ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Ο κλέψας του κλέψαντος στο Δήμο Παγγαίου !

Ένα ζωντανό παράδειγμα της ρεμούλας που επικρατεί στους καταχρεωμένους Δήμους ολόκληρης της χώρας.

Ενα έλλειμμα 720.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου ήταν η αιτία της στυγερής δολοφονίας του δημάρχου Τριαντάφυλλου Κουκούδη με δράστες τους δύο ταμίες του δήμου, όπως προέκυψε από ολιγόωρη έρευνα των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. στην Καβάλα.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί μιλούν για...



....ένα «πρωτοφανούς αγριότητας οργανωμένο έγκλημα από ανθρώπους της διπλανής πόρτας με κύριο στόχο να παραπλανήσουν τις Αρχές και να πιστέψουν ότι είναι έργο επαγγελματιών δολοφόνων».

Οι δύο υπάλληλοι, ηλικίας 47 και 48 χρόνων, σκότωσαν τον δήμαρχο Παγγαίου προκειμένου να τον καλύψουν την υπόθεση για την «μαύρη τρύπα» στο ταμείο του δήμου.

Ο δήμαρχος Παγγαίου είχε εξαφανιστεί το βράδυ της περασμένης Κυριακής και βρέθηκε νεκρός το βράδυ της Τετάρτης στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην περιοχή Νέας Περάμου Καβάλας.

Οπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, είχε πυροβοληθεί οκτώ φορές από υποπολυβόλο ούζι στο πρόσωπο και στον θώρακα, ενώ είχε δεχτεί πολλαπλά κτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. Την υπόθεση ανέλαβαν να διερευνήσουν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης Αλέξης Μπίτζης ο οποίος είχε πολυετή θητεία στο Τμήμα Ασφαλείας της ΕΥΠ και οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Καβάλας Αντώνης Μαλελίδης και Κωνσταντίνος Σιμούδης.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε πρώτη φάση είχαν την εντύπωση ότι η επίθεση αυτή είναι έργο πληρωμένων δολοφόνων. Σημειωτέον ότι στην περιοχή της Θάσου και της Καβάλας έχουν γίνει την τελευταία 10ετία επτά τέτοιου τύπου δολοφονικές ενέργειες από τις οποίες οι περισσότερες παραμένουν ανεξιχνίαστες.

Ωστόσο στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης, και κυρίως ο τρόπος που πυροβολήθηκε το θύμα, ο οποίος έδειχνε «προσωπικό μίσος», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν οι αξιωματικοί, τους οδήγησε να αναζητήσουν τους δράστες στο προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον του δημάρχου.

Η έρευνα εστιάστηκε στο ζήτημα του μεγάλου ελλείμματος που είχε εντοπιστεί τις τελευταίες ημέρες από ορκωτούς λογιστές στον Δήμο Παγγαίου.


Οπως ανέφεραν χθες οι αξιωματικοί οι οποίοι χειρίστηκαν την υπόθεση, το θύμα της εγκληματικής ενέργειας είχε αφαιρέσει ένα ποσόν της τάξεως περίπου των 120.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου, το οποίο επέστρεφε σταδιακά.

Το μεγαλύτερο, όμως, ποσό περίπου 600.000 ευρώ φαίνεται ότι είχαν αφαιρέσει οι δύο ταμίες.

Οπως προέκυψε από τον έλεγχο των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ταμίες είχαν προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε αγορά πολυτελών κατοικιών και ΙΧ, ενώ φαίνεται ότι ξόδευαν μεγάλα ποσά τη νύκτα.

Oι αστυνομικοί ανέκριναν για πολλές ώρες τους δύο ταμίες οι οποίοι ομολόγησαν την εγκληματική ενέργεια. Οπως ανέφεραν, σχεδίαζαν τον φόνο από τη στιγμή που άρχισε- στις 15 Δεκεμβρίου- ο έλεγχος στο ταμείο του Δήμου Παγγαίου από τους ορκωτούς λογιστές.

Το πυροβόλο όπλο οι δύο δράστες φαίνεται να το «ενοικίασαν» αντί 5.000 ευρώ από 37χρονο κάτοικο της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη. Οι δύο ταμίες έδωσαν ραντεβού την Κυριακή το απόγευμα στον δήμαρχο σε ερημική περιοχή του Δήμου Ελευθερών προκειμένου, υποτίθεται, να τους βοηθήσει σε έκδοση δανείου το οποίο θα λάμβαναν για να καλύψουν την «τρύπα» στο ταμείο του δήμου. Εκεί του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν.

Οπως ομολόγησαν, επέστρεψαν δύο φορές στον τόπο του εγκλήματος.

Την πρώτη για να κρύψουν το πτώμα του δημάρχου στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου και τη δεύτερη για να καθαρίσουν το αυτοκίνητο και τον χώρο από τα ίχνη τους. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό - όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.- ότι οι δύο ταμίες πήραν μαζί τους τα παπούτσια του θύματος για να μην εντοπιστούν πιθανόν πάνω τους βιολογικό υλικό ή άλλα στοιχεία.


ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ / ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ...!

Απ’ τη σκοπιά του Έλληνα ...αλλοδαπού!

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ...300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

κατ’ εντολήν των ...ελληνοφάγων το υπουργικό συμβούλιο της Ελλάδας αποφασίζει
τώρα και την απαρχή της κατάργησης/εξαφάνισης του Ελληνικού Έθνους – με την παραχώρηση μαζικά, της Ελληνικής Ιθαγένειας σε εκατοντάδες χιλιάδες αλλοδαπούς, που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας...!

Οι Γερμανία (με 80 εκατομμύρια πληθυσμό) ακόμη κι’έναν μοναδικό λαθρομετανάστη
ν’ανακαλύψει στη χώρα της τον εκδιώχνει αμέσως προς τα’κεί ...απ’όπου ήρθε, γιατί;

Αξιότιμοι Κύριοι,

να δημιουργήσετε πάραυτα, ανά την επικράτεια ’’Επιτροπές Συλλογής υπογραφών’’, εναντίον της ανθελληνικής αυτής απόφασης...!

Κύριοι,

οι ...έλληνοφάγοι προετοιμάζουν, σατανικά και την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης
ταπείνωσης της φυλής μας, με τη VARDARSKA τους!



Την οικονομική της καταστροφή ήδη την ...ολοκλήρωσαν – στην εντέλεια...!

Κι’ εσείς εκεί (;;;)
Εσείς οι ...300 της ελληνικής βουλής ...ενημερώνετε τον απόδημο Ελληνισμό, με μαιλς,
για τις ...’’πατριωτικές’’ σας ερωτήσεις προς τη βουλή αφορά τα ...σκουπίδια της Αθήνας!

Δηλαδή εσείς εκεί ασχολείστε με τα σκουπίδια της Αθήνας, αντί ν’αντισταθείτε...!

Αντί να μεριμνήσετε να σταματήσει ο κατήφορος που πήρε η Πατρίδα μας...!

Κύριοι,

αφείστε τα ...’’παυσίπονα’’ με την ’’καθημερινότητα του ...τίποτα’’
κι’ αφυπνιστείτε με εγρήγορση...!

Εμάς, τους απόδημους Έλληνες, δεν μας ενδιαφέρουν τα ...σκουπίδια της Αθήνας,
αλλά η Τιμή και η Σωτηρία της πατρίδας μας - της πιό γλυκιάς Πατρίδας του κόσμου!

Μ’ελπίδα μεγάλη - σ΄εσάς όλους,

Κώστας Γκαλιμάνης, Γερμανία,

Πρωτοχρονιά 2010

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ


Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ. ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΚΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.


Αναμενόμενο το Όχι Σαμαρά στο Δημοψήφισμα.

Με τη μέθοδο των διαρροών ο Αντώνης Ολοταχώς για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Αντώνη γιατί φοβάσαι το δημοψήφισμα;

Όλες αυτές τις ημέρες περίμενα… Περίμενα την δήλωση του Αντώνη για το δημοψήφισμα σχετικά με την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών. Άλλος φίλος μου έλεγε, «περίμενε και θα δεις»… Άλλος πάλι, μου έλεγε, «αυτός είναι παληκάρι»… Ένας άλλος καλός φίλος του οποίου η γνώμη είναι πάντα βαρύνουσα, μου είπε «περίμενε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Αντώνη»… Κι εγώ περίμενα… Αλλά, ήξερα…



Ο Αντώνης Σαμαράς, προσφάτως εκλεχθείς αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, με χρέος να επαναφέρει την «παράταξη» στην εξουσία, πήρε θέση για το δημοψήφισμα… Και τι είπε; Μα φυσικά όχι… Αλλά προτίμησε να το πει διά της πλαγίας οδού, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο των διαρροών μέσω κομματικών στελεχών κι έτσι ενώ δεν αρνήθηκε το δημοψήφισμα ο ίδιος, όντας αναποφάσιστος, ψάχνει να βρει ποιά "πλευρά" θα του αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη. Την ίδια στιγμή, μέσω της άρνησης περί δημοψηφίσματος των στελεχών του, ο Αντώνης ουσιαστικά αρνήθηκε το νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να αποφασίσουν για το αύριο της χώρας…



Πώς άλλωστε μπορούσε να πει ναι; Οι διαδικασίες για την συγκυβέρνηση (την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας την ανάγκη προέταξε ο «επίτιμος», γνωστός παρασκηνιακός Κων/νος Μητσοτάκης), προχωρούν υπογείως και παρά τις αντίθετες δηλώσεις, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος ευελπιστεί πως μία «ένωση» είναι ικανή να γλυτώσει από την οργή των πολιτών τις πολιτικές και τους πολιτικούς που έχουν καταρρακώσει την χώρα.

Επίκεινται άμεσες μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν αλλά και να εφαρμοστούν και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την αυριανή μορφή της χώρας. Και αυτές οι αποφάσεις δεν είναι δυνατόν να «σηκωθούν» μόνο από το ΠΑΣΟΚ. Ο επίτιμος, μάλιστα, έδωσε και «μοντέλο» στο οποίο λείπουν οι πολιτικοί και αναλαμβάνουν οι τεχνοκράτες… Γιατί άραγε; Μήπως για να μπορούν να ρίξουν το «ανάθεμα» σε αυτούς και όχι στις πολιτικές και στους πολιτικούς; Ο επίτιμος έδειξε τον δρόμο διαφυγής και ο Αντώνης αποφάσισε πως δεν είναι στιγμή για ρήξεις με αυτούς που πιθανώς θα «συγκυβερνήσει» μετά από μερικές εβδομάδες.

Ο Αντώνης δεν έκανε πίσω, αλλά ούτε και μπροστά. Μέσω των διαρροών στην πραγματικότητα έκανε μεταβολή… Είτε αρέσει στους ψηφοφόρους της Ν.Δ. είτε όχι, ο νέος αρχηγός του κόμματος προτίμησε να μην δώσει την πρώτη του μάχη… και έβαλε τα "παπαγαλάκια" του κόμματος να διαρρεύσουν τις προθέσεις του κόμματος (αλλά πιθανότατα όχι του ιδίου)... Ο Σαμαράς αποφάσισε να αντιπολιτευθεί την κυβέρνηση Παπανδρέου, συντασσόμενος πλήρως με τον ανθελληνικό χαρακτήρα που άρχισαν να σχηματίζουν οι προωθούμενες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ή όντας αδιάφορος για το θέμα περιμένει να δει τις εξελίξεις για να τοποθετηθεί...

Ο Αντώνης, λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, αποφάσισε να αφήσει πίσω του την πατρίδα και να αρπαχτεί από το «πνεύμα συναίνεσης», ευελπιστώντας πως το λογίδριό του (για τη νέα χρονιά) θα τον διασώσει πολιτικά…, ασχέτως εάν κανένας Έλληνας δεν περίμενε να ακούσει ευχές για το νέο έτος, αλλά αντίθετα, οι έλληνες πολίτες περίμεναν να ακούσουν κάτι ουσιαστικό και σαφές από τον άνδρα που επιθυμεί να κυβερνήσει τη χώρα... Λίγες ώρες πριν την αλλαγή του χρόνου, ο κύριος Σαμαράς αποφάσισε να εγκαταλείψει αυτούς που τον εξέλεξαν, αλλά και αυτούς οι οποίοι είχαν αρχίσει να στηρίζουν τις ελπίδες τους για να ένα καλύτερο αύριο, στο πρόσωπό του… και με την σιωπή του έδωσε μία τραγική απάντηση για τις πολιτικές του προτεραιότητες και στοχεύσεις...

Ο Αντώνης, τελικά, είναι φυγόμαχος, όπως και ο προκάτοχός του… Αυτό σκέφτεται όποιος τον βλέπει σήμερα να αρνείται να παλέψει για την εφαρμογή του Συντάγματος και να συντάσσεται σιωπηλά με όλους εκείνους που εργάζονται για την σμίκρυνση της Ελλάδας… Ο Αντώνης σήμερα, αποφάσισε να αφήσει πίσω του το πρόσωπο του αγωνιστή και θέλησε να μεταμορφωθεί σε έναν πολιτικό της σειράς, χωρίς εθνική προοπτική, χωρίς συναίσθηση του χρέους του απέναντι στο Σύνταγμα και τους πολίτες της χώρας.
Η σιωπηλή άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ένας καθαρός συμβιβασμός, ανεπίτρεπτος, που θα πρέπει να καταδειχθεί, προκειμένου να αρχίσουν μερικοί να αντιλαμβάνονται πως τα συνήθη «δίπολα επιλογών» ουσιαστικά αποτελούν διαφορετικές εκφάνσεις του ήδη υπάρχοντος πολιτικού κατεστημένου, που μας παρουσιάζει ως επιλογές αυτούς που έχουν ήδη επιλεχθεί από τους στρατηγούς της Νέας Εποχής…

Μάλιστα, η αστεία δικαιολογία της Ν.Δ. πως δεν παρασύρεται στις θέσεις του ΛΑΟΣ, αποτελεί το απαύγασμα της γελοιότητας στην οποία έχει περιπέσει και ο κύριος Σαμαράς. Το Δημοψήφισμα το ζήτησαν πρώτοι οι πολίτες και κατόπιν «έτρεξε» ο κύριος Καρατζαφέρης να επαναλάβει το δίκαιο αίτημα των πολιτών. Οτιδήποτε άλλο, ισχυρίζεται ο οποιοσδήποτε, είναι απλώς κατάντια και περίτρανη απόδειξη πως σήμερα δεν υπάρχει πολιτική, αλλά ούτε και πολιτικοί ικανοί να αντιληφθούν το κοινωνικό και το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, τις πολιτικές ζυμώσεις της κοινωνίας που έχει προσπεράσει τους άβουλους και χωρίς φαντασία πολιτικούς και τις «προωθούμενες» πολιτικές τους…

Δυστυχώς, αν και αναμενόμενη, η σιωπηλή άρνηση του Αντώνη Σαμαρά, να ακολουθήσει την φωνή των πολιτών, αυτή του η μη τοποθέτηση, τον κατατάσσει απέναντι και όχι δίπλα σε αυτούς που ισχυρίζεται πως εκπροσωπεί. Και ίσως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάλαβε πως κάτι έχει αλλάξει την χρονιά που πέρασε… Οι πολίτες είδαν και έκαναν πολλά… Η πολιτική και οι πολιτικοί ξεγυμνώθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και απώλεσαν κάθε άλλοθι που θα μπορούσαν να προβάλουν στο μέλλον… Οι πολίτες σήμερα γνωρίζουν και κινούνται προς την κατεύθυνση ανάδειξης νέων προσώπων, που τίμια θα σταθούν στο ύψος των υποχρεώσεών τους, απέναντι από κάθε Γιώργο, κάθε Αντώνη, κάθε Κυριάκο ή Αλέξη…

Ο Αντώνης σήμερα αρνήθηκε να υποστηρίξει επίσημα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ελληνοποίηση των λαθρομεταναστών, νομίζοντας πως με αυτή του την πολιτική πράξη έχει ανεβεί στην βάρκα που θα τον διασώσει πολιτικά… Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως αυτή η «κυβερνητική» βάρκα είναι τρύπια;… Μήπως κάποιος πρέπει να του πει πως ο “πολιτικός δρόμος” που επέλεξε να πάρει οδηγεί σε οικογενειακές διακοπές στις Αυστριακές Άλπεις;

Καλή χρονιά Αντώνη, Γιώργο, Αλέξη, Κυριάκο, Κωνσταντίνε… καλή χρονιά και… με καλά μυαλά… Με υγεία σε σώμα και σε πνεύμα, ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα αισθανθείτε τα επικείμενα, αλλά και τις πραγματικές σας ευθύνες…
Κωνσταντίνος

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΕΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ...ΚΟΠΠΑΔΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ.

Τις επιδράσεις της “πολυπολιτισμικότητας”, ένιωσαν αυτές τις γιορτές ηλικιωμένοι άνθρωποι, στο χωριό Καρυά του νομού Αργολίδος, με επιθέσεις συμμοριών λαθρομεταναστών και τσιγγάνων σε σπίτια ηλικιωμένων, που προσπαθούσαν να τους κλέψουν τις συντάξεις…



Η αστυνομία , ενώ είχε ειδοποιηθεί για τα περιστατικά αυτά, δεν έκανε τίποτα, είτε λόγω ελλείψεως ανθρώπινου δυναμικού, ειτε γιατί πλέον έχουν καταντήσει αντί το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης να προτρέπει τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, να έχει μετονομαστει σε Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ και ο αστυνομικός να φοβάται να κάνει την δουλειά του , ειδικά σε ότι αφορά στο να “ενοχλήσει” λαθρομετανάστες και τσιγγάνους, για να μην τον διώξει από το σώμα ο Χρυσοχοΐδης ως “ρατσιστή”.



Έτσι , σήμερα το πρωί, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, μια 82χρονη γυναίκα, η Γεωργία Κ, βρέθηκε στο ίδιο χωριό, νεκρή στο σπίτι της, στραγγαλισμένη, και ολόκληρο το σπίτι άνω κάτω…

"ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΥΣΗ" ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ να το βροντοφωνάξει ο κατοχικός Ταλάτ ώστε να το ακούσει ο σύντροφός του, Δ. Χριστόφιας;

Η Τουρκία δεν πρόκειται να αποδεχθεί λύση «για τους Κυπρίους από τους Κυπρίους». Γι’ άλλη μια φορά, ο υποτελής στην Άγκυρα, Τ/κ ηγέτης, είπε στη λονδίνεια «Ντέιλι Τέλεγκραφ»: «Είναι αδύνατο να αναμένει ένας από οποιαδήποτε τουρκική κυβέρνηση να συμφωνήσει σε μια διευθέτηση του Κυπριακού, που δεν θα λαμβάνει υπόψη την εθνική της θέση.


του ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ

Διαφορετικά, οποιαδήποτε συμφωνία δεν θα είναι διαρκής και βιώσιμη». Δεν υπάρχει ισχυρότερος κόλαφος στις προεδρικές παρειές από τις πιο πάνω νέες δηλώσεις Ταλάτ. Και δεν υπάρχει πιο ωμή και αδίστακτη απόρριψη της δήθεν κυπριακής λύσης, που προάγει ο Δ. Χριστόφιας, από τη θέση της Τουρκίας, όπως πιστά τη διατύπωσε ο εντεταλμένος φρουρός της κατοχής, Ταλάτ. Η ιδέα για λύση «για τους Κυπρίους για τους Κυπρίους» ήταν βρετανικής έμπνευσης και Χριστόφειας υιοθεσίας. Προ των εκλογών και μέχρι σήμερα, ο Πρόεδρος έχει επιβάλει την αναζήτηση λύσης ως καθαρά κυπριακής ιδιοκτησίας.

Ο Δ. Χριστόφιας εδράζει την πολιτική του θεώρηση στην εξής συλλογιστική: Για να αποφύγουμε ξανά υποβολή και προσπάθεια επιβολής ενός νέου σχεδίου τύπου Ανάν, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αναλάβουν, μέσω των συνομιλιών, να αναζητήσουν μια λύση βιώσιμη και λειτουργική και να την προτείνουν στις δύο κοινότητες προς έγκριση, σε δύο ξεχωριστά δημοψηφίσματα.


Σύμφωνα με την ίδια συλλογιστική, αυτό δεν εξαιρεί την Τουρκία, με την οποία, κάποια στιγμή, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και θα επιλύσουν τις κρίσιμες πτυχές του προβλήματος. Ο Πρόεδρος ήθελε ευθύς εξαρχής να αποκλείσει έξωθεν επεμβάσεις ώστε οι δύο ηγέτες να αφεθούν απερίσπαστοι σε αυτήν την προσπάθεια. Μάλιστα, σε μιαν αφελή εκδήλωση φιλίας προς τον κατοχικό Ταλάτ, ο Δ. Χριστόφιας διαπόρησε λέγοντας πως αν δεν βρει λύση με αυτόν, δεν πρόκειται να βρεθεί ποτέ. Με απλά λόγια, ο Δ. Χριστόφιας, υποτιμώντας πλήρως την Τουρκία, είχε αναγάγει τον Ταλάτ ως τον κατ’ εξοχήν παράγοντα επίλυσης του Κυπριακού!

Από την πρώτη στιγμή, προ διετίας, ο γράφων και η «Σ» υπέδειξαν στον Πρόεδρο το μέγιστο και ολέθριο λάθος, που διέπραττε. Πρώτον, παραγνώριζε την Τουρκία, με την οποία όφειλε να απαιτήσει να συνομιλήσει. Δεύτερον, την αποενοχοποιούσε πλήρως και την έθετε στον πάγκο του απλού, ουδέτερου παρατηρητή και δήθεν ειρηνοποιού, που, τάχα, θα συμβούλευε τον Ταλάτ. Τρίτον, υποτιμούσε πλήρως την κατοχή και τα εγκλήματα της Τουρκίας, που έπρεπε να την έχουν σταθερά στο εδώλιο ως εγκληματία και γενοκτόνο. Τέταρτον, αποδυνάμωσε τη θέση μας ότι με την Τουρκία έπρεπε να συζητήσουμε επίλυση της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού. Πέμπτον, αναιρούσε κάθε επιχείρημά μας εναντίον της που θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε για να πείσουμε τους εταίρους μας. Ενός κακού μύρια έπονται. Ακολούθησαν οι γνωστές μονομερείς και «γενναίες προσφορές» του Προέδρου, με τη φρούδα ελπίδα ότι θα εξευμένιζε το τουρκικό θηρίο.

Οι Τούρκοι όχι μόνο δεν απάντησαν αλλά καθημερινά διασαλπίζουν ότι η λύση θα έχει τουρκική σφραγίδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ντενκτάς και ο Ταλάτ φωνάζουν στην ηγεσία μας ότι είναι οι εντεταλμένοι προαγωγοί της τουρκικής πολιτικής στο Κυπριακό. Οι ηγέτες μας, όπως και ο Δ. Χριστόφιας, ούτε ακούν ούτε θέλουν να καταλάβουν. Η φιλοσοφία του Προέδρου για κυπριακή λύση έχει κονιορτοποιηθεί και χλευασθεί από το φίλο του Ταλάτ και την Τουρκία. Διερωτόμαστε αν έχει κατά νουν ένα σχέδιο Β’ για το προδιαγραφόμενο ναυάγιο των συνομιλιών και τι θα κάνει παραπέρα. Γνωρίζει; Ή η μόνη έγνοια του είναι οι επόμενες προεδρικές εκλογές;

ΚΥΡΙΑ ΘΑΛΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ούποτε δουλείη κεφαλή ιθεία πέφυκεν, αλλ' αιεί σκολιή καυχένα λοξόν έχει».
Θέογνις ο Μεγαρεύς

Η κυρα-.Θάλεια, είναι ένας πράκτορας που αποκαλύφθηκε. Κανονικά, οι «υπηρεσίες», τους «αποσύρουν» πριν απελαθούν, αλλά στη δική μας περίπτωση, επειδή νομίζουν ότι έχουν καταλάβει το Κράτος, επιμένουν.



του ΣΠΥΡΟΥ ΧΑΤΖΑΡΑ

Η πεμπτοφαλαγγίτισσα ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ σε συνέντευξή της ποταμό, στα ΔΟΛια ΝΕΑ, ομολογεί τα πάντα.

Οραματίζεται έναν «άλλο πατριωτισμό», τον Νέο Πατριωτισμό, της «Ανοιχτής Κοινωνίας», και επαναφέρει το παλιό σλόγκαν του Tavistock Institute, την «Ανεκτικότητα», (tolerance), από την οποία φάγαμε με το κουτάλι στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, και την υπέστησαν οι Σέρβοι που τους πετσόκοψε ο UCK στο Κόσοβο για… « ανταλλακτικά» .



Η κα Θάλεια δήλωσε με θράσος χιλίων πιθήκων : «Στο πρόσωπό μου πλήττεται η δημοκρατία».

Στο πρόσωπό της απεικονίζεται σε όλο του το «μεγαλείο», το Ρουσφετιστάν , η διαπλοκή και η Πέμπτη Φάλαγγα.

Η κα Θάλεια, χωρίς μάστερ, έκανε μεταπτυχιακό με ρουσφέτι. Παρά την έλλειψη βασικού τίτλου σπουδών από διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο, της αναγνωρίστηκε το διδακτορικό με ρουσφέτι, και διορίστηκε καθηγήτρια με ρουσφέτι. Η απόλυτη διαπλοκή.
Στο πρόσωπό της απεικονίζεται το Εβραιοναζιστικό ,«Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη- CDRSEE»,(με χορηγό το ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ , την COCA-COLA του Μπίλντερμπεργκ-Δαβίδ και τον Μπίλντερμπεργκ εφοπλιστή Καρρά).
Στο πρόσωπό της απεικονίζεται, ο Ιστορικός Αναθεωρητισμός, της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης της Νέας Τάξης.

Στο πρόσωπο της απεικονίζεται, η διαφθορά και η ρεμούλα καθώς διαχειρίστηκε 17 εκ.Ευρώ ,μαζί με τις φίλες της, στην Θράκη,με πλήρη αδιαφάνεια.

Η κ. Θάλεια έχει διατεταγμένη αποστολή. Της ανέθεσαν την προώθηση της «διαπολιτισμικής εκπαίδευσης», την οποία είχε λανσάρει, η «πρωτοπόρος» κα Σούλα. «Δεν σκέφτηκα ούτε μια στιγμή να παραιτηθώ. Έχω πολύ και σημαντική δουλειά μπροστά μου. Επενδύω πάντα με πάθος σε αυτό που έχω να κάνω» .Είπε η Θάλεια.

Απέναντι στην εκπρόσωπο της Πέμπτης Φάλαγγας, της «Ανοιχτής Κοινωνίας», στην εκπρόσωπο της διαφθοράς και του Ρουσφετιστάν, έχει ξεσηκωθεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Το ελληνικό έθνος αναγεννήθηκε μέσα από το σχολείο. Τώρα θέλουν να το καταστρέψουν χρησιμοποιώντας το δημόσιο σχολείο. Αφού δεν μπορούν να καταργήσουν τη δωρεάν εκπαίδευση καταργούν την εκπαίδευση.

Η κα Θάλεια έχει αναλάβει εκ μέρους του CDRSEE την πλύση εγκεφάλου των ελληνοπαίδων.

Η πεμπτοφαλαγγίτισσα προσπαθεί να κρυφθεί πίσω από την «κοινωνία των πολιτών» και την συμμορία των «διανοούμενων» της Ανοιχτής Κοινωνίας. Οι ίδιοι που υπέγραφαν, κόντρα στον ελληνικό λαό, υπέρ του σχεδίου Ανάν, υποστηρίζουν τώρα τη Θάλεια.

«Ου γαρ χρη το όνομα του ονείδους αισχυνομένους , αισχροτέρους τω έργω φανήναι»

Όπως και ο Γιαννάκης (Αντουανέτα), ενοχλείται και αυτή από τον «όχλο», που φωνάζει, «Θέλουμε παιδεία ελληνική και όχι πολυπολιτισμική»,και η «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Ο βασικός υπεύθυνος για την Θάλεια, που σιτίζεται στο «πρυτανείο», με ρουσφέτι , επειδή έχει προσωπική γνωριμία μαζί του, είναι ο κύριος Παπανδρέου, και οι δικοί του χορηγοί από την Bilderberg

ΥΓ. Η διαδήλωση κατά της Θάλειας δεν ήταν του ΛΑΟΣ. Καπελώθηκε από τον ΛΑΟΣ, και έτσι προσφέρθηκε το επιχείρημα της «ακροδεξιάς » κριτικής, στην πεμπτοφαλαγγίτισσα και τους ΔΟΛιους παπαγάλους.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ.

ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ: ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

Είναι γεγονός ότι καμιά φορά και ο πιό νηφάλιος άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε θηρίο ανήμερο από τα τεκταινόμενα μιάς κάστας επίορκων υποκειμένων που καμώνονται τους πολιτικούς και καθορίζουν τόσο το μέλλον σου όσο κυρίως το μέλλον του Έθνους σου και κατ’ επέκταση του κράτους σου.

Διανύουμε τον 21ο αιώνα, με όλες τις θεωρίες και τα συστήματα λειτουργίας του κράτους, να έχουν πλέον υποστεί ανήκεστο βλάβη. Ο υπαρκτός σοσιαλισμός κατέρρευσε. Ο νεοφιλελευθερισμός αυτοδιαψεύδεται, η υπαρκτή κοινοβουλευτική δημοκρατία, βρισκόμενη σε βαθειά κρίση και βουτηγμένη στα τοξικά λύματα της διαφθοράς, αμφισβητείται και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη σε βασικούς θεσμούς, όπως οι κυβερνήσεις, τα κόμματα, η δικαιοσύνη, η εκκλησία και γενικώς η διοίκηση η οποία έχει παραδοθεί στην κυριαρχία των εξωθεσμικών μηχανισμών εξουσίας και έχει καταντήσει το κράτος όργανο των συντεχνιών με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει ο Λαός υπό ποίου διοικείται και αν ο διοικών είναι ο «υπηρέτης» του Λαού ή τελεί υπό την ηγεμονία κάποιων ύπουλων κέντρων διαπλοκής και διαφθοράς ως ενεργούμενο των σφετεριστών του ΕΘΝΟΥΣ που έχουν δρομολογήσει την αναδιάταξη της ελληνικής επικράτειας με την αθρόα εισαγωγή μειονοτήτων και από χώρες με εδαφικές διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδος!

Σήμερα, στην Ελλάδα, βρισκόμαστε στο χειρότερο σημείο της σπάταλης και ανεύθυνης μεταπολιτευτικής περιόδου. Μπροστά μας βρίσκεται μιά κρίση από εκείνες που αλλάζουν την πορεία ενός Έθνους και δυστυχώς ΟΥΔΕΜΙΑ θεσμική, κοινωνική και πνευματική δύναμη, έχει την θέληση να αντιμετωπίσει τον πολιτικό μαρασμό, την θεσμική ανεπάρκεια και ανυποληψία, την κοινωνική αναστάτωση και την διασπάθιση των συλλογικών αγαθών της ζωής μας που οδηγεί στον μιθριδατισμό των πολιτών που αδιαφορούν και εθίζονται στην απονεύρωση και την πολτοποίηση των ποιοτικών δυνατοτήτων τους.



Με πόνο ψυχής παρακολουθώ την επί τριανταπέντε χρόνια πορεία του Έθνους μου και διαπιστώνω ότι οι μεταπολιτευτικοί νεογενίτσαροι των ελληνικών κομμάτων, με πρωτεργάτες αργυρώνητους ταγούς σκηνοθετημένων ομοιωμάτων και τα ποικιλώνυμα ΜΜΕ τους, οδηγούν το Έθνος με καταιγιστικό τρόπο στον αφανισμό με αποτέλεσμα, ένας νουνεχής παρατηρητής να διαπιστώνει με δέος ότι σήμερα στην Ελλάδα επιχειρείται μια γενοκτονία αν όχι μια εθνοκτονία εκ μέρους αργυρώνητων ταγών και κονδυλοφόρων οι οποίοι έχουν ανοίξει την Κερκόπορτα απ’ τα μέσα. Οι ιδεολογικοί τρομοκράτες έχουν καταλάβει τις πύλες του Έθνους και δυστυχώς ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών διαβρώνοντας σταθερά την ατομική και συλλογική συνείδηση των πολιτών επιτυγχάνοντας, σε τριανταπέντε χρόνια, ό,τι δεν κατάφεραν οι Τούρκοι σε τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς του Έθνους. Τον πλήρη αφελληνισμό του!!

Το κρίσιμο πρόβλημα είναι σήμερα στην μεγάλη διάσταση των θέσεων της κυβέρνησης με τη θέληση της κοινωνίας για την οποία η ανερμάτιστη κυβερνητική πολιτική αποτελεί θανάσιμη βολή κατά της εθνικής μας ιδιοσυστασίας και ανοίγει τον δρόμο του εθνικού μας ακρωτηριασμού με όσες τραγωδίες συνεπάγεται.

Το Κοινοβούλιο, μέσω του θεσμού της αντιπροσώπευσης, εκφράζει την κορυφαία συνταγματική αρχή της Λαϊκής Κυριαρχίας. Σήμερα, όμως, είναι διάχυτη η τάση αυτονόμησης της κυβερνητικής εξουσίας από το αντιπροσωπευτικό σώμα. Έχει υποκατασταθεί η λαϊκή βούληση από τη βούληση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου και αυτή από τη θέληση του αρχηγού της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο οποίος, περιστοιχιζόμενος από την «κομματική ελίτ» και τους «τεχνικούς της εξουσίας», σφετερίζεται τη Λαϊκή Κυριαρχία και παραμορφώνει και ισοπεδώνει την αντιπροσώπευση.

Η χειραγώγηση, η «αποψίλωση» και η ομογενοποίηση της ελληνικής κοινωνίας η οποία επιχειρείται με το υπό ψήφιση πανάθλιο εθνοκτόνο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας από τους μετανάστες, αποτελεί τον Δούρειο Ίππο της Νέας Τάξης πραγμάτων και της παγκοσμιοποίησης με σκοπό να μεταβάλει τον χαρακτήρα και την φυσιογνωμία της ελληνικής κοινωνίας προς δόξα της ρήσης Κίσινγκερ για να χτυπηθεί ο ελληνισμός και να καταστεί ευκολοκυβέρνητος. Πρόκειται για την υλοποίηση ενός σχεδίου το οποίο είχε προαναγγελθεί διά στόματος της Πυθίας-προέδρου της Βουλής κυρίας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη την 10-02-2005 κατά την προσφώνηση του νεοεκλεγέντος τότε Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Κάρολου Παπούλια με τα όσα φρικιαστικά προανάγγειλε χωρίς ΟΥΔΕΙΣ να αντιδράσει από τους 300 της Βουλής. Χωρίς ούτε ένας να ζητήσει εξηγήσεις. Τι άλλο σημαίνει η στάση τους αν όχι σιωπηρή αποδοχή του ζοφερού αύριο, που την έλευσή του διασάλπισε η κυρία Μπενάκη «προδιαγράφοντας» την ολοκληρωτική απώλεια του Έθνους;

Ο «υπερβάλλων ζήλος» των «μαθητευόμενων μάγων»του ΠΑΣΟΚ οπωσδήποτε θα επιφέρει δεινά στο Έθνος που υφίσταται μια ανθελληνική κυβερνητική πολιτική που για όσους παρακολουθούσαν το βράδυ των εκλογών της 04-10-2009 θα διαισθάνονταν τα επερχόμενα βλέποντας τις δεκάδες χιλιάδες ποικιλόχρωμους λαθρομετανάστες, που είχαν βγεί στους δρόμους και πανηγύριζαν συγκινημένοι για την νίκη του ΠΑΣΟΚ αφού από εκείνη την νύχτα και μετά έχουν τελείως αποθρασυνθεί διεκδικώντας την υλοποίηση των υποσχεθέντων από τον Πρωθυπουργό της χώρας που είναι πλέον ένας από αυτούς και ο οποίος θεωρεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι η προέκταση του Κράτους δικαιούμενοι να ορίζουν τη ζωή μας, την εργασία μας, την περιουσία μας, το Έθνος μας, τα ΠΑΝΤΑ οδηγώντας μας «μονοδρομημένα» στην αυτοκτονία ή στην υποδούλωση στους ποικιλόχρωμους «μετανάστες» του που δρούν ως στρατεύματα κατοχής στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας βιάζοντας, ληστεύοντας και δολοφονώντας τους Έλληνες και το Έθνος.

Υπό το καθεστώς αυτό και σε ώρες που κρίνονται μεγίστης σημασίας εθνικά θέματα, η κυβέρνηση Παπανδρέου εσκεμμένως προκαλεί μια ανελέητη επίθεση κατά της εθνικής μας υπόστασης εναντίον της οποίας ο Λαός οφείλει να αντιδράσει δυναμικά, να υψώσει το ανάστημά του και να γίνει ο πρωταγωνιστής της πολιτικής του ζωής.

Πού είναι τώρα όλοι αυτοί που σε ήρεμους καιρούς παριστάνουν τους υπερπατριώτες και αναλώνονται σε λεονταρισμούς χωρίς κόστος; Σε ποιές τρύπες εκτονώνουν τον πατριωτισμό τους; Γιατί δεν οργανώνουν μεγάλα συλλαλητήρια, σαν αυτά που έκαναν τους πουλημένους κήρυκες του ενδοτισμού να καταριούνται τον μακαριστό Χριστόδουλο που λυσσομανούσαν να τον βγάλουν απ’ τη μέση αν τελικά δεν το κατάφεραν; Πού είναι οι «φωνασκούντες» και οι ως «νευροπαθείς ψευτοπατριώτες» που δεν μπορούν «να πηδήξουν έξω από τον ίσκιο τους», να ενημερώσουν τον Λαό για την επερχόμενη νεοταξική λαίλαπα που θα ρημάξει τον εθνικό κορμό του ελληνισμού οδηγώντας μας σε απίστευτα καταστροφικές, κοινωνικές και άλλες «εκρήξεις»; Δυστυχώς, μετερχόμενοι τις δημαγωγικές παραμορφώσεις της πραγματικότητος και την συνθηματολογική φλυαρία του άκρατου λαϊκισμού, καταγίνονται στην συλλογή υπογραφών παρασέρνοντας στις πολιτικές τους επιδιώξεις ένα Λαό που δεν γνωρίζει την νομική μεθοδολογία των πολιτικάντηδων.

Οι «κύριοι» αυτοί, εμφανιζόμενοι με το προσωπείο του «πατριώτη» και του «εθνικιστή», στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τον Λαό, διασπείρουν ανενδοίαστα ψευδείς ελπίδες, τον αποκοιμίζουν με κούφια λόγια, τον παραπλανούν με ατελέσφορες λεκτικές εξυπνακίστικες φρασεολογίες χωρίς στη ουσία να προσφέρουν τίποτε το ουσιώδες αλλά απλώς να ρετουσάρουν την πολιτική τους φιγούρα.

Γιατί δεν ενημερώνουν τον Λαό ότι ΟΥΔΕΝ δημοψήφισμα είναι εφικτό στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα έστω και αν το Σύνταγμα της τριανταπεντάχρονης Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας προβλέπει δημοψηφίσματα; Γιατί δεν ενημερώνουν τους αδαείς πολίτες ότι οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις λειτούργησαν αρνητικά για το κράτος δικαίου; Το ίδιο ακριβώς Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2009καθεστώς διαμορφώθηκε, από τους ίδιους πιθανόν «εθνικιστικούς» κύκλους και επί μακαριστού Χριστόδουλου με την ατελέσφορη συλλογή των 3.008.901 υπογραφών των Ελλήνων οι οποίοι ζητούσαν να γίνει δημοψήφισμα για την αναγραφή του θρησκεύματος στα δελτία ταυτότητος. Οι ίδιοι πιθανόν «εθνικιστικοί» κύκλοι εγκλώβισαν και εξέθεσαν τον μακαριστό Χριστόδουλο παίζοντας, με τα κρωξίματά τους, το δικό τους πολιτικό παιχνίδι.

Αυτό δεν το γνωρίζουν οι Ελληναράδες ξερόλες που προσβάλλουν την λογική όσων πραγματικά μοχθούν, με όποιες δυνάμεις διαθέτουν, να προλάβουν την φωτιά που θα κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά της; Δεν έχουν άραγε υποχρέωση προς τον Λαό να του γνωρίσουν, αφού διαθέτουν τον τρόπο και τα μέσα, ότι κατά το άρθρο 44 του Συντάγματος, παράγραφος 2: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου. Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών [180], ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου [120] και όπως ορίζουν ο Κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.»

Και ναι μεν το Σύνταγμα το ερμηνεύει κανείς κατά την ελεύθερη, δημιουργική και δημοκρατική μωρία του, αλλά ο ευθύς, απερίφραστος νόμος που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πώς θα θεσπισθεί για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα; Γιατί, ως αντιπολίτευση έστω, δεν έφεραν ΠΟΤΕ και ΟΥΔΕΝ ΚΟΜΜΑ πρόταση ψήφισης νόμου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων;

Γιατί άραγε δεν στρέφουν τον οποιονδήποτε αγώνα προς τον σωστό στόχο αφήνοντας κατά μέρος τους φλύαρους, ανούσιους και κουτοπόνηρους ψευτοπαληκαρισμούς και να ανασυντάξουν την κοινωνία; Αυτά είναι δείγματα ανερμάτιστης πολιτικής, επιχείρηση αποπροσανατολισμού και πολιτικός τσαρλατανισμός. Όταν δεν έχεις την κοινοβουλευτική δύναμη να επιβάλλεις τις πολιτικές σου θέσεις πρέπει να έχεις το σθένος να δώσεις τη μάχη στο πεζοδρόμιο έστω και αν συγκρουστείς με τις δυνάμεις καταστολής. Οφείλεις να εμπνεύσεις την νεολαία με τις πολιτικές σου θέσεις για να μπορείς να έρθεις σε ρήξη για να φέρεις την ανατροπή. Τα κούφια ευφυολογήματα και οι από του βήματος της Βουλής εξυπνακιδισμοί είναι απλώς για το θεαθήναι και για αλληλοχειροκροτήματα που σκοπό και μόνο έχουν την πολιτική τους επιβίωση, αν μη τι άλλο. Κύριοι, δεν σας εμπιστευόμαστε και απευθυνόμενοι προς τον Λαό, που άλλη μια φορά σύρεται υπό τις πολιτικές σκοπιμότητες κάποιων καιροσκόπων αρχηγίσκων, με στεντόρεια φωνή προειδοποιούμε: «Φυλαχθείτε από τους ψευδοπροφήτες, που σας έρχονται ντυμένοι σαν πρόβατα, από μέσα τους όμως είναι λύκοι αρπακτικοί» [Ματθ. 7:15].

Η τεράστια κραυγή διαμαρτυρίας αλλά και η απαίτηση ριζικής αλλαγής της κοινωνικής κατεύθυνσης και η θέσπιση των απαιτούμενων νόμων για την εύρυθμη εφαρμογή του Συντάγματος σε συνδυασμό με την συνέπεια λόγων και ενεργειών για την διεξαγωγή του εθνικού αγώνα θα επιφέρει το ποθητό αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των πολιτικών, κομματικών και κυβερνητικών λειτουργιών, την εξυγίανση των κρατικών και θεσμικών δομών, την ανανέωση του δημοσίου χώρου της Δημοκρατίας και την διασφάλιση της ιστορικής πορείας του Έθνους. Από τον δικό μας συνεπή αγώνα θα κριθεί ο συλλογικός αυτοπροσδιορισμός μας, ως κοινωνίας, ως Έθνους και η προσωπική αυτοεκτίμησή μας, ως πολιτών, στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Καμιά κυβέρνηση, κανένα κόμμα, καμιά Βουλή δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει δεσμευτικά για την παρούσα και τις επερχόμενες γενεές σε θέμα που αφορά την ύπαρξη του ίδιου του Έθνους και την ιστορική πορεία του ανά τους αιώνες.

Ως γνωστόν, η φωτιά είναι το μόνο φυσικό μέσο-φαινόμενο, που ξυπνάει τα κοπάδια…Άραγε, η επερχόμενη πυρκαγιά θα καταφέρει να μας ξυπνήσει; Σε αντίθετη περίπτωση, έχουμε βαρύτατο τραυματισμό του ίδιου του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και η ψήφιση ενός κατάπτυστου νομοσχεδίου συνιστά κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος και της πολύπαθης Δημοκρατίας μας. Και κατά την γνωστή ρήση, όταν δεν υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, οι θεσμοί εκδικούνται. Ρήσης που έχει πολλούς αποδέκτες… που ας μη ξεχνούν ότι: Του Γουδί είναι πάντα εδώ!!!!!

ΟΘΕΝ: ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΟΜΑΛΟΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ.... ΑΦΟΜΟΙΩΜΕΝΟΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ από την απόπειρα κατά του Δανού σκιτσογράφου.

Σοκαρισμένη δηλώνει η γαλλική οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) από την απόπειρα δολοφονίας κατά του Δανού σκιτσογράφου Κουρτ Βέστεργκορντ από ένα νεαρό Σομαλό, χαρακτηρίζοντας το «ένα έγκλημα που πρέπει να τιμωρηθεί αυστηρά».



"Η οργάνωση ελπίζει ότι η δανική δικαιοσύνη θα τιμωρήσει με ορθότητα και αυστηρότητα το δράστη αυτής της επίθεσης που θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για έναν από τους δημιουργούς των καρικατούρων του Μωάμεθ" ανέφερε η RSF σε ανακοίνωση της.

"Ορισμένοι μουσουλμάνοι μπορεί να σοκαρίστηκαν από τις καρικατούρες του Κουρτ Βέστεργκορντ αλλά τίποτα δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια βιαιότητα και μισαλλοδοξία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Κουρτ Βέστεργκορντ και τους άλλους γελοιογράφους και δημοσιογράφους της Δανίας που απειλούνται" ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση.

Πού το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο;

Πού το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο;
 Επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο συνεχίζουν να παίζουν για έναν ακόμη χειμώνα οι Τούρκοι, σύμφωνα με την προσφιλή τους τακτική. Εκεί κάπου στα τέλη κάθε χρόνου και στις αρχές του επόμενου η Άγκυρα αρέσκεται να προκαλεί χρησιμοποιώντας κυρίως την Πολεμική της Αεροπορία. Ανάλογη χρονική περίοδο άλλωστε είχε προκαλέσει και την κρίση στα Ίμια, χρησιμοποιώντας εκείνη τη φορά κάποιους δημοσιογράφους της (με ή χωρίς εισαγωγικά), καθώς και τα πλωτά της μέσα.
 ΦΕΤΟΣ προτίμησε να δοκιμάσει τα νεύρα των Ελλήνων επιτελών και κυρίως των Ελλήνων πιλότων ανήμερα τα Χριστούγεννα, στέλνοντας, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια τέτοια μέρα, οκτώ αεροσκάφη της να κάνουν δύο παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και μία παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Την ίδια αυτή μέρα σημειώθηκε και μια σκληρή εμπλοκή ανάμεσα στα ελληνικά μαχητικά επιφυλακής και στα αεροσκάφη της γείτονος. Λίγες μέρες αργότερα, οι Τούρκοι ισχυρίστηκαν θρασύτατα ότι ένα ελληνικό μεταγωγικό C-130, που πετούσε βόρεια της Ρόδου σε ελληνικό εναέριο χώρο, παραβίαζε τάχα τον τουρκικό εναέριο χώρο και μάλιστα ενεργοποίησαν την «κόκκινη γραμμή» (hot line) μεταξύ Εσκίσεχιρ και Λάρισας, ως μη όφειλαν!
Οι Έλληνες επιτελείς δεν κρύβουν την ανησυχία τους και τον προβληματισμό τους για το πού μπορεί να το πάει η Άγκυρα αυτή τη φορά, σε συνδυασμό και με την υπόθεση των πρόσφατων συλλήψεων τριών Τούρκων που τάχα έκαναν κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας. Επισημαίνουν πάντως ότι, όπως συνήθως, έτσι και αυτή τη φορά οι τουρκικές προκλήσεις σε όλα τα επίπεδα γίνονται σε περίοδο έντονης διαμάχης μεταξύ των στρατηγών και της κυβέρνησης Ερντογάν, μετά και την αποκάλυψη της συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και τη σύλληψη οκτώ στρατιωτικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Κρίσιμο τρίμηνο
Οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου θεωρούν ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο, χρονικό διάστημα όπου, εκτός των άλλων, οι γείτονες και σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ έχουν ήδη δεσμεύσει με ΝΟΤΑΜ για τις ανάγκες της άσκησης «Ατσίκ Ντενίζ» μια σειρά από περιοχές του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και τις δύο γνωστές και «επίμαχες», βόρεια της Λήμνου και νότια της Ικαρίας, τις οποίες η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) παγίως αρνείται να τις εγκρίνει, επειδή η μεν πρώτη επηρεάζει την τερματική περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου και η δεύτερη περιλαμβάνει ελληνικό εναέριο χώρο.
Προβλέπουν μάλιστα ότι οι Τούρκοι σύντομα θα εντείνουν τις προκλήσεις τους, στοχεύοντας ενδεχομένως και στη δημιουργία κάποιου θερμού επεισοδίου και θεωρούν κακό οιωνό τις (συμβολικές) παραβιάσεις που έγιναν ανήμερα τα Χριστούγεννα, έστω και αν αυτές δεν αφορούν το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ του 1988, όπως λανθασμένα παρουσιάστηκε από τα περισσότερα ΜΜΕ. Οι μεμονωμένες πτήσεις τουρκικών αεροσκαφών (που οι γείτονες τις βαφτίζουν «εκπαιδευτικές») εντός του ελληνικού εναέριου χώρου ανήμερα τα Χριστούγεννα, ασφαλώς και αποτελούν μεγάλη πρόκληση, ωστόσο το μνημόνιο Παπούλια – Γιλμάζ αναφέρεται σε μεγάλες ασκήσεις που προβλέπουν την έκδοση ΝΟΤΑΜ. Όπως άλλωστε τονίζει σε πρόσφατη απάντησή του στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, «σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπεγράφη το 1988 από τους τότε υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, κ. Κάρολο Παπούλια και Μεσούτ Γιλμάζ, ο σχεδιασμός και η διεξαγωγή εθνικών στρατιωτικών ασκήσεων στην ανοικτή θάλασσα και το διεθνή εναέριο χώρο, που απαιτούν την έκδοση ΝΟΤΑΜ ή οποιαδήποτε άλλης μορφής αναγγελία ή προειδοποίηση, δέον να αποφεύγεται κατά τη διάρκεια των κυριότερων εθνικών και θρησκευτικών εορτών»…
Πόλεμος νεύρων
Υπάρχουν βέβαια και άλλοι πιο ψύχραιμοι ανώτατοι αξιωματικοί στο Πεντάγωνο που εκτιμούν ότι όλες αυτές οι πρακτικές της Άγκυρας, ασφαλώς ενταγμένες σε αυτό που αποκαλούμε «σχέδιο εθνικής στρατηγικής», γίνονται (και θα γίνονται) ανά τακτά χρονικά διαστήματα, δοκιμάζοντας τις αντοχές και τις ικανότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς να αποσκοπούν κατ’ ανάγκην σε κάτι άμεσο και «πιο μεγάλο». Αναμφισβήτητα πάντως και αυτοί παραδέχονται ότι οι προκλήσεις των «γερακιών της Άγκυρας» κλιμακώνονται και σε ποσοτικό και σε ποιοτικό επίπεδο όσο περνούν τα χρόνια. Οι Έλληνες στρατιωτικοί θυμίζουν ότι πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε σωρεία υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι (στις 29/12/2008 και στις 7 και 8/01/2009), ενώ περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και το «παιχνίδι» με την αμφισβήτηση της κυριαρχίας του εναέριου χώρου των δύο αυτών νησιών μας, με τις πτήσεις ελληνικών και ευρωπαϊκών (FRONTEX) αεροσκαφών κοντά σε αυτά.
 Βενιζέλος: «Σε ετοιμότητα»
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλευρά παρακολουθεί, όπως είναι φυσικό, με μεγάλη προσοχή και αναλύει καθημερινά τις πρακτικές της Άγκυρας, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από την απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου σε ερώτηση που κατέθεσε πριν από μερικές ημέρες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχετικά με την αυξανόμενη προκλητικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της αποστολής τους –τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας- λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε να διασφαλίζουν την εθνική κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Συγκεκριμένα, ελληνικά αεροσκάφη αναχαίτισης, που βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα όλο το 24ωρο και καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, απογειώνονται για να αναχαιτίσουν και να αναγνωρίσουν άγνωστα αεροσκάφη (σ.σ.: με συνολικό κόστος περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!) που εισέρχονται χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών. Αμέσως μετά ενημερώνονται αρμοδίως οι συμμαχικές αρχές, για την αντίθετη προς τους διεθνείς κανόνες συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς επίσης και το υπουργείο Εξωτερικών για ενέργειες αρμοδιότητάς του.
Σε κάθε περίπτωση –καταλήγει ο κ. Βενιζέλος- η όποια αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή του Αιγαίου παρακολουθείται και αντιμετωπίζεται από μέρους της Πολεμικής Αεροπορίας. Οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται αναλύονται διεξοδικά και τα συμπεράσματα που προκύπτουν συνεκτιμώνται τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Η συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο τίθεται συνεχώς ως κρίσιμο ζήτημα στις σχετικές συζητήσεις τόσο στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και διμερώς σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών».
 50 «εισβολές» από θάλασσα
 ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα, με τα πλωτά σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και της τουρκικής Ακτοφυλακής να παραβιάζουν πάντως, σε κάθε περίπτωση, τα ελληνικά χωρικά ύδατα κυρίως τον Ιανουάριο και τον Αύγουστο του 2009.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ:
ΜΗΝΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ
  • ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 12
  • ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ -
  • ΜΑΡΤΙΟΣ -
  • ΑΠΡΙΛΙΟΣ -
  • ΜΑΪΟΣ 9
  • ΙΟΥΝΙΟΣ 4
  • ΙΟΥΛΙΟΣ 5
  • ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 10
  • ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 5
  • ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 3
  • ΣΥΝΟΛΟ 48

Ο "ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΥ ΧΙΛΙΑΝΟΥ ΗΤΑΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ!!!


Πριν λίγο στον Αντένα ο Χιλιανός που λύσσαξαν να γράφουν και να λένε τα ΜΜΕ καθώς και το astynomia.gr ότι τον βασάνισαν, ΔΗΛΩΣΕ ότι οι ειδικοί φρουροί του έδωσαν....χαστούκια στο μάγουλο. Ήθελε να κάνει κάποιο τηλεφώνημα και έκανε νοήματα, οι αστυνομικοί νόμισαν ότι τους κάνει άσχημες χειρονομίες και του έριξαν κανά δυο χαστούκια.

Αυτά ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ο Χιλιανός ο οποίος ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ μετά από ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΛΑΜΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ!!!!

Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα της ΣΤΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ είναι κάτι το ασύλληπτο... κάτι το ανεπανάληπτο!!!!

Δεν τους έκατσε η σούπα με τους Χιλιανούς, μία νέα επιχείρηση "κοράνι" πήρε πρόωρο τέλος... και άντε τώρα να ψάξεις και να ΣΤΗΣΕΙΣ νέα προβοκάτσια μπας και περάσεις το νομοσχέδιο που θα κάνει Έλληνες τους μαχαιροβγάλτες, τους ναρκέμπορους, τους δολοφόνους, τους ληστές, τους βιαστές και τους νταβατζήδες.

Σκούρα τα πράγματα Γιωργάκη... Άνθραξ ο "χρυσός"... και που να εφεύρεις άλλον... Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη...τρεις και τη κακή του μέρα λέει ο σοφός λαός!

Ἕνα παιχνίδι χαρτιῶν, παραμονὴ Πρωτοχρονιᾶς...

Ποιητὴς ἔως τὸ μεδούλι
Ἕνα χρονογράφημα τοῦ Παύλου Nιρβάνα γιὰ τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλο

(Πρώτη δημοσίευσις: Ξ.M., naftemporiki.gr, 19-12-1998·
Ἀναδημοσίευσις στό: ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910): Ἔγραψαν γιὰ τὸν Περικλῆ Γιαννόπουλο)


Περικλῆς Γιαννόπουλος, ὁ ρομαντικὸς ποιητὴς ποὺ αὐτοκτόνησε σὲ ἡλικία 40 ἐτῶν ἕνα ἀνοιξιάτικο πρωί, δὲν ἦταν ἕνας ἐστὲτ γιὰ τὸν τρόπο ποὺ διάλεξε νὰ πεθάνῃ, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸν τρόπο ποὺ ἔζησε στὸ σύντομο πέρασμά του ἀπ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο. Eἶναι πολὺ ἐπίκαιρο τὸ χρονογράφημα τοῦ Παύλου Nιρβάνα, ποὺ εἶχε γράψει παραμονὴ Πρωτοχρονιᾶς, στὶς 31 Δεκεμβρίου 1936.

Ἂν κρεμοῦσαν ὅλους τοὺς χαρτοπαῖχτες τῆς Πρωτοχρονιᾶς, λέει ὁ Παῦλος Nιρβάνας, ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος θὰ πήγαινε χαμένος. Kαὶ περιγράφει μιὰ παραμονὴ βράδυ τοῦ Ἁη Bασίλη, ποὺ εἶχαν μαζευτεῖ μερικοὶ φίλοι στὸ σπίτι τοῦ μουσικοῦ κριτικοῦ Γιωργάκη Ἀξιώτη.

Ὅσοι εἶχαν φτάσει νωρίτερα, εἶπαν νὰ παίξουν ἕνα σεμὲν-ντὲ-φὲρ γιὰ νὰ περάσῃ ἡ ὥρα. Στρώθηκαν στὸ τραπέζι.

- Περικλῆ, δὲν παίζεις;

- Nὰ παίξω..., εἶπε.

Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος δὲν εἶχε ποτέ του καμμία σχέση μὲ τὰ χρήματα. Zοῦσε σὰν τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ. Kαὶ πολλὲς φορὲς ἔμενε νηστικὸς σὰν ἐκεῖνα. Nηστικός, ὅμως, μὲ ἀξιοπρέπεια ἑκατομμυριούχου. Γι᾿ αὐτὸν ἦταν ἀρκετὸς πλοῦτος ἕνα λουλούδι στὴ μπουτουνιέρα του. Σὰν τέλειος τζέντλεμαν, δὲν ἐννοοῦσε νὰ εἶναι δυσάρεστος στοὺς φίλους του. Tὰ χαρτιά δὲν τὸν τραβοῦσαν καθόλου, μὰ δὲν εἶχε κανένα πρόβλημα νὰ παίξῃ γιὰ νὰ εὐχαριστήσῃ τὴ συντροφιά του.

- Ἂν δὲν ἔχεις ψιλά σοῦ δανείζω, τοῦ εἶπε ὁ Nιρβάνας, καὶ τοῦ πέρασε μὲ τρόπο ἕνα χαρτονόμισμα.

Ὁ Περικλῆς Γιαννόπουλος εἶχε μιὰ τύχη καταπληκτικὴ ἐκεῖνο τὸ βράδυ. Kάθε φορά ποὺ σάρωνε τὸ τραπέζι «πᾶνε κι αὐτά;» τοῦ λέγανε. Kάποια στιγμὴ ξεχώρισε ἐκεῖνα ποὺ εἶχε δανειστεῖ καὶ συνέχισε νὰ παίζῃ πιὸ τρελά. Ἦρθε ἡ σειρά του νὰ κάνῃ μπάνκο. Kέρδισε. Bάλανε κι ἄλλα. Ξανακέρδισε. Συνέχισαν γιὰ τρίτη φορά. Kέρδισε πάλι.

- Tώρα μπορεῖς ν᾿ ἀποσυρθῇς, τοῦ λέει ὁ Nιρβάνας.

- Δὲ βαριέσαι..., ἀπαντάει.

Ἐξακολουθοῦσε νὰ κερδίζῃ. Eἶχε κάνει ἕξι ἑφτὰ πάσες ἀράδα. Kαὶ πάλι τὰ ίδια. Eἷχε φτάσει στὴ δέκατη πάσα καὶ ὅλα του τὰ κέρδη ἔμεναν ἀπάνω στὸ τραπέζι. Θὰ πέσῃς, τοῦ ἔλεγαν. Δὲν μπορεῖς νὰ κάνῃς πάσες ἐπ᾿ ἄπειρον. Aὐτὸ ποὺ κάνεις εἶναι παραφροσύνη.

Ἀλλὰ τοῦ ἄρεσε ἡ παραφροσύνη, τὸν διασκέδαζε. Kάποια στιγμή, τοῦ τὰ σκέπασαν ὅλα. Mπάκα! Tά ᾿χασε. Oὔτε κρύο, οὔτε ζέστη. Γελοῦσε.

Mετὰ ἀπ᾿ αὐτὸ θὰ μποροῦσε νὰ μείνῃ δυὸ μέρες νηστικός, ὅπως εἶχε μείνει πολλὲς φορές, ὅπως μένουν τὰ πετεινὰ τοῦ οὐρανοῦ σὲ μιὰ ἄγρια χιονιά.

Σηκώθηκε ἀπὸ τὸ τραπέζι, ἀπένταρος ὅπως κάθισε, μὰ γελαστός. Ξαπλώθηκε στὴν πολυθρόνα ποὺ εἶχε ἀφήσει πρὶν καὶ φάνηκε νὰ ταξιδεύῃ στὰ σύννεφα. Στὰ λευκά, φωτεινὰ σύννεφα τοῦ ἀττικοῦ αἰθέρος, ποὺ ἦταν ἡ θαλαμηγός του.

Tὸ χρονογράφημα αὐτὸ (ποὺ σᾶς δώσαμε μιὰ περίληψη), τράβηξε τὸ περιοδικό «Διαβάζω ἀπὸ τὸ ἀρχεῖο τοῦ Γιώργου Zεβελάκη, δημοσιευμένο στὴν εφημερίδα NEOΣ KOΣMOΣ, στὶς 31 Δεκεμβρίου τοῦ 1936.

Ξ.M.

2010: Ἔτος Περικλῆ Γιαννόπουλου

Ἀγαπητοὶ φίλοι, καθὼς ἑτοιμαζόμαστε νὰ ὑποδεχθοῦμε τὸ 2010, ἑκατὸ χρόνια μετὰ τὴν ἡρωϊκὴ ἔξοδο ἀπὸ τὴν ζωὴ (8-4-1910) τοῦ θείου βάρδου τῆς Ἑλληνικῆς Φύσεως καὶ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κάλλους, ὁραματιστοῦ τῆς Ἑλληνικῆς Ἀναγεννήσεως καὶ προφήτου τοῦ Ἑλληνισμοῦ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, μὲ χαρὰ σᾶς παρουσιάζω ἕναν πλήρη δικτυακὸ τόπο ὅπου φιλοδοξῶ νὰ συγκεντρώσω τὰ ἅπαντα ποὺ ἔγραψε ὁ μέγας ἑλληνολάτρης καὶ τὰ σημαντικότερα ποὺ ἐγράφησαν γι᾿ αὐτόν (μαζὶ μὲ δική μου βιογραφία- κριτική), προσευχόμενος στὴν Μητέρα Ἑλληνικὴ Γῆ νὰ μᾶς βοηθήσῃ νὰ κάνουμε τὸ ὅραμα τοῦ παιδιοῦ της ποὺ τὴν λάτρεψε περισσότερο ἴσως ἀπὸ κάθε ἄλλον, πραγματικότητα:

Μέχρις ἐσχάτων

Ἕλληνες,
Δυόμιση χιλιάδες χρόνια ἀπὸ τὴν Μάχη τοῦ Μαραθῶνος (ἐπέτειο τὴν ὁποίαν ἐμεῖς οἱ ἀνάξιοι νεοέλληνες ἔχουμε τὸ θράσος νὰ θέλουμε νὰ ἑορτάσουμε κιόλας τοῦ χρόνου...), λιγότερο ἀπὸ δύο αἱῶνες ἀπὸ τὴν Παλιγγενεσία τοῦ 1821, καὶ ἡ Πατρίδα μας, ἐλέῳ τῶν παραφρόνων μισελλήνων πρακτόρων καὶ προδοτῶν ποὺ μᾶς διαφεντεύουν, ὑποτάσσεται καὶ πάλι στὸν ζυγὸ τῆς βαρβάρου Ἀσίας. Καὶ αὐτὴν τὴν φορὰ γιὰ πάντα, ἴσως. Διότι ἡ βρωμερὴ Νέα Τάξις, ἡ χειρότερη λαῖλαψ ποὺ ἔπληξε ἀπὸ καταβολῆς κόσμου τὸν πλανήτη, χειρότερη ἀπὸ κάθε Ταμερλάνο, Στάλιν καὶ Χίτλερ, λέπρα ποὺ γενοκτόνησε ἠπείρους καὶ ἀφάνισε πολιτισμούς, δὲν ἐπιδιώκει μόνον τὴν ὑποδούλωσί μας, τὴν κατάλυσι τῆς ἐθνικῆς μας αὐτοδιαθέσεως καὶ ἐλευθερίας. Ζητεῖ αὐτὸν τοῦτον τὸν φυλετικό μας ἀφανισμό. Ζητεῖ τὴν οἰκολογικὴ ἀλλοίωσι ὁλοκλήρου τοῦ οἰκοσυστήματος τῆς Ἑλλάδος· τὴν ἀντικατάστασι τοῦ γηγενοῦς πληθυσμοῦ ἀπὸ στίφη ἀλλοφύλων καὶ ἀλλοθρήσκων τριτοκοσμικῶν ἀφροασιατῶν. Τὴν μετατροπὴ τῆς χώρας σὲ τριτοκοσμικὸ ἰσλαμικὸ Σουδὰν καὶ Μπαγκλαντές. Ζῶα ἐὰν εἴμασταν, κάθε φυσιολάτρης θὰ ἀγανακτοῦσε γιὰ τὴν τερατώδη ὕβριν κατὰ τῆς Φύσεως. Καὶ ἐδῶ μιλοῦμε γιὰ ἀνθρώπους, κοινωνία, παράδοσι καὶ πολιτισμό, γιὰ πατρίδα, γιὰ τὰ ὀστὰ τῶν προγόνων καὶ τὰ ὄνειρα τῶν ἀπογόνων μας, γιὰ τὴν ἐξαφάνισι ἑνὸς γένους τόσων χιλιάδων ἐτῶν -τοῦ Γένους τῶν Ἑλλήνων.

Ἕλληνες,
Εὐρισκόμεθα ἐνώπιον κατάμαυρης δουλείας αἰώνων. Τὸ τρόπαιον τοῦ 1821 γκρεμίζεται στὶς μέρες μας. Καὶ δὲν ἔχουμε κἂν ἕνα στενὸ στὶς Θερμοπύλες, δυὸ πολεμίστρες στὰ τείχη τῆς Βασιλεύουσας, ὤστε, ἂν καὶ ἀνάξιοι νὰ κρατήσουμε ὄρθιο τὸ ἔργο τόσων γενεῶν προγόνων μας, νὰ παραδώσουμε τουλάχιστον κληρονομιὰ στὰ παιδιά μας τὴν θυσία τῆς γενναίας πτώσεώς μας. Οἱ ὀρδὲς τῶν ἀλλοφύλων εἰσβολέων θὰ κατασκάψουν τὸ ἱερὸ χῶμα καὶ τὰ ὀστὰ τῶν προγόνων μας, χωρὶς τὸ χῶμα νὰ ποτισθῇ πρώτα μὲ τὸ αἷμά μας, χωρὶς τὸ χῶμα νὰ πάρῃ ἀπὸ τὸ αἷμά μας νέα δύναμι γιὰ νὰ θρέψῃ τοὺς ἀπογόνους μας καὶ νὰ ἀποτινάξῃ τοὺς βαρβάρους καταπατητές ἀπὸ πάνω του. Ὁ ἥλιος μας, τὸ φῶς τῆς Ἑλλάδος, δὲν θὰ λάμπῃ στὸ ἀστραφτερὸ χαμόγελο καὶ στὰ κόκκινα χείλη τῶν κοριτισιῶν μας, οὔτε στὰ ἀρχαῖα μάρμαρα καὶ στὰ ξωκκλήσια, στὶς ἐλιὲς καὶ στὰ ἀμπέλια μας, ἀλλὰ θὰ χτυπᾶ σκοτεινὲς ἀφροασιατικὲς νομαδικὲς φυλές, ἰσλαμικὲς μαντῆλες καὶ θρασεῖς, ὀξεῖς μιναρέδες ποὺ θὰ πληγώνουν τὶς καμπύλες τῶν λοφίσκων τῆς γῆς καὶ τῶν ἀκρογυαλιῶν μας. Ὁ ἄνεμος δὲν θὰ ψιθυρίζῃ τὴν γλῶσσα τοῦ Ὁμήρου καὶ τοῦ Ρωμανοῦ, ἀλλὰ ἤχους ξένους, σκληρούς, βαρβαρικούς. Τὰ ὄνειρά μας, ξένα σὲ ξένο τόπο, κυνηγημένα, σὰν ἀχνὰ φαντάσματα τὶς νύχτες θὰ ψάχνουν τὶς χαμένες τους ἑστίες...

Finis Graeciae.

Ἕλληνες,
Παρὰ ταῦτα.
Κλεῖστε στὴν ψυχή σας στὴν Ἑλλάδα. Ἀτσαλῶστε τὶς πολεμίστρες ποὺ δὲν μποροῦν οἱ ἐχθροὶ νὰ ἀλώσουν. Διδάξτε τὰ παιδιά σας στὸ Κρυφὸ Σχολειό. Μεγαλῶστε τοὺς αὐριανοὺς στρατιῶτες μας. Διότι ὁ πόλεμος συνεχίζεται. Καὶ εἴμεθα πλέον οἱ πολεμισταὶ τοῦ Πνεύματος. Μπορεῖ νὰ μᾶς λείπει τὸ πεδίον τοῦ Μαραθῶνος καὶ τῶν Θερμοπυλῶν, γιὰ νὰ προσφέρουμε ἐκεῖ τὸ αἷμά μας, ἀλλὰ πολεμοῦμε κάθε μέρα στὸ πεδίον τοῦ Πνεύματος. Ἐκεῖ, στὸν Μεγάλο παράλληλο Πόλεμο, κάθε μέρα βρισκόμαστε συγχρόνως καὶ στὶς Θερμοπύλες καὶ στὴν Σαλαμῖνα, καὶ στὴν Βασιλεύουσα καὶ στὰ Δερβενάκια, καὶ στὴν Πίνδο, ἐμεῖς, ἐκεῖ, γιὰ πάντα, ἐκεῖ, κάθε μέρα θυσιαζόμενοι· μέχρι νὰ ἐγκαταλείψουμε τὴν μάχη καὶ νὰ πεθάνουμε καὶ ἐκεῖ καὶ ἐδῶ -ἢ νὰ μείνουμε στὶς ἐπάλξεις ἕως τὸ ξημέρωμα τῆς εὐλογημένης ἡμέρας, ὅταν θὰ λύσουμε μιὰ γιὰ πάντα τοὺς λογαριασμούς μας -καὶ ἐκεῖ καὶ ἐδῶ.

Ἕλληνες,
Ὁ Μεγάλος καὶ τελευταῖος Πόλεμος ξεκίνησε. Μέχρις ἐσχάτων.


Ἕλληνες,
Μαζί, γυαλίζουμε τοὺς θώρακες καὶ τὶς ἀσπίδες μας, τροχίζουμε τὰ ξίφη καὶ τὰ δόρατά μας, φοροῦμε τὶς φοβερὲς περικεφαλαῖες μας καὶ ξεδιπλώνουμε τὶς ἔνδοξες σημαῖες μας στὸν ἄνεμο ποὺ μεταφέρει ἠχὼ ἀρχαίων ἐπῶν, παιάνες καὶ κλαγγὴ ἁρμάτων. Καὶ δίδουμε τὸν τρομερὸ ὅρκο:

Ὁρκίζομαι, ὅτι θέλω τρέφει εἰς τὴν καρδίαν μου ἀδιάλλακτον μῖσος ἐναντίον τῶν τυράννων τῆς πατρίδος μου, τῶν ὀπαδῶν καὶ τῶν ὁμοφρόνων μὲ τούτους. Θέλω ἐνεργεῖ κατὰ πάντα τρόπον πρὸς βλάβην των καὶ αὐτὸν τὸν παντελῆ ὄλεθρόν των, ὅταν ἡ περίστασις συγχωρήσῃ. Ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὑπὲρ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν· τὴν πατρίδα δὲ οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι. Μέχρι τελευταίας ρανίδος.

ΕΛΕΛΕΥ!

* * *

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (1871-1910)


Ντροπή Σας νὰ συζητᾶτε μὲ τὸν Σκυλόφραγκο ἂν ἡ Μακεδονική Σας Γῆ εἶνε Δική Σας Γῆ. Καὶ νὰ τὸν πείσῃς, δὲν τὸν πείθεις τὸ Λῃστή. Ἢ μόνος του ἢ μὲ Σμπίρους βαλτοὺς θὰ προσπαθήσῃ νὰ Σᾶς πάρῃ κάθε Γῆ.
Οἱ Πολιτισμοὶ ποὺ Σᾶς ἔμαθαν οἱ Δασκαλοτσούσιδες νὰ προσκυνᾶτε μπρούμυτα, Σᾶς καμπανίζουν κατάμουτρα μὲ ἄγρια χαστούκια: Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.
Καὶ εἶνε ἀνήθικον καὶ ἄσκοπον καὶ τὸ νὰ Σᾶς δώσουν καὶ τὸ νὰ δεχθεῖτέ τι. Καὶ νὰ Σᾶς δώσουν, ἂν εἶσθε Σάπιοι, ὁ πρῶτος Δυνατὸς θὰ Σᾶς τὸ πάρῃ. Τὸ Ἠθικὸν εἶνε ἂν εἶσθε Σάπιοι, νὰ Σᾶς ξεπατώσουν καὶ καθαρίσουν τὴ Γῆ.
Φυλᾶτε τὴ Γῆ Σας καὶ τὴν Τιμή της, μόνο μὲ Σπαθί.
Πάψετε Σαπιοδάσκαλοι καὶ Σαπιορήτορες -ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- νὰ ἐξευτελίζετε τὴ Φυλή. Πάψετε Παλιόγρηες τὶς κλάψες, τὰ σάλια, τὰ μελάνια καὶ πιάστε τὸ ΣΠΑΘΙ.
Τὰ πάντα στὴ Ζωὴ -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτῶνται μὲ τὸ ΣΠΑΘΙ. Καὶ ἔτσι εἶνε καὶ μόνο ἔτσι ΠΡΕΠΕΙ νὰ εἶνε.
(«Ἔκκλησις πρὸς τὸ Πανελλήνιον Κοινόν», 1907)

