ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το Λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν


Ο λακωνισμός αποτελεί έναν τρόπο ζωής και έκφρασης, μια λιτή θεώρηση της καθημερινότητας και των πραγμάτων. Όπως γνωρίζουμε από τα ιστορικά δεδομένα οι Σπαρτιάτες ήταν ένας λαός που χαρακτηριζόταν από τη λιτότητα του τρόπου ζωής τους, αλλά και από τον υψηλό Ιδεαλισμό τους.

Μία από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του Λακωνισμού εμπίπτει στο λόγο. Ακόμη σπουδαιότερο είναι όμως το γεγονός ότι το “Λακωνίζειν” έχει ως αποτέλεσμα, ο άνθρωπος να βλέπει απευθείας την ουσία των πραγμάτων και να εμβαθύνει περισσότερο στο νόημά τους. Καλλιεργούνται έτσι η κριτική ικανότητα, η γόνιμη αμφιβολία και μία πνευματική εγρήγορση, κάνοντας τον “Λάκωνα” έναν ικανότατο ομιλητή και σκεπτόμενο άνθρωπο.

Μέσω της έλλειψης της υπερβολής και καθετί περιττού, ο λακωνισμός, θέτει τις βάσεις για να ξεχωρίσουν οι “Ανώτεροι”, που χαρακτηρίζονται από ηθικές αξίες. Τέτοιες αξίες είναι η ειλικρίνεια και ο σεβασμός που έχουν εκλείψει στην εποχή μας, και έχουν δώσει τη θέση τους στην ψευτοκουλτούρα του “Καταναλωτικού Ανθρώπου”, που ενδιαφέρεται μόνο για τις σαρκικές απολαύσεις και την προβολή του εαυτού του.

Απέναντι στο σύγχρονο άνθρωπο, που τον διακατέχει ο ωφελιμισμός και η φυγοπονία, στέκονται οι αρετές του λακωνισμού δίνοντας μία ώθηση στον άνθρωπο να κατακτήσει το πρώτο “φρούριο” στον αέναο Αγώνα που δίνει, τον εαυτό του. Αυτοπειθαρχία, λιτότητα και αυτογνωσία θέτουν το άτομο σε μία περίοπτη θέση και το κάνουν να ξεχωρίζει από τη μάζα, που ανέκαθεν ήταν άβουλη και ρηχή. Όμως τα οφέλη του λακωνισμού είναι και συλλογικά, μιας και το κάθε άτομο δεν είναι παρά ένα κύτταρο του μεγάλου αυτού οργανισμού, που λέγεται Έθνος, Φυλή και Κοινωνία.

Η κατοχή αυτής της αρετής είναι εξαιρετικά σημαντική και στις μέρες μας, αφού ο μέσος άνθρωπος βομβαρδίζεται, καθημερινά, με χιλιάδες άχρηστες πληροφορίες από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτοί οι εντολοδόχοι του συστήματος, μέσω της προπαγάνδας τους, προσπαθούν να μετατρέψουν το λαό σε μία άβουλη μάζα, για να πραγματοποιηθούν, έτσι, τα σκοτεινά σχέδια των αφεντικών τους. Στόχος τους είναι να υποδουλώσουν πνευματικά τον Έλληνα και πληρώνονται πολύ καλά για αυτό.

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί ότι ο λακωνισμός, για εμάς τους Έλληνες, έχει σπουδαιότερη σημασία σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο λαό. Εμείς, ως πρώτοι εισηγητές της ύψιστης αυτής Αρετής, εφαρμόζοντάς την, πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στην παράδοση του λαού μας και δείχνουμε σεβασμό προς τον πολιτισμό που γέννησαν οι πρόγονοί μας. Σαν μία νέα ασπίδα ο Λακωνισμός αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες άμυνές μας ενάντια στα ξενόφερτα ήθη και έθιμα, που ακολούθησαν τη διεθνιστική πολιτική των προδοτών που μας κυβερνούν.                                  ΠΗΓΗ:antepithesh.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: