ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο Δρυϊδισμός επίσημη θρησκεία στην Βρετανία



Και ενώ εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας για το αν οι αρχαιολάτρες είναι και ειδωλολάτρες, και για το αν ο ελληνισμός είναι συνυφασμένος με τον δωδεκαθεϊσμό ή τον χριστιανισμό, και για το αν για όλα μας φταίνε οι Εβραίοι ή οι μάρτυρες του Ιεχωβά, έρχεται η Βρετανία και αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία τον . .. Δρυϊδισμό!
Ο Δρυϊδισμός λοιπόν αναγνωρίστηκε ως κανονική και νόμιμη θρησκεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με όλα τα απαραίτητα παρεπόμενα, δηλαδή την φοροαπαλλαγή της, και τη δυνατότητα φορολογικών εκπτώσεων για όσους προσφέρουν δωρεές στην «εκκλησία» των Δρυίδων. Η βρετανική κυβέρνηση αναγνώρισε πως η κελτική ειδωλολατρική πίστη, που ξεκίνησε στην Ιρλανδία πριν από χιλιάδες χρόνια, είναι αυτόνομη θρησκευτικό δόγμα, και δικαιούται να απολαμβάνει τα ίδια προνόμια που απολαμβάνουν και άλλα πιο διαδεδομένα δόγματα.
Η κρατική επιτροπή που μελέτησε το ζήτημα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το Δίκτυο Δρυϊδισμού δημιουργήθηκε με γνώμονα τη φιλανθρωπία, και τη προώθηση της θρησκευτικότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος». Οι Δρυίδες προσπαθούν να πετύχουν την αναγνώρισή τους εδώ και πέντε χρόνια, οπότε και κατέθεσαν την απαραίτητη αίτηση. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι οι Βρετανοί που στρέφονται προς τον Δρυιδισμό, εξαιτίας κυρίως της οικολογίας, και της λατρείας της φύσης την οποία προβάλουν οι σύγχρονοι Δρυίδες ιερείς.
S.A.  (AFP)                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:lavraki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: