, προφανώς έπρεπε να υπάρχει ένας αποδιοπομπαίος τράγος, ή σε αυτήν την περίπτωση, μια ολόκληρη οικογένεια. Λογικό; Όχι, όμως, ένας κόσμος πληγωμένος, άστεγος και πεινασμένος είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσει τη λογική εξήγηση …στην τύχη. Το όνομά μου δεν είχε δεχτεί ακόμη επίθεση. Αλλά, όπως φαίνεται, ήταν η σειρά μου.
"Αυτό που ξέρω είναι ότι η πορεία λιτότητας δεν λειτουργεί. …Ας πούμε ως παράδειγμα ότι ένας διαζευγμένος πατέρας δεν πληρώνει για τη φροντίδα του παιδιού. Θα τον βάλουν στη φυλακή, ενώ δεν θα μπορεί να πληρώσει μέχρι να βγει; Μήπως αυτό έχει νόημα;…Κάθε νέος φόρος παίρνει τη μπουκιά από το στόμα ενός μωρού. Και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα κατώτερα και μεσαία στρώματα".
Η κ. Παπανδρέου δηλώνει επίσης ότι, αν είχε τα χρήματα που αναφέρουν οι δύο εφημερίδες εμπλέκοντας την στη λίστα Λαγκάρντ, θα ήθελε να τα επενδύσει στην ανάπτυξη, στο μέλλον της χώρας.
Παράλληλα,  προτείνει ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης που θα αξιοποιεί αποτελεσματικά τους φυσικούς και ανθρώπινους πόρους. "Να γίνει, για παράδειγμα, η χώρα  το επίκεντρο της υγείας στον κόσμο.
Αντί να δανείζεται για να ξεπληρώσει το χρέος, να πληρώνει  μόνο όταν η οικονομία ανθεί και πάλι." Σημειώνει ακόμη ότι θα ήθελε να γίνουν σοβαρές μεταρρυθμίσεις και οι αναγκαίες αλλαγές στα θεσμικά όργανα.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: