ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Ταυτοποίηση καρτοκινητών λαθρομεταναστών.

Θα πρέπει να έχετε παρατηρήσει εδώ και καιρό ότι ΟΛΟΙ οι λαθρομετανάστες τριγύριζαν στους δρόμους με ένα κινητό στο αφτί (όχι απλά στο χέρι) και συνεχίζουν να τριγυρίζουν με ένα κινητό στο αυτί...
Μη μου πείτε ότι όλοι αυτοί είναι νόμιμοι με άδειες παραμονής. Είναι τοις πάσι γνωστόν ότι οι πράσινες κάρτες είναι 600.000 ενώ οι λαθρομετανάστες ξεπερνούν συνολικά τα 2 εκατομμύρια ίσως και τα διπλάσια, τριπλάσια, κανείς δεν ξέρει ακριβώς...
Πως λοιπόν όλοι αυτοί ταυτοποίησαν τα καρτοκινητά τους; Ιδού η απορία....
Ταυτοποίησα ένα καρτοκινητό της WIND σε περιοχή "γκέτο" του κέντρου της Αθήνας για να διαπιστώσω τη διαδικασία. Υπάρχει και σχετικό βίντεο που θα αναρτηθεί σε ιστολόγιο σε λίγο. Διαφήμιση δεν κάνω, θα το βρείτε μόνοι σας.
Η υπάλληλος μία Αιγύπτια όπως η ίδια μου απάντησε σε ερώτηση μου όταν την είδα μελαχρινούλα και την άκουσα με σπαστά ελληνικά, μου ζήτησε μόνο τον αριθμό του καρτοκινητού (ούτε καν την σιμ να δει) και την ταυτότητα μου. ΆΦΜ δε μου ζήτησε.
Υποθέτω ότι με μία πλαστή ταυτότητα και πλαστά χαρτιά που κατά κόρον χρησιμοποιούν οι λαθρομετανάστες, η "δουλειά" τελικά γίνεται πανεύκολα. Οι εταιρίες προφανώς, για να μην χάσουν «πελατεία», απλοποίησαν την διαδικασία ταυτοποίησης των καρτοκινητών ειδικά σε περιοχές που ζουν πολλοί λαθρομετανάστες...
Έχω και την υποψία ότι ούτε καν χαρτιά, διαβατήρια και ταυτότητες δεν ζητάνε στους λαθρομετανάστες και απλά δηλώνουν ότι θέλουν αυτοί χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.
Έτσι εξηγείται και η ανακοίνωση των 3ων εταιριών κινητής στην Ελλάδα ότι το 95% των καρτοκινητών, ταυτοποιήθηκε....
Κάντε μία βολτούλα στα γκέτος του κέντρου να δείτε που ακόμα οι λαθρομετανάστες κυκλοφορούν με το κινητό στο αφτί όπως πάντα...Να χαρώ εγώ Κράτος, να χαρώ εγώ Νόμους...

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

ΥΓ. Είμαι ρατσιστής επειδή καταγράφω την πραγματικότητα; Μπορεί. Το Κράτος αυτό όμως σίγουρα δεν είναι Κράτος.                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ βραχιόλια, καδένες,δαχτυλίδια, καθώς και τατουάζ για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους.

Τωρα που ειναι καλοκαιρι καλυτερα να γνωρίζουμε Τα σύμβολα πιο συγκεκριμένα είναι:
Το BLogo, «boylover» που συμβολίζεται από δύο μπλε τρίγωνα, το ένα μέσα στο άλλο, σε σπειροειδή μορφή, και υποδηλώνει την προτίμηση στα αγόρια.Το LBLogo, «littleboylover», που συμβολίζεται από ένα παρόμοιο σχέδιο του Blogo, χωρίς γωνίες, και υποδηλώνει την προτίμηση στα μικρά αγόρια. Το Glogo, «Girllover», που συμβολίζεται από δύο καρδιές η μία μέσα στην άλλη και υποδηλώνει την προτίμηση στα κορίτσια. Το Clogo, «Childlover», που συμβολίζεται από μια πεταλούδα που τα φτερά της έχουν σχήμα καρδιάς και υποδηλώνει την προτίμηση και στα δύο φύλλα.

ΖΑΧΟΣ ΜΟΥΛΙΝΟΣ (Πηγή ethnos.gr)                                                                                                  Υ.Γ.:ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ                           ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

The Breeders - CannonBall

Radiohead - Paranoid Android (on Jools Holland, 1997)

Τον λογαριασμό του μνημονίου στέλνει η κυβέρνηση σε αγρότες και κτηνοτρόφους


Τον λογαριασμό του μνημονίου ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ στέλνει η κυβέρνηση στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους με το νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΑ, το οποίο (τελικό κείμενο) κατέθεσε η υπουργός κ. Κατερίνα Μπατζελή στη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής, δηλαδή λίγο πριν κλείσει η το Κοινοβούλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Κομβικό σημείο του νομοσχεδίου είναι ότι σταματά ο κρατικός προϋπολογισμός να χρηματοδοτεί τον ΕΛΓΑ, ενώ σταματά το Ελληνικό Δημόσιο να θέτει υπό την εγγύησή του τα δάνεια που συνάπτει ο οργανισμός.

Αυτό σημαίνει ότι στο εξής, τα έσοδα του ΕΛΓΑ θα πρέπει να ισοσκελίζονται με τα έξοδα, δηλαδή όσες είναι οι εισφορές των αγροτών και κτηνοτρόφων, τόσες θα είναι οι αποζημιώσεις. Για τον λόγο αυτό κι επειδή ουδείς μπορεί να προεικάσει πόσες θα είναι οι ζημιές κάθε χρόνο, ο ΕΛΓΑ δεν θα δίνει αποζημιώσεις στους αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά... προκαταβολές. Στο τέλος κάθε χρόνου θα γίνεται η εκκαθάριση: αν οι αποζημιώσεις είναι ίσες ή μικρότερες από τα έσοδα, τότε θα δίνονται κανονικά στους δικαιούχους. Αν, όμως, είναι μεγαλύτερες, τότε θα γίνεται «οριζόντια, συμμετρική και αναλογική μείωση των αποζημιώσεων».

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που συνοδεύει το νομοσχέδιο, τα έσοδα από την υποχρεωτική ειδική εισφορά στον ΕΛΓΑ υπολογίζονται σε 150 εκατ. ευρώ ετησίως. Άρα, στο ποσό αυτό θα περιορίζονται και οι αποζημιώσεις, οι οποίες, πάντως, τα τελευταία χρόνια είναι κατά πολύ περισσότερες.

Ουσιαστικά, με το νομοσχέδιο ωθούνται οι αγρότες να πληρώνουν πολύ μεγαλύτερες εισφορές αν θέλουν να προσβλέπουν σε άξιες λόγου αποζημιώσεις. Αυτό ισχύει κυρίως για τους παραγωγούς περιοχών που παθαίνουν κάθε χρόνο ζημιές, οι οποίοι θα παίρνουν κυριολεκτικά «ψιλά» αν δεν πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές κι αν δεν ενταχθούν στην πρόσθετη ασφάλιση.
almyrosinfo

ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Όλοι ανεξαιρέτως οι αγρότες υποχρεούνται να καταβάλλουν την υποχρεωτική ειδική εισφορά σε ποσοστό
- 4% για τη φυτική παραγωγή (3% σήμερα) εκτός από τις ελιές που παραμένει στο 3%,
- 0,75% για τη ζωϊκή παραγωγή (από 0,50% σήμερα)
- και 0,50% για τα φυτικά προϊόντα που παράγονται αποκλειστικά σε «ελεγχόμενο περιβάλλον» μιας γεωργικής εκμετάλλευσης.

Η εισφορά θα μπορεί να αυξάνεται στις καλλιέργειες που, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, παθαίνουν συχνότερα ζημιές.

Από εκεί και μετά θεσπίζεται η γενική εισφορά σε όλους τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, των οποίων το φορολογητέο εισόδημα συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού υπερβαίνει το αφορολόγητο όριο, όπως επίσης και στα νομικά πρόσωπα (εταιρείες) που αποκτούν έσοδα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Το ποσοστό εισφοράς ανέρχεται στο 2% επί τους αγροτικού εισοδήματος (τα έσοδα από τη γενική εισφορά υπολογίζονται σε 10 εκατ. ευρώ ετησίως και προφανώς θα καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ).

Υπάρχουν κι άλλες δύο εισφορές: η πρόσθετη και η προαιρετική. Η προαιρετική αφορά την κάλυψη των κινδύνων που δεν καλύπτονται από την υποχρεωτική. Η πρόσθετη θα αφορά τη μείωση του ελάχιστου ποσοστού ζημιάς στις καλλιέργειες στις οποίες ορίζεται υψηλό όριο απαλλαγής για την καταβολή αποζημίωσης.

Το ποσοστό απαλλαγής σήμερα είναι 20%. Το καινούργιο ποσοστό θα καθορισθεί από τη διοίκηση του ΕΛΓΑ, στις καλλιέργειες όμως που υφίστανται συχνά ζημιές θα είναι μεγαλύτερο. Αν θέλει ο αγρότης να το μειώσει, θα πρέπει να κάνει πρόσθετη ασφάλιση.

Με άλλα λόγια, οι αγρότες που παθαίνουν συχνά ζημιές θα πρέπει να σκεφθούν πολύ σοβαρά να προχωρήσουν σε ενεργητική προστασία της παραγωγής τους, η οποία θα εξακολουθεί να επιδοτείται από το κράτος. Στην αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να καταβάλλουν πολύ υψηλά ασφάλιστρα για να προστατεύσουν τις καλλιέργειές τους.

Σημειώνεται ότι ο αγρότης θα μπορεί να κάνει την πρόσθετη και προαιρετική ασφάλισή του και σε ιδιωτικές ή συνεταιριστικές εταιρίες, ενώ θα μπορεί να παίρνει και επιχορήγηση από την ΕΕ.

Επισημαίνεται ότι βάσει του νομοσχεδίου το ποσοστό απαλλαγής θα υπολογίζεται ανά αγροτεμάχιο και όχι στο σύνολο της έκτασης του αγρότη όπως είπε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η κα Κατερίνα Μπατζελή.

Οι εισφορές θα υπολογίζονται επί την ασφαλιζόμενη παραγωγή, που με τη σειρά της θα υπολογίζεται με βάση το είδος της καλλιέργειας, τη μέση παραγωγή ανά νομό και την τιμή. Αντίστοιχα θα υπολογίζεται και για τους κτηνοτρόφους (αριθμός ζώων, αξία ζωϊκού κεφαλαίου).

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, δεν θα δικαιούται αποζημίωσης ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος που δεν θα πληρώσει την εισφορά. Σε περίπτωση που ο αγρότης δεν μπορεί να καταβάλλει την εισφορά, μπορεί να εκχωρήσει το δικαίωμα στον ΕΛΓΑ να την εισπράξει από τα χρήματα που αναμένει να λάβει εντός του έτους είτε από επιδοτήσεις είτε από την πώληση των προϊόντων του. Αν παρ’ όλα αυτά, ο ΕΛΓΑ δεν μπορέσει να εισπράξει το σύνολο ή ένα μέρος της οφειλής, θα βεβαιώνει την οφειλή στην οικεία ΔΟΥ του αγρότη για να την εισπράξει μέσω των διαδικασιών είσπραξης των δημοσίων εσόδων.

Καταβάλλοντας την εισφορά στον ΕΛΓΑ, ο αγρότης θα αποκτά ασφαλιστική ενημερότητα ισχύος ενός έτους. Χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα ο αγρότης δεν θα μπορεί να βγάλει άδεια λαϊκής αγοράς και άδεια κυκλοφορίας αγροτικού οχήματος αλλά ούτε να λαμβάνει καλλιεργητικό δάνειο από την τράπεζα.

ΙΔΙΩΤΕΣ


Εκτιμήσεις ζημιών θα κάνουν γεωπόνοι και τεχνολόγοι γεωπονίας του ΕΛΓΑ, του Δημόσιου Τομέα, της Αγροτικής τράπεζας αλλά και οργανισμών του Δημοσίου. Σε περίπτωση εκτεταμένων ζημιών, το έργο της εκτίμησης μπορεί να ανατίθεται σε ιδιώτες γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπονίας καθώς και σε ιδιωτικές εταιρείες, που θα έχουν σχετική πιστοποίηση.

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο,
-Καταργείται η ευνοϊκή διάταξη για καταβολή μειωμένης κατά 25% της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ κτηνοτρόφων που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας.
-Καταργείται η ευνοϊκή διάταξη για προσαύξηση κατά 25% της αποζημίωσης του ΕΛΓΑ σε κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών των οποίων το ζωϊκό κεφάλαιο υποστεί ζημιές.
-Καταργούνται οι υποτροφίες ύψους 4.000 ευρώ σε φτωχά αγροτόπαιδα που περνούν στο πανεπιστήμιο.
-Ρυθμίζονται οι οφειλές στον ΕΛΓΑ μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Σε περίπτωση που το ποσό της οφειλής καταβληθεί εφάπαξ, διαγράφονται πρόστιμα και προσαυξήσεις. Εάν καταβληθεί σε δόσεις (κατ’ ανώτερο 48 δόσεις αξίας όχι μικρότερης των 200 ευρώ η καθεμιά), τότε τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις περιορίζονται στο μισό.
-Το ανώτερο ποσό αποζημίωσης ανά δικαιούχο κατ’ έτος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 70 χιλιάδες ευρώ.
- Τα ΠΣΕΑ μεταφέρονται στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
-Σταματά τελείως η χρηματοδότηση από τον ΕΛΓΑ προς τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ (υπολογίζεται σε 1 εκατ. ευρώ ετησίως).
Ασφαλιζόμενοι
κίνδυνοι
Καλύπτονται από την υποχρεωτική ειδική εισφορά

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

- Παγετός
- Χαλάζι
- Ανεμοθύελλα
- Πλημμύρα
- Καύσωνας και ηλικιακή ακτινοβολία
- Χιόνι
- Υπερβολικές ή άκαιρες βροχοπτώσεις
- Ζημιές από θάλασσα
- Ζημιές από αρκούδα
- Ζημιές από αγριογούρουνα στις περιοχές που προστατεύονται από τη συνθήκη RAMSAR
- Ζημιές από άγρια κουνέλια στη φυτική παραγωγή της Λήμνου
- Επιφυτείες και κάθε είδους και αιτίας καταστροφικού χαρακτήρα εντομολογικές και φυτοπαθολογικές προσβολές των καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων και των οφειλομένων στον περιορισμό της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
-Πλημμύρα
-Ανεμοθύελλα
-Υπερβολικό ψύχος
-Χιόνι
Χαλάζι
-Υψηλές θερμοκρασίες
-Καθίζηση εδάφους
-Κεραυνός
-Πυρκαγιά από ανωτέρα βία
-Ζημιά από άγρια ζώα
-Νόσοι επιζωοτικής μορφής
-Παθολογικές καταστάσεις τοκετού
-Μετατόπιση ηνύστρου δεξιά με στροφή, ειλεός και κατάγματα βοοειδών (κατάγματα εκτός περιόδου τοκετού).                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:opeiratis.blogspot.com

Φραντς Φίσλερ:Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχτεί ποτέ στην ΕΕ

Φραντς Φίσλερ:Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχτεί ποτέ στην ΕΕ
Ως τελείως απίθανη θεωρεί την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ο πρώην Επίτροπος της Αυστρίας στην ΕΕ, Φραντς Φίσλερ, καθώς, όπως τονίζει ο ίδιος σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακής εφημερίδας «Κουρίρ», ακόμη και σε μια θετική κατάληξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η ένταξη θα απορριφθεί στο σχετικό δημοψήφισμα σε κάποια από τις χώρες-μέλη.
Ο κ. Φίσλερ αναφέρει ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει την προσέγγιση της Τουρκίας με την Ευρώπη, «για την οποία αυτή είναι πολύ σημαντική από στρατηγικής και οικονομικής άποψης», θεωρώντας επικίνδυνη μια στροφή της Τουρκίας προς τη Ρωσία ή τη Μέση Ανατολή, ενώ συγχρόνως ο ίδιος εξακολουθεί να είναι της άποψης ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μια ένταξη της Τουρκίας, καθώς είναι αρκετά τα κράτη-μέλη της ΕΕ, τουλάχιστον δέκα, τα οποία θα προχωρήσουν στη διενέργεια σχετικού δημοψηφίσματος.
Ο πρώην Επίτροπος Γεωργίας τονίζει ότι η ΕΕ θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση και τις επιπτώσεις της και ο ίδιος θεωρεί πολύ σημαντικό να υπάρξει μια προσέγγιση της Τουρκίας με την ΕΕ, μέσα από ειδικά προγράμματα που θα βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της, με τη λεγόμενη «προνομιακή σχέση» εφόσον δεν λειτουργήσει η ένταξη.
Στη συνέντευξή του, ο κ. Φίσλερ επικρίνει τη στάση της Αυστρίας απέναντι στην Τουρκία, καθώς, όπως σημειώνει, η Βιέννη δεν τόλμησε να πει «όχι» αλλά χρησιμοποίησε την ιδιόμορφη ορολογία «διαπραγματεύσεις με ανοικτό αποτέλεσμα», και ενώ από τη μία πλευρά διεξάγει διαπραγματεύσεις, από την άλλη διαμηνύει στον πληθυσμό της ότι αυτός μπορεί να πει (κατά το δημοψήφισμα) «όχι» στην ένταξη.
Οπως αναφέρει η συντάκτρια της εφημερίδας, ο Αυστριακός πρώην Επίτροπος Γεωργίας στην ΕΕ, είναι σύμβουλος της τουρκικής κυβέρνησης σε θέματα σωστής απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2013, επιλογής κατάλληλου προσωπικού και διοίκησης όπως και προσαρμογής της αγροτικής οικονομίας της στα κοινοτικά πρότυπα.
Η Αυστρία είχε προβάλει επιφυλάξεις και αντίσταση στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Τουρκίας-ΕΕ τον Οκτώβριο του 2005, και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμενε σε μια διατύπωση πως «οι διαπραγματεύσεις συνιστούν μια ανοικτή διαδικασία, για το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούν να υπάρξουν εγγυήσεις εκ των προτέρων».
Η επίσημη Βιέννη ζητούσε και ζητά, όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, μόνον μια «προνομιακή σχέση» για την Τουρκία αντί της πλήρους ένταξης, ενώ τα αυστριακά κόμματα φαίνεται να συμφωνούν πως, στην περίπτωση κατάληξης των διαπραγματεύσεων σε ένταξη της Τουρκίας, ο αυστριακός πληθυσμός θα πρέπει οπωσδήποτε να κληθεί σε δημοψήφισμα για να έχει τον τελευταίο λόγο.-                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.politis-gr.com

Το πρωινό της 4ης Αυγούστου

281009-metaxas4η Αυγούστου 1936... Αν εκείνο το πρωινό ο Εθνικός Επαναστάτης, ο Ιωάννης Μεταξάς μίλαγε για... συναινέσεις, ειρηνικούς διακανονισμούς και αμοιβαίες υποχωρήσεις, κατανόηση και... δημοκρατικούς πολιτισμούς (!) συμβιβασμούς και όσα άλλα ακούμε σήμερα, κι όπως σήμερα θα... γιορτάζαμε... άλλη μία νίκη της ... δημοκρατίας επί του έθνους με την πτώση της «δικτατορίας», με την επιστροφή των προθύμων ... «δημοκρατικών» εξαρτούμενων - ενεργούμενων πάσης φύσεων προστατών - αφεντικών! Δεδομένου μάλιστα του διακηρυχθέντος φιλικού «Συμφώνου Ριμπεντροπ - Μολότωφ» (Υπουργών Εξωτερικών Γερμανίας και Σοβιετικής Ένωσης») του προηγουμένου Αυγούστου! Κι ακόμη περισσότερο του μυστικού επίσης τότε συμπληρωματικού «Συμφώνου» που προέβλεπε λεπτομερώς τον διαμελισμό της Ευρώπης και δημιουργία γερμανικών και σοβιετικών σφαιρών επιρροής λεπτομερώς!
«Συμφωνα» τα οποία ως γνωστός παραβίασε αργότερα η Γερμανία με την επιθεσή της εναντίον της Σοβιετίας. Γεγονός που εξηγεί άλλωστε την αλλοπρόσαλλη και ενάντια στα πανεθνικά αισθήματα και ενθουσιώδη -ηρωϊκή θυσιαστικότητα ολοκλήρου του ελληνικκού λαού συσπειρωμένου, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων γύρω από τον Ολύμπιο Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά, πλην των Ελληνφώνων Μπολσεβίκων του ΚΚΕ (με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις) που κατήγγειλαν με φυλλάδια και διακηρύξεις το «Όχι» και τον πόλεμο εναντίον του φασισμού σαν «καταχτητικό» και «ιμπεριαλιστικό» με εντολή του «πατερούλη» Στάλιν! Για να μετατραπούν σε «υπερπατριώτες» με τα ΕΛΑΣ και τα ΕΑΜ, όταν αργότερα η Γερμανία επετέθη στην Ρωσία, παραβιάζοντας το σύμφωνο «μη επίθεσης». Εκείνο το πρωϊνό του 1940 ο αυθεντικός Ολύμπιος εθνάρχης αναβίωσε τις ύψιστες στιγμές του ελληνικού μεγαλείου. Ύψωσε περήφανα τα βλέμμα του, κύταξε τον συνομιλητή του, Ιταλό πρέσβη, κατάμαα και με λιτότητα δωρική του είπε περίπου αυτά τα λόγια: Η τιμή και η υπερηφάνεια του λαού, του οποίου ηγούμαι, δεν μου επιτρέπουν να δεχθώ το τελεσιγραφό σας. Η απαντησή μου είναι: Πόλεμος! Από το ίδιο το στόμα του ηγέτου της Νίκης, άκουσε, εμψυχώθηκε και γιγαντώθηκε ο Λαός των Σπαρτιατών των Θερμοπυλών. Του Λεωνίδα το «Μολών Λαβέ», ο Λαός των Σαλαμινομάχων, ο Λαός του Αλεξάνδρου, της χιλιόχρονης πόλης του Βυζαντίου με τους τόσους και τόσους επιδρομείς, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος και η απάντησή του στον Μωάμεθ τον πορθητή: «το να παραδώσω την Πόλην δεν είναι δικό μου δικαίωμα, ούτε των κατοικούντων αυτήν, έτοιμοι να θυσιασθούν μέχρι ενός». Με την τραγική και ένδοξη κορωνίδα, το άψυχο κορμί του Παλαιολόγου στην Πύλη του Ρωμανού. Τα αστραπόβροντα του 21, την απάντηση του Αρχιστρατήγου Γέρου του Μωριά στον Ιμπραήμ, «μπορεί να κάψεις τα πάντα σ' αυτόν τον τόπο, που δεν θα σταματήσει ποτέ να γεννάει παλληκάρια, κι' όλους τους μετέπειτα σκληρούς αγώνες του ελληνικού εθνικισμού. Ηγέτης σε ίδιο βάθρο και βεληνεκές ο Ιωάννης Μεταξάς που ενσάρκωνε τέτοια κληρονομιά κι' ένοιωθε στην ψυχή του έντονα την συμπαράσταση των νεκρών του γένους, δεν μπορούσε παρά να βροντοφωνήσει το ΟΧΙ στον εισβολέα και το: «Νυν υπερ πάντων ο γών» και «Υπέρ την Νίκην η Δίξα» στο Λαό που ενέπνευσε, συνένωσε και οδήγησε στην Νίκη. Τα γεγονότα είναι γνωστά και γραμμένα με αίμα. Ολόκληρος ο Ελληνισμός έδωσε εξετάσεις ηρωϊσμού και αγωνιστικού πάθους. Εξετάσεις εθνοπροδοσίας έδωσε και το ΚΚΕ, που χαρακτήρισε τον πόλεμο εκείνο, επίσημα, αναφέραμε, «καταχτητικό» και επομένως «δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια ... αντεθνική πολιτική.» Το γιατί αυτή η προδοτική στάση, ήδη το αναφέραμε. Εκείνο που όμως σήμερα προβληματίζει είναι ο ιστορικός παραλληλισμός της τότε περιόδου με την σημερινή, σε συνάρτηση με τις αντίστοιχες ηγεσίες.
Η εθνική συνέπεια και υπερηφάνεια της τότε ηγεσίας, σε σύγκριση με τον εθνικό πτωχοπροδρομισμό και την μειοδοσία και ακόμη την κοινωνικο-πολιτική αναλγησία της κάθε σημερινής ηγεσίας. Και σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα και ανάλογους κινδύνους ή και χειρότερους. Πώς αντιμετωπίζει η όποια σημερινή ηγεσία τις θανάσιμες απειλές για την χώρα και το Έθνος ολόκληρο; Πώς αντιμετωπίζει η την οικονομική κατάρρευση και το ξεπούλημα κάθε εθνικού αποθέματος; Τις ρεμούλες και την καλπάζουσα διαφθορά και σαπίλα με συνέπεια την κοινωνική αναλγησία; Ο Μεταξάς προσέφερε στους εργάτες συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικές ασφαλίσεις, το οκτάωρο εργασίας. Προστασία των εθνικών προιόντων και αύξηση παραγωγής. Θεσμοποίησε την ιατρική περίθαλψη, τις υπερωρίεςκαι το περίφημο ΙΚΑ κλπ. Για να μην έχει προστεθεί σήμερα ούτε ένα λιθαράκι στο πρωτόγνωρο και τεράστιο κοινωνικό έργο του. Πώς αντιμετωπίζονται σήμερα τα εθνικά μας θέματα; Με δειλία, φοβικά και υποτακτικά σύνδρομα, αναποφασιστηκότητα και κομπογιαννιτισμό. Αντί να φρονηματίσει εθνικά τον λαό και την Παιδεία, κάνει ότι μπορεί για τον εθνικό ευνουχισμό και τον διχασμό της κομματοκρατίας, ανοίγοντας μέχρι ενός τους ασκούς του Αιόλου. Και ενώ, ο Λαός, ο υπέροχος και πάντα προδομένος βροντοφωνάζει καθημερινά ΟΧΙ, η σημερινή του «ηγεσία» αποδεικνύεται όλο και πιο ενδοτική σε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Δεν αντέχουμε στον πειρασμό να θέσουμε μία οδυνηρή ερώτηση σε όσους θέλουν να «αμφισβητήσουν» την πατρότητα του «ΟΧΙ» του 1940. Αν εκείνο το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου ο Μεταξάς αντί Όχι, έλεγε Ναι, θα εγράφετο το έπος της Αλβανίας; Δεν θα εγράφετο, όπως δεν εγγράφει σήμερα το έπος του Αιγαίου και της Κύπρου! Για να προσθέσω υποθετικά. Αν εκείνο ή οποιοδήποτε άλλο πρωινό, με ας πούμε πρωθυπουργό κάποιο... Ζαχαριάδη, παρουσιάζετο, όχι ο Πρέσβης, αλλά ο ... ανθυποπρόξενος του Στάλιν και ζητούσε τα ίδια ή πολύ χειρότερα, θα είχε το σθένος, ή θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι υπήρχε άρνηση; Άλλωστε και όχι υποθετικά, έχουμε τα πεπραγμένα και την φανατική συναίνεση του ΚΚΕ για την ... «ανεξάρτητη Μακεδονία»! Την ελληνική! Αλλά για τον «παράλογο μύθο» ότι το ‘Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο ... λαός, παραθέτω απόσπασμα της υπεράνω κάθε υποψίας «Καθημερινής» της 30/10/2007, άρθρο του επίσης υπεράνω πάσης ... φασιστικής υποψίας κ. Αντώνη Καρκαγιάννη! Τίτλος: Τι να κάνουμε; Το «ΟΧΙ» το είπε ο Μεταξάς «... Το «Όχι» το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς και το εννοούσε. Μάλιστα, όπως πολλά στοιχεία το επιβεβαιώνουν, ήταν από πριν και από καιρό έτοιμος να το πει! Δεν αιφνιδιάστηκε από τον Ιταλό Πρεσβευτή, ήταν άριστα πληροφορημένος για την συγκέντρωση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων της Ιταλίας στην Αλβανία και είχε καταλήξει στην πολιτική απόφαση να πει το «ΟΧΙ»... Ο παράλογος αυτός μύθος ότι το «Όχι» δεν το είπε ο Μεταξάς, αλλά ο λαός, κυριάρχησε στην Αριστερά πολλά χρόνια. Παρ' όλο που ο τότε ηγέτης του ΚΚΕ, ο Νίκος Ζαχαριάδης με το περίφημο γράμμα που έστειλε από τις φυλακές της Κέρκυρας τασσόταν ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Μεταξά... αναγνωρίζοντας έτσι τον ηγετικό του ρόλο σ' αυτόν τον αγώνα. Το ίδιο έπραξαν όλοι σχεδόν οι κομμουνιστές κρατούμενοι... Ελάχιστοι ήταν αυτοί που διαφώνησαν με αυτή την «ανεπιφύλακτα πατριωτική στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ». Στα νεότερα χρόνια, ο πρώτος στην Αριστερά, αν θυμάμαι καλά, που προσπάθησε να αποκρούσει και να διαλύση αυτόν τον παράλογο μύθο, ήταν ο δημοσιογράφος και ιστορικός, ο μακαρίτης Σπύρος Λιναρδάτος... αισθάνθηκε την υποχρέωση και θέλησε να αποκαταστήσει και να σεβαστεί ιστορικά γεγονότα, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο Μεταξάς ήταν ο πρωτοπόρος και ο ηγέτης της αντίστασης και του αγώνα κατά της φασιστικής επίθεσης του 1949. Η ιστορία βλέπετε, δεν είναι πάντοτε ευθύγραμμη και προπαντός δεν είναι πρόθυμη να υποταχθεί σε παράλογα ιδεολογικά σχήματα. Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που ήταν, αλλά ήταν και αυτός που πήρε την ιστορική απόφαση να πεί το «Όχι» στους εισβολέις». Δεν θα πώ ... «ουδέν σχόλιο»γιτί θέλω να παρατηρήσω στον πολύ έγκριτο δημοσιογράφο, σχετικά με την τελευταία του φράση, ότι «Ο Ιωάννης Μεταξάς ήταν αυτός που ήταν, αλλά ήταν και αυτός που πήρε την ιστορική απόφαση να πεί το «Όχι» στους εισβολείς». Προσωπικά και συνειδητά είμαι και αισθάνομαι περήφανος, γι' αυτό Έλληνας εθνικιστής, θα διετύπωνα διαφορετικά αυτή την φράση: «Ο Ιωάννης Μεταξάς, ακριβώς γι' αυτό που ήταν, πήρε την ιστορική απόφαση να πει το «όχι» στους εισβολείς»! Γιατί ο Μεταξάς ήταν ατόφιος Έλληνας εθνικιστής Επαναστάτης! Όπως και το ανυπέρβλητο μεγαλείο αυτού του Έθνους και η συνέχειά του. Η ιστορία, η ένδοξη ιστορία του οφείλεται σε τέτοιους Άνδρες! Αυτό γράφει και ο αείμνηστος, μεγαλύτερος Ιταλός δημοσιογράφος και ιστορικός, που αναφερόμενος στην «Ιστορία των Ελλήνων» και όχι της «Ελλάδος», ιστορία «μεγάλων ανδρών» (σαν τον Μεταξά) και διά μέσου αυτών των προσωπικοτήτων, διηγείται την «Ιστορία των Ελλήνων»... Η Δημοκρατία που γεννήθηκε ή επινοήθηκε στην Ελλάδα, δεν έχει σχέση με εκείνη. Πρόκειται για έκτρωμα και «δημοκρατία - Φρανκενστάιν». Η Δημοκρατία και ο Χρυσός αιώνας του Περικλέους, ή «του ενός ανδρός ισχύς», η οργανική, ή άμεση, η επιλεκτική καμία απολύτως σχέση δεν έχει με τις σημερινές και δει παγκοσμιοποιημένες φαυλοκρατίες διεφθαρμένες και κατευθυνόμενες... «δημοκρατίες»! Άλλωστε, δεν υπάρχει ούτε το πλέον επαχθές πολίτευμα που να μην αυτοπροσδιορίζεται «Δημοκρατία» όπως «Λαϊκές Δημοκρατίες» κλπ. Αρκεί η ταυτότης Έλλην - Ελληνισμός και τα πάντα διευκρινίζονται.
Έλληνες, λοιπόν, ή «δημοκράτες». Η Ελλάδα έγινε αυτοκρατορία με μεγάλους Αλεξάνδρους και Βυζαντινούς Βασιλείς. Ξανάγινε κράτος ελεύθερο με Κολοκοτρωναίους, με Καποδίστρια και δοξάσθηκε με Μεταξάδες. Οι... δημοκρατικοί ηγέτες συρρίκνωσαν και διαμέλησαν το Έθνος. Οδήγησαν τον λαό μας σε διχασμούς και πένθος, στον πνευματικό μαρασμό και σκοταδισμό, σε εθνική παρακμή και διεθνώς κατέστησαν την χώρα μας «σφαίρα επιρροής» ξένων συμφερόντων και πιονι στις μηχανορραφίες ξένων δυνάμεων. Και πάλι όπως πάντα ... δεν μπορεί να είναι σύμπτωση η «νίκη της δημοκρατίας», Ιούλιος 1974 συνοδεύεται με πένθος και εθνικές ταπεινώσεις. Ιούλιος 1974: επέτειος της νίκης της Δημοκρατίας. Μαύρη επέτειος για το Έθνος και τον κυπριακό Ελληνισμό. Μέχρι ότε η Ελλάδα θα πληρώνει με το σώμα και το αίμα της αυτή την... «δημοκρατία»; Οι «δημοκράτες» γιόρτασαν κι' αυτόν τον Ιούλιο την νίκη της Δημοκρατίας επί του Ελληνισμού. Μετά τον Ιούλιο όμως ήλθε και ο Αύγουστος, η 4η Αυγούστου! Τώρα γιορτάζουν οι Έλληνες, οι εθνικιστές την Νίκη του Εθνικισμού, του ελληνισμού επί της «δημοκρατίας». Αλλιώς δεν θα υπήρχε Ελληνισμός τόσες χιλιάδες χρόνια. Και βέβαια δεν θα τελειώσει σήμερα. Οι «δημοκρατίες» περνούν, η Ελλάς όμως παραμένει.

Μόνιμο αγκυροβόλιο ή ναυτική βάση ζητά από την Ελλάδα η Ρωσία!

ImageΜόνιμο αγκυροβόλιο στην Ελλάδα θα ζητήσει να αποκτήσει η Ρωσία, πιθανότατα στην θέση που είχε το παλαιό της αγκυροβόλιο η Σοβιετική Ένωση μέχρι το 1990 στην περιοχή των Κυθήρων. Αλλά σύμφωνα με τον Αρχηγό του ρωσικού Ναυτικού ναύαρχο Βλαντίμιρ Βισότσκι "Θα ήταν ιδιαίτερα θετικό αν η Ελλάδα θα μπορούσε να μας μισθώσει κάποια περιοχή για να χρησιμοποιηθεί ως βάση"! Εξήγησε μάλιστα ότι μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι χώρες, που συνορεύουν με ζώνες δραστηριότητας των πλοίων του ρωσικού στόλου και «για παράδειγμα, εάν πρόκειται για τη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας, τότε είναι η Τουρκία και η Ελλάδα, μάλιστα και οι τα δύο κράτη, μας παραχωρούν τέτοιες δυνατότητες».
Ο Ρώσος ναύαρχος απέφυγε να διευκρινίσει εάν έχουν υπάρξει κάποιας μορφής διαβουλεύσεις με τις χώρες, που ανέφερε ως παράδειγμα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρόμοια θέματα έχουν ήδη τεθεί ή θα τεθούν άμεσα στις διμερείς συνομιλίες».
Πρώτο βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση είναι το σύστημα των απλών επισκέψεων των πλοίων» σε λιμάνια ξένων κρατών (και στην Ελλάδα οι επισκέψεις των ρωσικών πλοίων είναι κάτι παραπάνω από τακτικές πλέον), είπε ο ναύαρχος Βισότσκι, θυμίζοντας ότι πολλά κράτη ακολουθούν την ίδια τακτική και "η Ρωσία θα πράξει το ίδιο σε συνεργασία με εκείνες τις χώρες «που διαθέτουν καλές λιμενικές υποδομές».
Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Μόσχα η Ρωσία ενδιαφέρεται εναλλακτικά και για μόνιμο αγκυροβόλιο στο βόρειο Ιόνιο.
Οπως είπε ο ναύαρχος Βισότσκι, τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ιταλίας, «όμως αυτό αφορά τη Δυτική Μεσόγειο», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι περί τα τέλη του 2010 θα είναι έτοιμο το σχέδιο και η τεχνική μελέτη για την κατασκευή του πρώτου αμιγώς ρωσικού αεροπλανοφόρου και περί το 2012 θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο στάδιο των εργασιών εκσυγχρονισμού της σημερινής τεχνικής βάσης, που κληρονόμησε η Ρωσία από τη Σοβιετική Ενωση.
Η βάση στην Ταρσό δημιουργήθηκε με συμφωνία ΕΣΣΔ - Συρίας το 1971 και κάλυπτε αρχικώς τις ανάγκες της 5ης επιχειρησιακής μοίρας Μεσογείου του σοβιετικού Ναυτικού. Από το 1991 η μοίρα αυτή διαλύθηκε, όπως και η Σ. Ενωση, και έκτοτε ακολούθησαν μόνο μεμονωμένοι ή συνδυασμένοι, αλλά διαρκώς αυξανόμενοι σε αριθμούς και διάρκεια, πλόες ρωσικών πολεμικών πλοίων στην ευρύτερη περιοχή. Πρωταγωνιστεί σ' αυτή τη δραστηριότητα ο ρωσικός στόλος στη Μαύρη Θάλασσα, ο οποίος εξασφάλισε πρόσφατα την παράταση της παραμονής του στον ναύσταθμο της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, χάρη στη συμφωνία της φιλορωσικής κυβέρνησης Γιανουκόβιτς με το Κρεμλίνο.
Το ρωσικό ναυτικό έχει ξεκινήσει εργασίες εκσυγχρονισμού της υπάρχουσας τεχνικής βάσης στην Ταρσό και ειδικότερα εμβάθυνσης του λιμανιού, το οποίο θα μπορεί να υποδέχεται και να εξυπηρετεί βαριά πολεμικά πλοία, καταδρομικά και αεροπλανοφόρα και από βάση ανεφοδιασμού και τεχνικής εξυπηρέτησης να μετατραπεί σε ναυτική βάση πλήρους λειτουργικότητας. Σήμερα, η ρωσική τεχνική βάση αποτελείται από δύο πλωτά αγκυροβόλια, μια πλωτή επισκευαστική βάση, που αντικαθίσταται κάθε έξι μήνες, αποθήκες, θαλάμους και διάφορα διοικητικά κτίρια, αλλά η κατάστασή της δεν ικανοποιεί πλέον τις ανάγκες και τα ενισχυόμενα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936


www.ioannismetaxas.gr/4nAvgoustou.html                                                         www.ioannismetaxas.gr/Ergon4nAvgoustou.html                                             ΠΗΓΗ:www.ioannismetaxas.gr                                                                                            

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΡΟΛΟΓΟΣ - ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η επιβολή της δικτατορίας της 4ής Αυγούστου το 1936, ήρθε ως επιστέγασμα της παρατεταμένης αδυναμίας του κοινοβουλευτισμού να δώσει βιώσιμες κυβερνήσεις. Συνεχή ισόπαλα εκλογικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την πλήρη ασυνεννοησία μεταξύ των δύο βασικών πολιτικών σχηματισμών (Βενιζελικοί - Λαϊκοί), στρατιωτικά κινήματα (με κορυφαίο το Βενιζελικό του 1935), αλλά και η άνοδος του κομμουνισμού με την μικρή κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση που ελήφθη ως παράγοντας αποσταθεροποίησης, οδήγησαν τον Βασιλιά Γεώργιο στην λύση ανάγκης που ήταν αρχικά μια υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Κ. Δεμερτζή, μια δεύτερη υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον Ιωάννη Μεταξά που έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης στην βουλή (1) και τέλος η επιβολή της δικτατορίας από τον τελευταίο, υπό το πρόσχημα των εκτρόπων των αριστερών διαδηλώσεων των καπνεργατών, την κατάλυση της έννομης τάξεως στην Θεσσαλονίκη και την νέα πανεργατική απεργία που είχαν κηρύξει τα αριστερά κόμματα για τις 5 Αυγούστου.
Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μια από τις προτεραιότητες του καθεστώτος της 4ής Αυγούστου (για λόγους που δεν άργησαν να φανούν), ήταν η καλύτερη οργάνωση των δομών και της λειτουργικότητας των σωμάτων ασφαλείας. Συγκεκριμένα αύξησε τον αριθμό των αστυφυλάκων σε 15.000 από 12.000, βελτίωσε την εκπαίδευση τους αναβαθμίζοντας τα προγράμματα σπουδών των σχολών εντάσσοντας μαθήματα ακόμα και για τον Μαρξισμό - Λενινισμό, ενώ βελτίωσε τους μισθούς και τις συντάξεις τους. Ταυτόχρονα ακολουθήθηκε ένα προσεκτικό σύστημα αξιοκρατίας στις προαγωγές των αστυνομικών αποδεσμευοντας τον κλάδο από τις παλαιές ολέθριες πολιτικές επιρροές. Αυτό ανύψωσε το ηθικό των αστυνομικών, βελτιώνοντας σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ τους, παρακινώντας όλο το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας στην επίδειξη αυστηρού επαγγελματισμού και αποτελεσματικότητας (2).
Ο Ιωάννης Μεταξάς επανασχεδίασε την δομή των σωμάτων ασφαλείας αποσπώντας την αστυνομία και την πυροσβεστική από τον στρατό και υπάγοντας την απευθείας στο νεοϊδρυθέν υφυπουργείο Δημοσίας Τάξεως (ένα υπουργείο που υφίσταται μέχρι σήμερα), υπό την απόλυτη ηγεσία του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη (3), που εξελίχθηκε σε κεντρική προσωπικότητα του καθεστώτος. Ο Μανιαδάκης αύξησε την Ομάδα Αντικομουνισμού της Ασφάλειας από 15 σε 80 επίλεκτους άνδρες, ενώ βρισκόταν και σε συνεργασία με την Ειδική Ασφάλεια που ίδρυσε αντικομουνιστικό γραφείο με 1600 αξιωματικούς και αστυφύλακες. Γενικά όλα τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, ειδικά μετά τις ευεργετικές ανακατατάξεις αυτές, αντιμετώπισαν ευμενώς το νεοπαγές καθεστώς και το υπηρέτησαν πιστά (4).

Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από την επομένη της επιβολής της 4ης Αυγούστου ήδη το ΚΚΕ είχε τεθεί εκτός νόμου με την εφαρμογή του νόμου του περίφημου "ιδιώνυμου" που είχε διατυπωθεί επί Βενιζέλου το 1932, χωρίς όμως ποτέ να τεθεί σε πραγματική ισχύ παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Αυτός ο νόμος ουσιαστικά έθετα εκτός νόμου το κομμουνιστικό κόμμα, χωρίς να το κατονομάζει. Ο νόμος αυτός ήταν ιδιαίτερα αυστηρός στο πνεύμα του, προέβλεπε αυστηρές ποινές στους παραβάτες του, ενώ οι διατάξεις του ήταν τόσο ασαφείς και γενικόλογες ώστε να γίνει δυνατή η ποινική δίωξη κάθε πιθανής εκδήλωσης κατά του κράτους και των οργάνων του και να περιλάβει οποιονδήποτε αντιστρατεύεται το κράτος και τους σκοπούς του, χωρίς εξαίρεση .

Έτσι, αμέσως μετά την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, το καθεστώς προέβη σε μια σειρά συλλήψεων και εκτοπισμών σε νησιά όλων των πολιτικών του αντιπάλων, βουλευτών και πολιτικών αρχηγών όλων των κομμάτων, επιβάλλοντας λογοκρισία στον Τύπο και κλείνοντας όλες τις αντιπολιτευόμενες εφημερίδες. Ταυτόχρονα ως τις αρχές Σεπτεμβρίου είχαν συλληφθεί και φυλακιστεί κυρίως στην Ακροναυπλία όλοι οι γνωστοί ηγέτες και σημαντικά στελέχη του ΚΚΕ που ήταν γνωστά στις αρχές, όπως οι βουλευτές του ΚΚΕ Δ. Γληνός, Βερβέρης, Μιλτ. Παρτσαλίδης και Σκλάβαινας με κορυφαίο όλων τον γενικό γραμματέα του κόμματος Ν. Ζαχαριάδη, που συνελήφθη στις 16 Σεπτεμβρίου 1936 (5), μετά από κατάδοση συντρόφου του. Μαζί με αυτούς σχεδόν αμέσως συνελήφθησαν 1000 άλλα κορυφαία κομμουνιστικά στελέχη, που σημειωτέον πειθάρχησαν στην κομματική γραμμή, μένοντας πιστοί στις αρχές τους ως το τέλος υπό πολύ σκληρές συνθήκες.
Έτσι το ΚΚΕ είχε μείνει ουσιαστικά ακέφαλο, αυτό όμως δεν σήμαινε πολλά, γιατί οι μηχανισμοί του είχαν μείνει ανέπαφοι και ήταν συνηθισμένοι να δρουν υπό ανορθόδοξες συνθήκες. Η πρώτη προτεραιότητα του Μανιαδάκη ήταν να διαβρώσει τους μηχανισμούς αυτούς εκ των έσω, κάτι πολύ δύσκολο καθώς οι κομμουνιστές είχαν μεγάλη εμπειρία στην κομματική οργάνωση υπό καθεστώς παρανομίας. Οι μηχανισμοί του ΚΚΕ ήταν οργανωμένοι με μια μορφή κλειστών ομάδων μελών που δεν έρχονταν σε επαφή μεταξύ τους, παρά μόνο μέσω συγκεκριμένων προσώπων - συνδετικών κρίκων. Υπήρχε ένα ολόκληρο δίκτυο συνθηματικών και επαφών που έτεμναν κάθετα τις οργανώσεις αυτές, συντονίζοντας την δράση τους. Σύντομα, ειδικά μετά την εξάρθρωση της Κ.Ο.Α. στα τέλη του 1936, όλα αυτά τα συνθηματικά περιήλθαν στην Ασφάλεια ανοίγοντας μια σημαντική δίοδο στον "σκληρό" κομμουνιστικό κομματικό πυρήνα των Αθηνών

Ταυτόχρονα ο Μανιαδάκης κατάφερε να εντάξει ως κομματικό καθοδηγητή στο ΚΚΕ, τον πράκτορα της Ασφάλειας Κουτσογιάννη, που σύντομα εξελίχθηκε στον σημαντικότερο πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, αφού απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης τόσο του Ζαχαριάδη, όσο και του Σιάντου, αλλά και γενικότερα όλων των σημαντικών στελεχών του ΚΚΕ. Ο Κουτσογιάννης είχε υπηρετήσει ως λοχίας στον κόκκινο στρατό, ήρθε στην Ελλάδα το 1927 από την Μόσχα και τα διαπιστευτήρια που τον συνόδευαν, τον καθιέρωσαν στην συνείδηση όλων ως άτομο απόλυτης εμπιστοσύνης, με μαρξιστικές γνώσεις και εμπειρίες στην έκδοση παράνομων εντύπων. Ο λόγος της μεταστροφής του (η οποία δεν έγινε μετά από σύλληψη η άσκηση βίας), παραμένει ανεξήγητος. Συνεργάστηκε με φανατισμό με την Ασφάλεια αναλαμβάνοντας και φέρνοντας εις πέρας πολύ επικίνδυνες αποστολές (6).

ΟΙ "ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ"
Ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης αποφάσισε να μην ακολουθήσει τις παλαιές ατελέσφορες μεθόδους απηνούς δίωξης μεσαίων και απλών στελεχών του κομμουνιστικού κόμματος. Εγκαινίασε έτσι την χρησιμοποίηση των δηλώσεων μετανοίας. Όλα τα κατώτερα στελέχη του ΚΚΕ είχαν την δυνατότητα να υποβάλλουν μια δήλωση μετανοίας που να περιγράφει όλη την κομμουνιστική τους δράση με λεπτομέρειες και να αποκηρύσσει την κομμουνιστική ιδεολογία (7). Μια περίληψη της δήλωσης δημοσιευόταν στον τύπο, και ο "δηλωσίας" αποκτούσε την ελευθερία του. Η αστυνομία αναλάμβανε να χρησιμοποιήσει κάθε χρήσιμο στοιχείο απο την δήλωση αυτή, στην καταπολέμηση του κομμουνισμού. Πολλοί γνωστοί κομμουνιστές υπέγραψαν τέτοιες δηλώσεις με κορυφαίο τον γνωστό για την μετέπειτα δράση του στην κατοχή Αθανάσιο Κλάρα (Άρη Βελουχιώτη), που οι κομματικοί σύντροφοι του αποκαλούσαν "δηλωσία" η "μιζέρια", σε ανάμνηση της συνθηκολόγησης του με την αστυνομία (8).
Ο εύκολος αυτός τρόπος απόκτησης της ελευθερίας που εξασφάλιζε αυτόματα και χωρίς χρονοτριβή η δήλωση μετάνοιας, δελέασε όλους τους συλληφθέντες και έτσι ακολούθησε ένα κύμα δηλώσεων που στο τέλος της τετραετίας της 4ης Αυγούστου είχε φτάσει τις 40.000, όταν τα στελέχη του ΚΚΕ προπολεμικά δεν υπολογίζονταν πάνω από 15.000. Αυτό συνέβη γιατί οι κατά τόπους αρχές του κράτους από υπερβάλλοντα ζήλο, υποχρέωναν σε δήλωση μετανοίας πολλές φορές και άτομα που απλά είχαν συμπάθειες στην Αριστερά, η είχαν συγγενείς αριστερούς. Ο ίδιος ο Μανιαδάκης στηλίτευε τις πρακτικές αυτές και με συνεχείς προσωπικές επεμβάσεις του προσπαθούσε να συνετίζει τους κρατικούς υπαλλήλους, χωρίς ομολογουμένως επιτυχία. Κατά τόπους σημειώθηκαν πολλές αυθαιρεσίες, με περιπτώσεις ακόμα και εθνικοφρόνων που υποχρεώθηκαν να υποβάλλουν "δήλωση μετάνοιας" (9).
Ταυτόχρονα ο Μανιαδάκης προσπαθούσε να μεριμνεί και για την όσο το δυνατόν ομαλότερη ένταξη των "δηλωσιών" στην κοινωνία. Καλούσε τις αρχές να μην διώκουν αυτούς που κάνουν "δήλωση μετάνοιας", αλλά αντιθέτως να τους βοηθούν να βρίσκουν δουλεία και να τους εντάσσουν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο, αποφεύγοντας πάντως να τους προσλάβουν ως δημόσιους υπάλληλους. Αλλιώς ήταν εντελώς παράλογο που τους εξανάγκαζαν να υπογράφουν δηλώσεις, καθώς η ανέχεια και η κοινωνική κατακραυγή θα τους επανέντασε στις τάξεις των κομμουνιστών. Φυσικά τα ανώτερα κομμουνιστικά στελέχη που υπέγραφαν (και δεν ήταν λίγα αυτά), παρακολουθούνταν στενά από την Ασφάλεια.
Ο αντίκτυπος τον δηλώσεων αυτών ήταν τεράστιος στους κόλπους του κομμουνιστικού κόμματος γιατί το χτυπούσε στο πιο δυνατό του σημείο, στην ηθική αγωνιστική ακεραιότητα των στελεχών του. Υπονόμευσε την εσωτερική ενότητα του ΚΚΕ, απογυμνώνοντας αυτό από την στελεχιακή βάση του. Λόγω μονολιθικότητος, ήταν δύσκολο το κόμμα να δεχτεί πίσω τους "δηλωσίες", αλλά ταυτόχρονα ήταν αδύνατο και να τους απορρίψει όλους, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα έμενε με ελάχιστους οπαδούς. Ακολουθήθηκε μια μέση οδός , όχι όμως χωρίς προβλήματα για την συνοχή του κόμματος. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε ένα ψυχικό χάσμα ανάμεσα στους "δηλωσίες" και στους "πιστούς", το οποίο δεν γεφυρώθηκε αποτελεσματικά για χρόνια. Το χάσμα αυτό υπογραμμίζεται από όλα τα ανώτατα κομμουνιστικά στελέχη σε αναφορές τους στην περίοδο αυτή και διαφαίνεται ευθαρσώς στην περίφημη αναφορά του Μπαρτζώτα για την επίμαχη περίοδο, στην τρίτη Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ το 1950, αλλά και από αναφορές του Ζαχαριάδη στην ίδια κομματική εκδήλωση (10).
ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
Γενικά οι αστυνομικές αρχές υπό την ηγεσία του Μανιαδάκη επέδειξαν μια ευρηματικότητα και μια εφευρετικότητα στην καταστολή του κομμουνισμού που συνήθως δεν επιδεικνύεται από στελέχη σωμάτων ασφαλείας. Έγινε μια προσεκτική χρησιμοποίηση των συλλήψεων, με εσκεμμένη μη σύλληψη γνωστών κομμουνιστών, κάτι που τους καθιστούσε υπόπτους στους συντρόφους τους, υποσκάπτοντας την συνοχή των μηχανισμών του κόμματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η κεντρική επιτροπή του κόμματος να στιγματίζει ως χαφιέδες της ασφάλειας
πιστά και έντιμα στελέχη του ΚΚΕ. Αποτέλεσμα ήταν πιστά κομμουνιστικά στελέχη που τελικά έδωσαν και την ζωή τους για το κόμμα, να κατηγορηθούν ως χαφιέδες (11). Συχνά η ασφάλεια συνελάμβανε και δήθεν βασάνιζε πράκτορες της, που έτσι αποκτούσαν την εμπιστοσύνη των κομμουνιστών και αποκτούσαν την δυνατότητα να παρεισφρίσουν στις οργανώσεις του παράνομου μηχανισμού του κόμματος. Κλασσική παραμένει η σκηνοθεσία της απόδρασης του κομμουνιστή Μύτλα, ο οποίος εντάχθηκε αμέσως στον παράνομο μηχανισμό του ΚΚΕ, προμηθεύοντας με πολύτιμες πληροφορίες την ασφάλεια.
Μέσα σε δύο χρόνια η διάβρωση των μηχανισμών του ΚΚΕ είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε η ασφάλεια να διαθέτει δικούς της αυτόνομους μηχανισμούς μέσα στο ΚΚΕ, με πολλά πρώην υψηλά ιστάμενα κομμουνιστικά στελέχη να συνεργάζονται και να μισθοδοτούνται απο την αστυνομία. Κλασσικά παραδείγματα είναι υψηλά κομματικά στελέχη του κκε όπως ο Μανωλέας, ο Τυρίμος (12), ο Μύτλας, ο Λάιος κτλ.
Σύντομα ο Μανιαδάκης εκμεταλευόμενος μια εσωτερική διαμάχη του ΚΚΕ, βρίσκει την ευκαιρία να "στήσει" μια δική του κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ ("Προσωρινή Διοίκηση"), η οποία με επικεφαλής τον συνεργάτη της Ασφάλειας Μιχαηλίδη, στην διετία 1938-1940 ανέπτυξε δραστηριότητα κατηγορώντας ως χαφιέδικη και ασφαλίτικη την παλαία κεντρική επιτροπή και εκδίδοντας δικό της "ριζοσπάστη", ο οποίος επίσης κατηγορούσε τον κανονικό "ριζοσπάστη" ως "προδοτικό του ταξικού αγώνα" και ως "διαβρωμένο απο τους χαφιέδες του Μεταξά". Για να δημιουργηθεί η εντύπωση της γνησιώτητος, ο πλάστος ριζοσπάστης γνώριζε την ίδια δίωξη απο μέρους της αστυνομίας όπως και ο αυθεντικός. Η διμιουργία της ασφαλίτικης κεντρικής επιτροπής είχε ως πρωταγωνιστή τον πράκτορα Κουτσογιάννη, ο οποίος χρησιμοποιησε ένα γνήσιο γράμμα του Ζαχαριάδη που γράφτηκε στην φυλακή και κατηγορούσε την παλαιά κομματική Διοίκηση ως "διαβρωμένη" για να παρασύρει σε συμμετοχή στην "προσωρινή Διοίκηση" μια ομάδα ανώτατων κομμουνιστικών στελεχών που ήρθαν το 1939 στην Ελλάδα απο την Μόσχα, όλοι απόφοιτοι της περίφημης ΚΟΥΤΒ, για να αναδιοργανώσουν το παραπαίον ΚΚΕ (13).

Αξίζει να αναφερθεί οτι η δημιουργία της Ασφαλίτικης "προσωρινής Διοίκησης" απο τον Μανιαδάκη, δεν ήταν ένα τερτίπι η ένα κακόγουστο αστείο. Είχε ως αντικειμενικό στόχο να ματαιώσει την επικράτηση της γραμμής της Γ Διεθνούς στους κόλπους των οπαδών του ΚΚΕ, που τότε λόγω των διεθνών συγκηριών ευνοούσε την Γερμανία και συγκεκριμένα προέβλεπε μια ουδέτερη στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο Βαλκανική, εχθρική προς τους Αγγλογάλλους, υπό την σφαίρα πολιτικής και οικονομικής επιρροής της ΕΣΣΔ. Την γραμμή αυτή υιοθέτησε η παλαιά κεντρική επιτροπή υπό τους Σιάντο και Πλουμπίδη. Η δοτή νέα "προσωρινή διοίκηση" απέρριπτε την γραμμή αυτή, κάνοντας λόγο για "ανένδοτο αντιφασιστικό αγώνα όλων των λαών". Την νέα προσωρινή διοίκηση στήριξε με πείσμα ο Ζαχαριάδης μέσα απο την φυλακή, καθώς δεν γνώριζε την επίσημη γραμμή της Γ Διεθνούς, αλλά την ήξερε διαστρεβλωμένη μέσω του πράκτωρα της Ασφάλειας Μιχαηλίδη (14).
Οι δύο κεντρικές επιτροπές, οι δύο κομματικές γραμμές, αποπροσανατόλισαν και ουσιαστικά διέλυσαν το ΚΚΕ. Κανείς μέσα στο κομμα δεν γνώριζε τι πραγματικά συμβαίνει, ενώ κάποιες προσπάθειες ανασύνταξης έπεσαν στο κενό, αφού γίνονταν αμέσως γνωστές στην ασφάλεια. Μέσα στις τάξεις των κομμουνιστών αναπτύχθηκε μια χαφιεδοφοβία, η οποία ενισχύθηκε απο τις φοβίες του Ζαχαριάδη και τελικά παρέλυσε κάθε δραστηριότητα στο κόμμα (15). Ηταν τόσο πλήρης η πανελλαδική εξάρθρωση του κκε, ωστε να είναι πανθομολογούμενο οτι δεν συνετέλεσσε καθόλου στην αντικαθεστωτική εξέγερση των κρητικών το 1938. Η σύγχιση στις γραμμές του ΚΚΕ είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε το ΚΚΣΕ να αναγνωρίζει ως γνήσια κεντρική επιτροπή την ασφαλίτικη, ζητώντας της να αποστείλει εκπρόσωπο στην παγκόσμια κομμουνιστική συνδιάσκεψη της Γ Διεθνούς. Τα μέλη της τελευταίας υπό τις ευλογίες του Μανιαδάκη είχαν απαντήσει θετικά για να στείλουν εκπρόσωπο, μια εξέλιξη που τελικά απέτρεψε το ξέσπασμα του πολέμου.

Σύχνά πάντως οι αρχές χρησιμοποίησαν την βία και τα βασανιστήρια στην αντιμετώπιση των συλληφθέντων. Τα δύο πιο συχνά βασανιστήρια που χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες βασανισθέντων, ήταν το ρετσινόλαδο και ο πάγος. Συγκεκριμένα υποχρέωναν τους συλληφθέντες να πίνουν ρετσινόλαδο, είτε τους τοποθετούσαν με γυμνά πόδια πάνω σε πάγο, μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους. Ο Μανιαδάκης αρνήθηκε κατηγορηματικά οτι χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους, τόσο εκείνη την εποχή, όσο και αργότερα ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβουλιο το 1951 (16). Ο ίδιος υποστήριξε οτι επέτρεπε να διασπείρονται τέτοιες φήμες, ώστε να διευκολύνεται το έργο του. Είναι γεγονός οτι δεν βρέθηκαν τέτοιες διαταγές στα αρχεία της ασφάλειας, αλλά θα ήταν και εντελώς παράλογο να βρίσκονταν γραπτά τεκμήρια για τέτοιες δραστηριότητες. Αλλωστε ο ίδιος ο Μανιαδάκης κατα κανόνα απέφευγε τις γραπτές διαταγές και προτιμούσε την προσωπική επαφή με τους υφισταμένους του. Οι μαρτυρίες των βασανισθέντων είναι πολλές και κατα κανόνα συμπίπτουν, ώστε δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για την χρησιμοποίηση βασανιστηρίων(17). Αυτό που δεν μπορεί ευκολα να ανιχνευτεί είναι πόσο ευρεία ήταν η χρησιμοποίηση τους και μέχρι ποιό βαθμό αυτά καθοδηγούνταν απο την ηγεσία της Ασφάλειας και τον ίδιο τον Μεταξά .
Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η σκληρή και προτόγνωρα επιτυχημένη καταστολή των δραστηριοτήτων όλων των κομμάτων, και ιδιαιτέρως του ΚΚΕ, δεν είχε θετικό αντίκτυπο στην συνείδηση της πλειοψηφίας του ελληνών πολιτών, οι οποίοι κουρασμένοι απο την ασυννενοησία και τα πολιτικά πάθη των αστικών κομμάτων, τουλαχιστον αρχικά ίσως είχαν μια θέληση να επιδείξουν ανοχή στην νέα διακυβέρνηση της χώρας, που τουλάχιστον εμοιαζε να υπόσχεται σταθερότητα. Ο κομμουνιστικός κίνδυνος δεν φαινόταν τόσο σοβαρός ώστε να δικαιολογεί μια τόσο αυστηρή καταστολή. Αυτή η αντίληψη διαψευστηκε σκληρά στην κατοχή, όταν το κκε εκμεταλευόμενο το πολιτικό κενό που υπήρχε στην χώρα, καθώς και την ολοφάνερη αδράνεια του αστικου κόσμου, επικράτησε στην υπαιθρο, απέκτησε κοινωνικά ερείσματα στα αστικά κέντρα και τελικά κινήθηκε να ανατρεψει το υφιστάμενο καθεστώς.
Τα αναμφιβόλως πολύ σημαντικά επιτευγματα της 4ης Αυγούστου σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης και σε όλες τις εκφάνσεις του βίου των πολιτών της χώρας (ίδρυση Ι.Κ.Α , κοινωνική ασφάλιση γυναικών, καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας, ίδρυση της κρατικής ραδιοφωνίας, αναδιοργάνωση και επανεξοπλισμός του στρατού, επαναδιαπραγμάτευση των εξωτερικών δανείων, χαρισμα αγροτικών χρεών, καθιέρωση οχταώρου, ίδρυση της ΓΣΕΕ κτλ) επισκιάστηκαν απο την επίδειξη ενός πολιτικού αυταρχισμού που πάντα αποστρέφονταν οι Ελληνες απο όπου και αν αυτός εκπορευόταν. Πολλοί ιστορικοί αναλυτές (18) υποστηρίζουν οτι η μαζική ένταξη πολλών Ελλήνων σε αριστερές οργανώσεις κατα την διάρκεια της κατοχής, είχε τις ρίζες του στην σκληρότητα που είχε επιδείξει η 4η Αυγούστου εις βάροςτων αριστερών στην τετραετία της διακυβέρνησης της. Αλλοι δε, υποστηρίζουν οτι η ελληνική κοινωνία "εμπνευστηκε" απο τον ιδεαλιστικό αγώνα των κομμουνιστών-εγκλειστων στην Ακροναυπλία. Προσωπικά θεωρώ οτι η ένταξη μιας μεγάλης πλειοψηφίας Ελλήνων σε αριστερά σχήματα στην κατοχή, είχε τις ρίζες της περισσότερο στις ειδικές συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, παρά στην ιδεολογική τους προσχώρηση στον Μαρξισμό - Λενινισμό η στον παραδειγματισμό τους απο τον αριστερό ηθικό ιδεαλισμό (19).
ΤΕΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε οτι η καταστολή των δραστηριοτήτων του ΚΚε ήταν τελέσφορη και έλαβε έναν απόλυτο χαρακτήρα, χάρις τα πρωτόγνωρα προσόντα που επέδειξε ο Κώνσταντίνος Μανιαδάκης, ο οποίος σημειωτέον εξουδετέρωσε πολλούς μυστικούς πράκτωρες της Ιταλίας και της Γερμανίας. Θεωρούμε όμως μέγιστο λάθος του καθεστώτος, την μή ιδεολογική αντιπαράθεση κατά του κομμουνισμού, που μακροπρόθεσμα θα έφερνε πιο σταθερά αποτελέσματα. Η 4η Αυγούστου όφειλε να θέση το κομμουνιστικό ιδεολόγημα υπό το φως της απλής λογικής και του δημόσιου διαλόγου. Αυτό, (κατά την άποψη μας),θα ήταν αρκετό, ωστε όλοι οι απλοί κομμουνιστές να ανανήψουν στον εθνικόφρονα χώρο, εγκαταλείποντας τα αφελή αντεθνικά και απάνθρωπα μαρξιστικά κυρήγματα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(1) Εγκυρες πληροφορίες για το πολιτικό παρασκήνιο της εποχής, για την ακυβερνησία, το σύμφωνο Σοφούλη-Σκλάβαινα, τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης και τους χειρισμούς του Βασιλιά Γεώργιου στους Δαφνή (η ελλάς μεταξύ δύο πολέμων σελ 400-421) και Hering (Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα σελ 1267-1286)
(2) Πρακτικά α διεθνούς ιστορικού συνεδρίου, σελ 77-89
(3)Κωνσταντίνος Μανιαδάκης, Γεννήθηκε στο Σοφικό Κορινθίας το 1893. Εξήλθε ανθυπολοχαγός απο την Σχολή Ευελπίδων το 1916, καταταγείς στο Μηχανικό. Φιλοβασιλικών πολιτικών φρονιμάτων, έλαβε μέρος στον Μικρασιατικό πόλεμο, αποστρατευθείς το 1927 με τον βαθμό του Αντισυνταγματάρχη. Για 5 έτη (1936-1941) διετέλεσε υφηπουργός Δημοσίας Ταξεως. Απέδρασε στην Αίγυπτο το 1941 ακολουθώντας την υπόλοιπη εξόριστη Ελληνική Κυβέρνηση. Οταν εκεί δημιουργήθηκε αρνητικό κλίμα για τους αξιωματούχους της 4ης Αυγούστου, κατέφυγε στην Αργεντινή. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1945. Ιδρυσε πολιτικό κόμμα υπό το όνομα "Ελληνική Αναγεννήσις" που συμμετείχε αυτόνομα στις εθνικές εκλογές το 1946. Σε αυτές, πέτυχε να εκλέξει μια μικρή ομάδα 5 βουλευτών, η οποία άσκησε δριμύτατη κριτική στους τότε κυβερνώντες για την αδράνεια τους στην καταπολέμηση του κομμουνισμού. Το 1951 εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής, συνεργαζόμενος με το Λαικό κόμμα.
(4) Πρακτικά, ο.π.
(5) Ενα πιστό χρονικό της περιπετειώδους σύλληψης του, απο τον Χαραλαμπίδη στον "Εθνικό Κύρηκα" φύλλα 13 και 14 Οκτωβρίου 1949.
(6) Ροδάκης, σελ 123, 12
(7)για λεπτομέρειες, Κούσουλας, σελ 16
(8) όλο το ποινικό μητρώο του Αθανάσιου Κλάρα (Αρη Βελουχιώτη) εκτός απο την κομμουνιστική του δράση, περιείχε κλοπές, πλαστογραφίες, ψευδορκίες κτλ
(9)ο.π.
(10)ο.π
(11) Ροδάκης, σελ 130
(12)Η μεταστροφή του Τυρίμου δεν είχε ταπεινά ελατήρια. Ο ίδιος ήταν απο τα πλέον μορφωμένα και πιστά στελεχη του κόμματος. Αποφάσισε να ενταχθεί στους εθνικιστές όταν έμαθε οτι ο αδερφός του που ήταν ανώτατο κομμουνιστικό στέλεχος στην Μόσχα, εκτελέστηκε απο τον Στάλιν στις μεγάλες εκκαθαρίσεις της υπόθεσης "Τουχασέφσκι".
(13)Συγκεκριμένα ο διπλός αυτός πράκτορας (Κουτσογιάννης), εμφανίστηκε στους νεοαφιχθέντες ως Διαμαντίδης, μέλος της.....κ.ε. του κόμματος, και τους "εκρυψε" σε διάφορες γιάφκες...
(14) Ο τρόπος επικοινωνίας Μιχαηλίδη-Ζαχαριάδη μέσα στα....γραφεία της Ασφάλειας, μας κάνει να αμφισβητούμε τον δείκτη νοημοσύνης του Ζαχαριάδη. Επικοινωνούσαν δήθεν με σημειώματα που άφηνε ο ένας στον άλλον στην τουαλέτα και με συνθηματικά μέσω των τείχων...Ολα αυτά κάτω απο την μύτη του Μανιαδάκη...Φυσικά ολα ήταν σκηνοθετημένα και ο Μιχαηλίδης, ένας ακόμη καταδότης..
(15) Περίφημες οι δηλώσεις του κομμουνιστή Γιάννη Ιωαννίδη για την εποχή αυτή στις "Αναμνήσεις" του, που φιλοξενούνται σε όλες τις σχετικές πηγές δεξιάς κατευθυνσης (Κούσουλας, Αντωνακέας κτλ)
(16)πρακτικά Βουλής
(17)Για τα βασανιστήρια, Λιναρδάτος σελ.62-72. Παρά τις εύλογες ιδεολογικές στρεβλώσεις και υπερβολές, δειχνει πειστικός.
(18) Γιατρίδης, Μαθιόπουλος, Γρηγοριάδης κτλ
(19) Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ίδια τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, στα οποία ο πληθυσμός παρά την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις, έδειχνε φανερή αδιαφορία στα ταξικά κυρήγματα των κομμουνιστών.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


"ΚΚΕ, τα πρώτα τριάντα χρόνια", Δημήτριος Κούσουλας, εκδ. ελληνική ευρωεκδοτική

"η 4η Αυγούστου", Σπύρος Λιναρδάτος, εκδ. Διάλογος

"Η Ελλάδα 1936-1944", πρακτικά Διεθνούς Συμποσίου, Μορφωτικό Ινστιτούτο ΑΤΕ
"Ιωάννης Μεταξάς", Νικόλαος Καρράς, εκδ. Πελασγός
"Ο Φασισμός και η 4η Αυγούστου", Νίκος Ψυρούκης, εκδ. Επικαιρότητα


"πολιτική ιστορία της Ελλάδος 1821-1954", Νικόλαος Αντωνακέας, εκδ. Νέα θέσις

"Ιστορία των Ελλήνων", συλλογικό έργο, εκδ Δομή

"Δυο επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις στην Ελλάδα 1936-1944", Χάιντς Ρίχτερ, εκδόσεις Εξάντας

"Νίκος Ζαχαριάδης", Περικλής Ροδάκης, εκδ Επικαιρότητα                                                                     ΠΗΓΗ:istorikathemata.blogspot.com

Αποκλειστικό : Ποίος είναι πραγματικά ο Ιταλός λομπίστας που προσέλαβαν για να σώσει την Ελληνική Οικονομία ;

Ποιοί έδωσαν εντολή και πόσο καιρό το προετοίμαζαν;Πληροφορίες υπήρχαν...

Tο ξεφούρνισαν όμως κατακαλόκαιρο !


Tο Μέγαρο Μαξίμου επιβεβαίωσε την πρόσληψη του Ιταλού "συνταξιούχου" στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για τη σωτηρία της Ελληνικής οικονομίας

Και το όνομα αυτού...Τομάζο Πάντοα Σκιόπα...


Ποιό είναι αυτό το σάψαλο που θα σώσει την Ελληνική Οικονομία , θα αναρωτηθεί ο μέσος Έλληνας....

Ο μέσος Έλληνας όμως δεν έχει ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα του και κατα συνέπεια στη ίδια του τη ζωή ....

Ο... "συνταξιούχος" που βλέπετε μόνο ένα τυχαίο γεροντάκι δεν είναι....

Το ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ μετά απο έρευνα που πραγματοποίησε αξιολογώντας μία προς μία τις πληροφορίες, αποκαλύπτει ποίος πραγματικά είναι ο νέος μουσαφίρης του πρωθυπουργού που ήδη ξεκίνησαν να μας προβάλλουν ως "σωτήρα" της Ελληνικής Οικονομίας....

Ο Ιταλός "συνταξιούχος" πρώην υπουργό Οικονομίας της Ιταλίας Τομάζο Πάντοα Σκιόπα βρισκόταν απο την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα και η πρόσληψη του ήταν απλά θέμα χρόνου να ανακοινωθεί επίσημα.

Η επίσημη ανακοίνωση της πρόσληψης του όμως έσκασε σαν βόμβα στο Μαξίμου χθές αργά το μεσημέρι κι ενώ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισήμως τουλάχιστον φαίνεται να βρίσκεται σε διακοπές.

Τυχαίο;; Nαι μπορεί να πεί κάποιος που δεν έχει ιδέα του τι επακολούθησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετα την ανακοίνωση....

Η πρόσληψη του Ιταλού λομπίστα στη θέση του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού για θέματα της Ελληνικής οικονομίας ουσιαστικά παραγκωνίζει το έστω και τυπικά "οικονομικό επιτελείο" της κυβέρνησης.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη Ευρωπαϊκή κυβέρνηση που προβαίνει στην πρόσληψη συμβούλου απο άλλη χώρα με αποστολή το lobbying στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και στους διεθνείς επενδυτές.

Ποιός είναι όμως πραγματικά ο νέος μουσαφίρης που προσκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας να αναλάβει ως άλλος εθνοσωτήρας...

Μετά απο έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει πως, ο κύριος Τομάζο Πάντοα Σκιόπα μόνο άγνωστο πρόσωπο δεν ήταν τελικά στον Γιώργο Παπανδρέου.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας διατηρεί προσωπική γνωριμία με τον Ιταλό και η πρόσληψη του στην Ελλάδα έχει ήδη συζητηθεί τουλάχιστον προ διμήνου !!

Όλες οι πληροφορίες οδηγούσαν εξ αρχής στο συμπέρασμα οτι ο Ιταλός "σωτήρας" είναι το επόμενο βήμα στο σχεδίο που με γοργούς ρυθμούς προωθείται στην Ελληνική επικράτεια.

Αυτό ακριβώς ήταν εκείνο που μας έκανε να ερευνήσουμε το θέμα εκτενέστερα....

Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα που διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008).

Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.

Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83).

Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05)

Που όμως οφείλεται η τόση λαμπρή καρίερα....

Ο κύριος Τομάσο Πάντοα Σκιόπα μόνο τυχαίο πρόσωπο δεν είναι , αφού παρά την ηλικία του συγκαταλέγεται στους ισχυρούς παράγοντες της νέας τάξης πραγμάτων για τη δημιουργίας της παγκόσμιας διακυβέρνησης.

Όμως ξέρετε ποιός άλλος είναι ισχυρό μέλος αυτού του λόμπυ ;;;
Mήπως ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής διεθνούς ;; Ξέρετε ποιός είναι αυτός ο κύριος ;;;
(Aν δεν ξέρετε μην διαβάσετε παρακάτω, δεν υπάρχει λόγος, ρωτήστε απλά το γείτονάς σας)

Αναζητώντας στοιχεία και πληροφορίες για το μυστικό της επιτυχίας του κυρίου Τομάσο Πάντοα Σκιόπα ανακαλύψαμε πως είναι επίσημως εκπρόσωπος της Λέσχης Bilderberger

The Bilderberger Membership - National BB Steering Group Representatives:
INT Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank

Κι επειδή τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και ασφαλώς ο... νοών νοείτω....

Σύντομα λοιπόν θα δείτε τον κύριο Τομάσο Πάντοα Σκιόπα να προβάλλεται απο τα δελτία ειδήσεων και τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης ώς άλλως σωτήρας που με την απίστευτη εμπειρίας και το πλούσιο βιογραφικό του θα μας κάνει την τιμή να μας σώσει...

Όπως λοιπόν μας είχε ευχηθεί προετοιμάζοντας μας για το μνημόνιο ο "προφήτης" κ. Όλι Ρεν ... Kalo Kouragio

Και αμέσως μετά τα λόγια του πλανητάρχη που ξεστόμισε για πρώτη φορά κάτι στα Ελληνικά, αναφωνώντας το περίφημο Zeto e Hellas...

...που μόνο αυτός ήξερε πραγματικά το γιατί τότε φώναξε το "Ζήτω"....                                           ΠΗΓΗ:tiresias-press.blogspot.com

Μετά τον Λεωνίδα ο Θεμιστοκλής!

Νέα υπερπαραγωγή του Χόλιγουντ
-300-ο διάσημος σκηνοθέτης των "300" λέει ότι κάποιοι σημερινοί πολιτικοί πρέπει να μιμηθούν τον Θεμιστοκλή, που τον αποκαλεί πατέρα και σωτήρα της δημοκρατίας
"Πάλι καταφεύγω  στην αρχαία Ελλάδα"  δήλωσε ο  σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ, ο δημιουργός  της επιτυχημένης ταινίας  «300» που μετά τον Λεωνίδα επιλέγει για ήρωα της νέας του υπερπαραγωγής τον Θεμιστοκλή, που  όπως τόνισε  "είναι ο πατέρας  της δημοκρατίας και ο ηγέτης που χρησιμοποίησε πολιτικά τεχνάσματα για να συμφωνήσουν  οι αντιπολιτευόμενοι μαζί του και να σώσει την Ελλάδα και τον πολιτισμό". Είπε και άλλα ο διάσημος σκηνοθέτης για το σενάριο της ταινίας του, το οποίο  ήδη ετοιμάζεται από τους συνεργάτες του, που θα παρουσιάσουν ένα Θεμιστοκλή που αν κάποιοι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες δεν τον μιμηθούν θα παραδώσουν τον πολιτισμό στους βαρβάρους...
Ως γνωστόν ο Σνάιντερ είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τη ταινία του «300» (που είχε σπάσει τα ταμεία) ως ...διαστρεβλωτής της ιστορίας στην οποία παρουσίαζε το Λεωνίδα σούπερ αρσενικό  και τον Ξέρξη γκέι, αλλά χαριτολόγησε  ότι ο ηθοποιός που υποδύθηκε τον Σπαρτιάτη ήρωα, ο Τζέραλντ Μπάτλερ, έγινε τόσο δημοφιλής που θα τον βάλει αναδρομικά να κάνει ένα πέρασμα από τη νέα ταινία του.  

Επιστροφή στους Περσικούς πολέμους

Ο Θεμιστοκλής ο νέος ήρωας ταινίας του σκηνοθέτη των «300»



Η ταινία «300» υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία

Η ταινία «300» υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Λος Αντζελες
Στους περσικούς πολέμους επιστρέφει ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης της επιτυχημένης ταινίας «300». Στον «Ξέρξη», μια ιστορία επίσης βασισμένη σε κόμικ του Φρανκ Μίλερ, παρακολουθούμε τη μάχη του Μαραθώνα. Ο σκηνοθέτης δήλωσε, σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ότι η συμφωνία για την μεταφορά του κόμικ στον κινηματογράφο έχει ήδη «κλείσει» και τονίζει ότι η ομάδα των σεναριογράφων έχουν ξεκινήσει να γράφουν. Μιλώντας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Comic-Con, ο Ζακ Σνάιντερ δήλωσε ότι τα γεγονότα της ταινίας ξεκινούν κάποια χρόνια πριν από εκείνα των «300» και παρακολουθούν τη μάχη του Μαραθώνα. Σύμφωνα με το σκηνοθέτη, παρακολουθούμε τον Θεμιστοκλή να μαθαίνει ότι οι Πέρσες ετοιμάζονται να εισβάλλουν, μαθαίνουμε ορισμένα στοιχεία για το γιατί ο Ξέρξης είναι αυτός που είναι και παρακολουθούμε τη μάχη του Μαραθώνα. Ο ίδιος τονίζει ότι αν και ο Λεωνίδας στους «300» ήταν ένας σούπερ-πολεμιστής, «ο Θεμιστοκλής είναι διαφορετικός, είναι εμείς». «Αυτή η ταινία αφορά πολύ περισσότερο τον καθημερινό άνθρωπο» πρόσθεσε. «Ο Θεμιστοκλής είναι ο πατέρας της δημοκρατίας. Η ταινία αφορά πολύ περισσότερο τις επιλογές αυτών των ανθρώπων. Οι Σπαρτιάτες έλεγαν: "Πολεμούμε, πεθαίνουμε", έτσι αυτή ήταν μια απλή επιλογή για αυτούς, δεν υπήρχε παράδοση. » Αυτό που είναι σημαντικό με τον Θεμιστοκλή και τους πολεμιστές του είναι ότι τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Πρέπει να χρησιμοποιήσει περισσότερο πολιτικά τεχνάσματα για να συμφωνήσουν όλοι» δηλώνει. Στην ταινία θα κάνει μια εμφάνιση και ο Λεωνίδας. Ο σκηνοθέτης παραδέχεται ότι δεν έχει ακόμα μιλήσει με τον Τζέραλντ Μπάτλερ για να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. Επιμένει, ωστόσο, ότι η ταινία θα έχει το ίδιο οπτικό αποτέλεσμα. Η ταινία «300» αν και προκάλεσε αντιδράσεις από πολλούς που μίλησαν για διαστρέβλωση της ιστορίας, έκανε σούπερ σταρ τον Τζέραλντ Μπάτλερ και υπήρξε τεράστια εμπορική επιτυχία. Newsroom ΔΟΛ                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:liberopoulos.gr

Πακιστανοί ρήμαζαν το δίκτυο ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ


Συνελήφθη χθες το πρωί στην Λιβαδειά, ένας αλλοδαπός πολίτης Πακιστάν, ηλικίας 24 ετών και αναζητείται ένας ακόμα ομοεθνής του, ηλικίας 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων, κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης απ’ το σιδηροδρομικό δίκτυο, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, πλαστογραφία και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στα πλαίσια της πρόληψης εγκληματικών πράξεων σε βάρος του Ο.Σ.Ε., αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο (2) άτομα, να κινείται πλησίον του σιδηροδρομικού δικτύου. Με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θηβών το εν λόγω αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε πλην όμως οι δύο επιβαίνοντες τράπηκαν πεζοί, σε φυγή. Καταδιώχθηκαν με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο ένας εξ αυτών, ενώ ο δεύτερος, παρά τις επισταμένες έρευνες, κατάφερε να διαφύγει.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν, ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι (20) κομμένα τμήματα εναερίου χάλκινου καλωδίου ηλεκτροκίνησης του Ο.Σ.Ε. συνολικού βάρους τετρακοσίων (400) κιλών τα οποία είχαν αφαιρέσει – κόψει πρό ολίγου από το σιδηροδρομικό δίκτυο της περιοχής, στο ύψος του Χ/Σ 137,000.
Κατά την προανάκριση προέκυψε, ότι ο συλληφθείς βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο Πακιστάν. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δράστες, είχε αφαιρέσει ο δεύτερος εξ αυτών, ο οποίος και αναζητείται, από έτερο ομοεθνή του την 28-07-2010, στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αττικής.
Ανωτέρω συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.                                                                                             ΠΗΓΗ:thiva-press.blogspot.com

Ε.Ο.Ν. – 4η Αυγούστου 1936

«…Εμπρός για μιαν Ελλάδα νέα, εμπρός, μ’ ελληνική καρδιά,

εμπρός, περήφανα, γενναία, ναι, της Ελλάδος τα παιδιά….»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Ν.                                                     ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Ύμνος της 4ης Αυγούστου

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

O "Ιός" ψάχνει άλλοθι για τους κλέφτες

Μία απάντηση στην «ανακάλυψη σκανδάλων» της επταετίας.
Έντρομο το καταρρέον πολιτικό σύστημα της σάπιας μεταπολιτευτικής χούντας εξαπολύει τα τελευταία σπασμωδικά τινάγματα προ του θανάτου του. Μέσω της δημοσιογραφικής ομάδος «Ιός» της εφημερίδος «Ελευθεροτυπία», προσπαθεί να καλύψη την αγανάκτηση του λαού από το μεταπολιτευτικό όργιο σκανδάλων που οδήγησε στην πλήρη χρεοκοπία και την κηδεμονία της Ελλάδος από το ΔΝΤ, εφευρίσκοντας... σκάνδαλα της 21ης Απριλίου και μάλιστα με τον προκλητικό τίτλο «Εφτά χρόνια αρπαχτή»! Η φαιδρή αυτή προσπάθεια ξεπερνάει τα όρια του θράσους και αγγίζει εκείνα της ύβρεως. Πρόκειται καθαρά για παιδαριώδη αντιπερισπασμό που προσπαθεί απροκάλυπτα να καταπολεμήση την αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται στον λαό, μεταξύ της περιόδου 1967-73, του αλματώδους «οικονομικού θαύματος» (κατά τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ της εποχής) και των διεθνών οικονομικών βραβείων (Financial Times 1971 και 1972) από την μία και της μεταπολιτευτικής θεομηνίας της πλήρους οικονομικής και κοινωνικής αποσυνθέσεως και του διεθνούς οικονομικού ελέγχου (ΔΝΤ) από την άλλη. Ανάξιος ο μισθός τους! Και είναι ανάξιος, διότι από τα ίδια τα γραφόμενά τους, τα υποτιθέμενα... «σκάνδαλα» προκαλούν γέλωτα μπροστά σ' εκείνα του Κοσκωτά, της «αγοράς του αιώνα», του χρηματιστηρίου, των ομολόγων, του Βατοπαιδίου κ.ο.κ.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Υποστηρίζει αρχικά ο «Ιός», ότι τα περί τιμιότητος των Απριλιανών δεν ισχύουν, διότι η μίζερη εικόνα των επιζώντων οφείλεται στο ότι «έχασαν την εξουσία, στερήθηκαν όσα είχαν παράνομα καρπωθεί και υπέστησαν τις οικονομικές συνέπειες της κοινωνικής απομόνωσής τους». Σε όποιον έχει στοιχειώδη κοινό νου, ο ανωτέρω ισχυρισμός θα προκαλέσει τουλάχιστον ειρωνικό μειδίαμα. Ποιος δικτάτωρ στην ιστορία, όταν έχασε την εξουσία, στερήθηκε όσα είχε καρπωθεί; Ουδείς!
Ο Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του, εάν είχαν... «καρπωθεί», δεν θα είχαν τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία; Και δεν θα είχαν φύγει από την χώρα, όπως τους προτάθηκε επανειλημμένως για να «καρπώνονται» τα κέρδη τους σε κάποια χώρα της Λατινικής Αμερικής; Και εν τέλει, πού πήγαν τα «κέρδη» τους; Μήπως δημεύθηκαν; Η «μεταπολίτευση» πάντως, δεν βρήκε τίποτε να τους δημεύση. Και μόνον αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτει την όποια αμφισβήτηση της τιμιότητός τους από τον «Ιό».

Κοίτα ποιος μιλάει
Σχεδόν παραδεχόμενος την τιμιότητα των πρωτεργατών της Επαναστάσεως, ο «Ιός» κάνει λόγο για την «οικονομική ευμάρεια πάμπολλων μεσαίων ή πολιτικών στελεχών της». Δηλαδή, δεν έτρωγαν οι ίδιοι, αλλά οι από κάτω... Και φθάνει στο σημείο να ρίχνη μομφή στην «νομική κατασκευή περί στιγμιαίου αδικήματος» που τους άφησε ατιμώρητους... Ήθελε δηλαδή ο «Ιός» οι 120.000 άνθρωποι που διώχθηκαν, να φυλακισθούν κιόλας κατά τα προσφιλή σταλινικά τους πρότυπα. Μα για ποια σκάνδαλα θα έπρεπε να διωχθούν;
Είναι πραγματικά κωμική και συγχρόνως επαχθής η πρωτοφανής αυτή προσπάθεια εφευρέσεως «σκανδάλων» με μοναδικούς καρπούς της τις φαιδρότητες του εν λόγω δημοσιεύματος. Σκάνδαλα γι' αυτούς τους κυρίους αποτελούν η επί Κόλλια αύξησις του πρωθυπουργικού μισθού σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο υψηλοβάθμου δημοσίου υπαλλήλου. Αρκεί να δει κανείς τις απολαβές των σημερινών πρωθυπουργών και βουλευτών... Μιλούν για την στεγαστική αποκατάσταση των αξιωματικών! Για τον διορισμό του κουνιάδου του Μακαρέζου, του αειμνήστου Α. Ματθαίου ως υπουργού Γεωργίας - κι ας είχε επιλεγεί εν αγνοία του Μακαρέζου. Μιλούν και για τον αδελφό του Γ. Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνο, ο οποίος δεν συμμετείχε ως αδελφός του, αλλά ως πρωτεργάτης αξιωματικός ο ίδιος. Αστειότητες... Η μη εύρεσις πραγματικών «σκανδάλων» οδήγησε τους απελπισμένους συντάκτες του «Ιού» - στο μέσο περίπου του άρθρου - σε περιγραφές της Ντέλας Ρουφογάλη από το βιβλίο της. Τι περιγράφεται εκεί; Πάντως όχι σκάνδαλα ούτε ατασθαλίες. Περιγράφει «κατινίστικα» την παρουσία σε κάποιους γάμους ή δεξιώσεις οικονομικών παραγόντων του τόπου, όπως ο Λάτσης, ο Μποδοσάκης, ο Πάππας, ο Βαρδινογιάννης κλπ. Λες κι αυτό αποτελεί σκάνδαλο και δεν συμβαίνει πάντοτε και παντού. Αναφέρει ακόμη ότι στον αραβώνα της με τον Ρουφογάλη ήλθαν δώρα «καινούριες ανθοδέσμες, φρέσκα ψάρια»! Μέγα σκάνδαλο, όντως! Ή ότι μαζί με την Δέσποινα έμειναν κάποτε στο Intercontinental των Παρισίων, λες και η σύζυγος του πρωθυπουργού της Ελλάδος έπρεπε να μείνει σε κάποιο Motel Γ' κατηγορίας... Τολμά επίσης ο - μάλλον επικίνδυνος για την πνευματική υγεία των αναγνωστών του - «Ιός» να κάνει υπαινιγμούς για κάποιες από τις συμβάσεις εκείνες που αναμόρφωσαν και ανέπτυξαν απ' άκρου εις άκρον την Ελλάδα. Εδώ η πρόκλησις ξεπερνά κάθε όριο. Αναφέρουν την «Litton», που ο Παπαδόπουλος την πέταξε έξω για εθνικούς λόγους (προάσπισις της Κρήτης από ξένα συμφέροντα). Τολμούν να μιλούν για τις συμβάσεις κατασκευής της Εγνατίας Οδού, η οποία εάν δεν μεσολαβούσε η «μεταπολιτευτική» θεομηνία, θα είχε παραδοθεί στην κυκλοφορία από το 1976 (!).

Τα στοιχεία δεν λείπουν
Αξίζει κανείς να δη, πώς διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και σε αντιπαραβολή να διαβάση όλο το ιστορικό για τις συμβάσεις της Εγνατίας από το βιβλίο του Ν. Μακαρέζου «Η Οικονομία της Ελλάδος» (σελ 420-428). Τότε θα αντιληφθεί το μέγεθος της συκοφαντίας και μικρότητος των «Ιών». Μιλούν ακόμη και για την όντως εθνική προσπάθεια του Γ. Παπαδοπούλου να κατασκευάσει το τρίτο διυλιστήριο της χώρας, αρχικά με τον Ωνάση και κατόπιν της υπαναχωρήσεως του τελευταίου με τον Ανδρεάδη και τον Λάτση. Το διυλιστήριο που είχε ως στόχο να απεξαρτήσει την χώρα από τον ενεργειακό έλεγχο ξένων και γι' αυτό συνάντησε την αντίθεση των Αμερικανών (Οι ενέργειες ολοκλήρώσεώς του σταμάτησαν επί Ιωαννίδη.). Έχω στα χέρια μου στοιχεία για να αποδομήσω έναν προς έναν τους φαιδρούς τους ισχυρισμούς και εάν προκληθώ θα το πράξω. Θα εχρειάζετο όμως χώρος πολύ μεγαλύτερος μίας στήλης εφημερίδος. Αρκούμαι λοιπόν στο εξής καταλυτικό γεγονός, που εσκεμμένως αποφεύγει ο «Ιός» και που κυριολεκτικά «αποψιλώνει» τα προπαγανδιστικά φληναφήματα.

Τζάμπα έψαχνε ο Καραμανλής
Αμέσως μετά την «μεταπολίτευση» με εντολή του Καραμανλή, έμπιστοί του εισαγγελείς άρχισαν μία μακροχρόνια εκστρατεία εξαντλητικής ερεύνης όλων των συμβάσεων υπουργείων, δημοσίων υπηρεσιών κλπ., με σκοπό την ανεύρεση «σκανδάλων της χούντας». Το αποτέλεσμα συγκλονιστικό: 340 και πλέον βουλεύματα από αδιάβλητους δικαστικούς - μη έχοντες καμμία σχέση με την 21η Απριλίου - που αντί της επιδιωκομένης σπιλώσεως κατέληξαν σε ύμνους, όπως η «διαχείρισις του δημοσίου χρήματος υπήρξεν υποδειγματική» μέχρι και «η έρευνα όχι απλώς δεν απέδειξεν ουδέν το επιλήψιμον αλλά αποτελεί τίτλον τιμής διά τους ερευνωμένους»! Όλα τα βουλεύματα λοιπόν, υπήρξαν όχι απλώς απαλλακτικά αλλά και υμνητικά, χωρίς να βρουν - προς απογοήτευση των λασπολόγων που εκκίνησαν τις διαδικασίες - ούτε ένα μικρό σκάνδαλο καθ' όλην την επταετία. Τα βουλεύματα αυτά υπάρχουν και θα δημοσιευθούν όποτε χρειαστεί. Απελπισμένοι και καταϊδρωμένοι οι συντάκτες του «Ιού», που δεν μπόρεσαν με τα ανωτέρω να βρουν ένα σοβαρό «σκανδαλάκι» της «Χούντας», κατέφυγαν στο γνωστό τροπάριο, την ξαναζεσταμένη σούπα των... «κρεάτων του Μπαλόπουλου» και του «τάματος του έθνους».
Ιδού όμως τι κάνει η άγνοια. Δεν γνωρίζουν λοιπόν, ότι ο Ιωαννίδης εκκίνησε την διαδικασία διώξεως του Μπαλόπουλου, όχι διότι υπήρχε σκάνδαλο, αλλά διότι ήθελε να εκδικηθεί τον παλαιό συμμαθητή του για παλαιότερο περιστατικό. Το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι το 1978 ο υποτιθέμενος υφιστάμενος του Μπαλόπουλου, που υποτίθεται ότι κατ' εντολήν του προκάλεσε το... «σκάνδαλο» αθωώθηκε πανηγυρικά. Την ίδια μάλιστα ημέρα της αθωώσεώς του, 4 Μαρτίου 1978, ο Μπαλόπουλος από την συγκίνησή του βρέθηκε νεκρός στο κελί του. Ήταν ο πρώτος νεκρός από τους φυλακισμένους πρωτεργάτες της επαναστάσεως. Όσο για το «τάμα του έθνους», ας μην προκαλούν. Τα χρήματα μέχρι την «μεταπολίτευση» ήσαν άθικτα. Κι ως διά μαγείας εξαφανίσθηκαν, όταν τα «καρπώθηκαν» κάποιοι επιτήδειοι της μεταπολιτευτικής χούντας. Πεινασμένοι από τα επτά χρόνια απουσίας τους επέπεσαν για 36 συναπτά χρόνια αρπαχτής ως λύκοι στις σάρκες της Ελλάδος, οδηγώντας την στην σημερινή εξαθλίωση και καταστροφή, μη φοβούμενοι ούτε καν την ιεροσυλία που διέπραξαν προς το τάμα των αγωνιστών του '21 για την απελευθέρωση του γένους. (Και γι' αυτό υπάρχουν τα στοιχεία...) Είναι σαφές τι επιχειρεί να κάνει ο «Ιός». Είτε χούντα είτε επανάσταση είτε δικτατορία, το βέβαιο είναι ότι το καθεστώς της επταετίας είχε αν μη τι άλλο ευγενή κίνητρα για την κατάληψη της εξουσίας. Πολλώ δε μάλλον δεν είχε στόχο τον πλουτισμό των συντελεστών του ούτε και την εξυπηρέτηση κάποιων ολίγων ημετέρων. Γιατί ημέτεροι ήταν όλος ο ελληνικός λαός, που προς έκπληξιν κάποιων σιγοψιθυρίζει μετά από τόσα χρόνια το «πού ‘σαι Παπαδόπουλε». Σήμερα, που αποκαλύπτεται ότι μοναδικό κίνητρο για τους επί τριακονταπενταετίας διαχειριστές της εξουσίας ήταν να διυλίσουν τον πλούτο που κληρονόμησαν με τα γεμάτα ταμεία των «επτά ετών αρπαχτής», χωρίς ίχνος πατριωτισμού, χωρίς ίχνος ντροπής αλλά και αξιοπρέπειας, κάποιοι δεν διστάζουν να επιζητήσουν το άλλοθί τους. Συγχαρητήρια...
Μάνος Ν. Χατζηδάκης                                                                                                                            ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com   

ΠΑΛΙΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ....ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ"

Αυτό κι αν είναι Comodo
Κάποτε, όταν ακόμα δεν είχαν εμφανιστεί στα μέρη μας κλανιάρηδες αντιπρόεδροι δούλοι Εβραίων κατσαπλιάδων και το Ελλάντα είχε πλέον δραπετεύσει από τον Τούρκικο ζυγό, υπήρχαν πλούσιοι  Έλληνες σε ξένες χώρες, που μέσα στον εθνικό τους οίστρο ακούμπησαν στη πατρίδα ότι είχαν και δεν είχαν, είτε με πολεμικά καράβια, είτε με πολλά κρατικά κτίρια, είτε με διάφορους εξοπλισμούς, θέλοντας να τη δουν να ορθοποδήσει και να γίνει δυνατή. Τα έργα τους, αν δεν τα καταβρόχθισαν ακόμα οι πολιτικές ληστοσυμμορίες των τελευταίων 50 χρόνων, σώζονται, για να μας θυμίζουν πόσο ξεφτίλeς είμαστε, που δεν κάνουμε ντου από παντού, για να ξεσκίσουμε τα σημερινά πιράνχας.
Σήμερα, που ο πολιτικός ληστρικός αχταρμάς μας ξεζουμίζει από παντού, έχουμε τις κυράτσες συζύγους των τρωκτικών της πλουτοκρατίας των φοροφυγάδων και εισφοροκλεπτών, να το παίζουν στη κάλπικη "φιλανθρωπία" και στον υπό εξαφάνιση "πολιτισμό"!!!!
Βλέπουμε γυναίκα γνωστού πετρελαιά, υπηρέτη εβραιοαραβικών συμφερόντων, να κοροϊδεύει επί 30 χρόνια τον ντουνιά, με βιτρίνα καμιά 40ριά παιδιά που πάσχουν από δυσίατα νοσήματα, να μας έχει μέσα στην αγωνία για το πότε θα ολοκληρώσει το υποσχόμενο νοσοκομείο. Μέχρι τότε, το επώνυμο ίδρυμα, εισπράττει κρατικές και ευρωπαϊκές επιδοτήσεις. Από που να ελεγχθεί, όταν έχει κάνει διεθνή οργάνωση, μαζί με καμιά σαρανταριά συζύγους αρχηγών κρατών, οι οποίες διδάχθηκαν από τη "δικιά" μας την επιχειρηματική φιλανθρωπία της επιδοτούμενης απάτης???? Από την άλλη όχθη, υπάρχουν τα παιδιά εκείνα, που έχουν τις ίδιες παθήσεις αλλά δεν τα βλέπει το κύκλωμα ψευδοφιλανθρωπίας. Αυτά τα παιδιά, μας τα περιφέρουν στα κανάλια, λίγο πριν πεθάνουν, αφού δεν είχαν δικαίωμα στην ελπίδα. Έτσι για ζητιανιά των εισιτηρίων και των εξόδων νοσηλείας σε ειδικό νοσοκομείο του ....εξωτερικού. Έτσι θα καταλάβει και ο πιο μαλάκας, την αναγκαιότητα του νοσοκομείου που παιδεύεται να φτιάξει με ξένα κόλλυβα η γριά με τις πλαστικές παραμόρφωσης προσώπου.
Βλέπουμε κόρη γνωστού απατεώνα πολιτικού, που ίσως είναι ο πλουσιότερος στην Ελλάδα χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ του σε πραγματική δουλειά εκτός πολιτικής, να έχει κατασκευάσει και αυτή διεθνή ψευδοφιλανθρωπική εταιρεία. Η "οικογένεια" που μας έχει και αυτή ξελιγώσει στη πείνα και μας βάζει με λύσσα να πληρώνουμε τα κλεμμένα, μας παροτρύνει συχνά-πυκνά με διαφημίσεις από όλα τα μέσα, λέγοντάς μας, πόσο φτηνό είναι να γίνει κάποιος ανάδοχος ενός ή δυο παιδιών της Αφρικής, που πεινάνε, ενώ εμείς είμαστε χορτάτοι. Κι εδώ, που τα παιδιά της Αφρικής πάνε με το κομμάτι σαν τα καλοκαιρινά καρπούζια, η φιλανθρωπία είναι επιδοτούμενη και απ' το κράτος και από την ΕΕ.
Βλέπουμε νεανίζουσα γυναίκα καναλάρχη, να φτιάχνει προσωπική μούρη (προφίλ) μέσα από προσωπική εκπομπή, στο κανάλι του γέρου συζύγου. Κι αυτή με τα κακόμοιρα παιδιά ασχολείται, τουλάχιστον με τη φαντασία και την ωραιοπάθεια. Αφού δεν δίνει τίποτα, το έχει βάλει γινάτι, να ευτυχίσει τα παιδιά όλης της Ελλάδας με το χαμόγελό της.
Βλέπουμε γνωστή μεγαλοδημοσιογράφο, να παντρεύεται γνωστό μαγαλοπλούσιο, κι από τότενες ανακαλύπτει και αυτή τα φτωχά παιδάκια και αρχίζει το δικό της παιχνίδι με ίδρυμα καταδικό της και μάλιστα στο πραγματικό ιουδαϊκό της όνομα.
Βλέπουμε και καμιά 200ριά κυράδες, να έχουν απλωθεί απανταχού της δύστυχης και πτωχευμένης χώρας και να κάνουν επιδοτούμενη φιλανθρωπία, με θύματα τα ΑΜΕΑ.
Είναι τόση η αγάπη τους για επίδειξη της φιλανθρωπίας που κρύβουν μέσα τους, που οι περσότερες προνοητικές ούσες, φτιάχνουν καλού-κακού το "φιλανθρωπικό" τους, αρχίζουν όσο προλαβαίνουν τις επιδοτήσεις και ξεχύνονται στα σοκάκια, στους αγρούς, στους λόγγους και στις ρεματιές, να προλάβουν να προσλάβουν τα ιδιόκτητα, τα σέα και τ' ΑΜΕΑ τους.
Τώρα, πως συμβαίνει να αβγατεύουν οι φιλανθρώπισσες, να αβγατεύουν κι οι επιδοτήσεις και να δεκαπλασιάζονται τα πεινασμένα, τα άρρωστα και τα δυστυχισμένα Ελληνόπουλα, μη μου ζητάτε εξηγήσεις. Υπάρχουν κι αυτοί, αυτές και τα μυστήρια.
Βλέπουμε κι εξαιρέσεις. Ευτυχώς. Υπάρχει γυναίκα τραπεζίτη που τα έχει με τον πολιτισμό, αυτόν που τον έχει κάνει σκατά ο Γερουλάνος του Τζέφρι. Αυτή δεν έχει αφήσει άχρηστο ελαιοτριβείο για ελαιοτριβείο εκατονταετίας, που να μη το κάνει μουσείο με δαπάνες του υπουργείου και το σιγοντάρισμα του Παπούλια. Αυτό της τρώει μπόλικο πολύτιμο χρόνο και δυστυχώς ο χρόνος είναι και χρήμα. Έτσι απλά, τύποις συμμετέχει στα ΔΣ των φιλανθρωπικών των φιλενάδων της, γιατί κάθε μέρα πρέπει να βρίσκεται στον 6ο όροφο του κεντρικού κτιρίου της τράπεζας και να ξεσκονίζει πίνακες γνωστών ζωγράφων, μέχρι να βρεθεί το επόμενο ελαιοτριβείο. Αν δεν της έκλεβε η Μερκούρη τη σάπια ιδέα για μουσείο καταστροφής της Ακρόπολης, είμαι σίγουρος, ότι όλο και κάποιο ελαιοτριβείο θα είχε βρεθεί, για να στεγάσει τις υπόλοιπες κολόνες του Παρθενώνα, γιατί χειρότερος συνδυασμός, από Γερουλάνο με γυναίκα Τραπεζίτη και με τις ευλογίες ενός ξεφτίλα Παπούλια, δεν μπορεί να ματαγίνει, όταν θέλουν να εξαφανίσουν το πιο διάσημο μνημείο!!!!!!!
Περαστικά μας.---                                                                                                                             ΠΗΓΗ:avragioz.blogspot.com