8 στους 10 λένε όχι στην χορήγηση ιθαγένειας


H Σουηδία αρνήθηκε σε γονείς να ονομάσουν το γιό τους «Αλλάχ»

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος
Ως ζήτημα κατά των Μουσουλμάνων τίθεται από ορισμένες εφημερίδες της Τουρκίας η άρνηση των σουηδικών αρχών να επικυρώσουν μια ονομασία μεταναστών-μουσουλμάνων γονέων στο παιδί τους με το όνομα «Αλλάχ».
Το θέμα παρουσιάζεται, σήμερα, από την εφημερίδα «Sabah” ως συνέχεια του γεγονότος της άρνησης ανέγερσης μιναρέδων στην Ελβετία. Η τουρκική εφημερίδα τονίζει πως απαγορεύεται ακόμη και η αναγραφή της λέξης Αλλάχ στα σουηδικά, που γράφεται με το τρίγραμμα GUD και στις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την σουηδική εφημερίδα Γκέτεμποργκ-Posten η αρμόδια αρχή (Skatteverket) γνωμοδότησε αρνητικά, στην αίτηση των μουσουλμάνων γονέων από την πόλης Skåne, της νότιας Σουηδίας, να ονομάσουν ένα βρέφος δύο μηνών ως «Αλλάχ».

Η ‘Skatteverket’ αποφάσισε πως δεν μπορούν να εγκριθούν ονόματα τα οποία φέρουν κάποιο αδίκημα ή μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στον ονομαζόμενο. Στην περίπτωση της μουσουλμανικής οικογένειας, η αρμόδια αρχή, γενικεύοντας την απόφαση της δήλωσε πως «η ονομασία θεωρείται απαράδεκτη για θρησκευτικούς λόγους».
Η λογική ήταν να προφυλάξει το ίδιο το άτομο από ονόματα που έχουν μεγάλη θρησκευτική απήχηση.
«Ο Θεός ή ο Αλλάχ ή ακόμη και ο Διάβολος είναι ονόματα προσβλητικά για μια κοινωνία. Οι αντιλήψεις αυτές δεν απηχούν προσωπικές απόψεις αλλά απόψεις ανθρώπων που πιστεύουν»,
τόνισε ο νομικός εμπειρογνώμονας Λαρς Τεγκενφέλντ.
«Μερικά θρησκευτικά ονόματα όμως όπως το όνομα Ιησούς θεωρούνται φυσιολογικά», πρόσθεσε.
Αλλά και κατά το παρελθόν έχουν απορριφθεί και άλλα ονόματα όπως το 2007, γονείς ήθελαν να ονομάσουν την κόρη τους «Metallica “ ή ένα αγοράκι σε «Google”.

Πηγές:
Goteborgs-Posten -sabah-thelocal

Χαμός στην Αλβανική Βουλή...

...Τσάμηδες όρμησαν κατά του Βαγγέλη Ντούλε

Ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ αντέδρασε ψύχραιμα…

Aναιτιολόγητη και αδικαιολόγητη επίθεση, εναντίον του Προέδρου του ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε έκαναν, μέσα στην Αλβανική Βουλή, οι δύο Τσάμηδες βουλευτές του νεοσύστατου Τσάμικου κόμματος.
Παρ' ότι κανείς από τους παρόντες υπουργούς και βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος δεν αντέδρασε, ο κ. Ντούλες αντιμετώπισε με ψυχραιμία το συμβάν και απέτρεψε με την συμπεριφορά του τα χειρότερα...

Πάντως η κρατική Αλβανική τηλεόραση διέκοψε την ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης, προκειμένου να μην καταγραφεί η επίθεση στον Μειονοτικό βουλευτή. Προηγήθηκε έντονος διάλογος, όπου οι δύο Τσάμηδες βουλευτές κατηγόρησαν με ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς τον Βαγγέλη Ντούλε.
Αιτία αποτέλεσε η θέση του ότι "δεν μπορούμε να μιλάμε για Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, όταν αναμοχλεύονται ανύπαρκτα θέματα, όπως το Τσάμικο".
Ο βουλευτής Ταχίρ "όρμησε" σαν μαινόμενος ταύρος, ακολουθούμενος από το συνάδελφό του, εναντίον του κ. Ντούλε, ο ο οποίος δεν αντέδρασε στην πρόκληση.
Οι Τσάμηδες αποτελούν την αιχμή της επιθετικής πολιτικής της Αλβανίας εναντίον της χώρας μας.
Σήμερα, οι Τσάμηδες, είναι εγκατεστημένοι στις περιοχές των Αγίων Σαράντα, Δελβίνου, Αυλώνος, Βερατίου, Τιράνων και κυρίως στην Κονίσπολη.
Ιδιαίτερα εχθρική είναι η στάση των Τσάμηδων προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας. Ενδεικτικά αναφέρονται μερικά γεγονότα:

• Την ημέρα της ενθρονίσεως του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστασίου, οι Τσάμηδες πρωτοστάτησαν σε επεισόδια και ανθελληνικές εκδηλώσεις, πλαισιώνοντας τον εθνικιστή Αλβανό βουλευτή Uran Butka.
• Στους Αγίους Σαράντα, έριξαν με πυροβολισμούς το σταυρό της στέγης του ιερού ναού του Αγίου Χαραλάμπους.• Έκαψαν το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Μετόχι.
• Βεβήλωσαν το ναό της Αναστάσεως Εξαμιλίων, καταστρέφοντας τις εικόνες και αφοδεύοντας ομαδικά στο δάπεδο του ναού.
• Πρωτοστατούν σε καταπατήσεις εκκλησιαστικών περιουσιών. Συγκεκριμένα Τσάμηδες και Λιάπηδες από την Αυλώνα έκτισαν αυθαίρετα σπίτια σε ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Τσούκας Αγίων Σαράντα. Χωρίς την έγκριση της Εκκλησίας ιδιοποίησαν οικόπεδα της Ιεράς Μονής των Αγίων Σαράντα στην περιοχή Γκιάστα.
• Πρόσφατα εκδόθηκε στην Αλβανία ένα δίτομο έργο 1.600 σελίδων του Αλμπέρτ Κοτίνι που αναφέρεται στις περίφημες διεκδικήσεις για την Τσαμουριά.
Επίσης καθιέρωσαν την 24η Ιουνίου ως «ημέρα γενοκτονίας των Τσάμηδων από τους Έλληνες».

Κατηγορείται η Ελλάδα για αποδοχή κλεμμένων αλβανικών αρχαιοτήτων

Ερείπια της αρχαίας Απολλωνίας της Ιλλυρίας

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Έκλεψαν οι Έλληνες μνημεία από την αρχαία Απολλωνία της Ιλλυρίας;
Αυτό το ερώτημα αναφύεται από το άρθρο του Δανιήλ Μοσκοπολίτι (Dhaniil Moskopoliti ) στην αλβανική εφημερίδα “Albania”.

Το άρθρο, δημοσιευμένο στην αλβανική γλώσσα, έχει το τίτλο «Να επιστραφούν από την Ελλάδα τα λεηλατημένα μνημεία της Απολλωνίας»
(στα αλβανικά: Të kthehen nga Greqia monumentet e grabitura në Apolloni” 23-12-2009).
Γράφει ο συντάκτης:
« Για χάρη της αλήθειας, πρέπει να πούμε ότι στη διάρκεια της κομμουνιστικής περιόδου, μέχρι το 1990, η κατάσταση των αρχαιολογικών μουσείων σε αρχαίες πόλεις της Αλβανίας ήταν πολύ καλή.»
.. “μετά το 1992 η αλβανική Αρχαιολογική υπηρεσία αντιμετώπιζε σημαντικές δυσκολίες όσον αφορά τη χρηματοδότησή της. Έτσι παραμελήθηκε αυτός ο σημαντικός κλάδος ιστορίας και τέχνης του πολιτισμού της Αλβανίας.
”Αλλά η περίοδος 1997-1998 ήταν η πιο ‘μαύρη’ στην ιστορία των μουσειακών μνημείων των αρχαίων πόλεων της Αλβανίας».


Και τώρα στο ζουμί:


«Την περίοδο αυτή εκλάπησαν εκατοντάδες αρχαιολογικά αντικείμενα από τα μουσεία της χώρας, ανυπολόγιστης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, εξήχθησαν και πουλήθηκαν στο εξωτερικό.
»Κύριος προορισμός αυτών των μνημείων ήταν αναμφίβολα η Ελλάδα».
Ο συντάκτης κατηγορεί την Ελλάδα ως αποδέκτη ληστεμένων αρχαιολογικών μνημείων της αρχαίας Ιλλυρίας.
«Δεν μπορεί», γράφει ο Μοσκοπολίτι, «να κατηγορήσουμε την ελληνική κυβέρνηση ότι συμμετέχει σε αυτήν την περιπέτεια αλλά την επικρίνουμε για την αδιαφορία που επιδεικνύει στην αποδοχή των μνημείων αυτών καθώς υπονομεύεται η ίδια η Ελλάδα και στη συνέχει η Αλβανία»

Παραλληλίζει την Ακρόπολη με την Απολλωνία

Στη συνέχεια παραλληλίζει τον αγώνα της Ελλάδας για την επιστροφή των μνημείων της Ακρόπολης με αυτά της αρχαίας Απολλωνίας.
«Πολλοί από εμάς έχουμε δει τις κολοσσιαίες διπλωματικές προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα με το αμερικανικό λόμπυ και τις διάφορες ενώσεις σε πολλές χώρες για την επιστροφή από την Αγγλία τα μνημεία της Ακρόπολης των Αθηνών. Είναι μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια».

Η παροιμία


« Μια γνωστή λαϊκή παροιμία λέει: ‘η βαριά πέτρα στη θέση της’.

Έτσι υποστηρίζουμε την επιστροφή των μαρμάρων στην Ακρόπολη, στον τόπο που γεννήθηκε η ελληνική μυθολογία και είναι ιστορική συνέχεια της σύγχρονης Αθήνας.
Όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί για τα αλβανικά μνημεία, των οποίων ο τόπος καταγωγής του είναι η αρχαία Ιλλυρία και τώρα βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος.»

Η υπόθεση των Τρικάλων και τα 10 κιλά κάνναβης

Ο αρθρογράφος αναφέρεται στη συνέχεια σε απόφαση Δικαστηρίου των Τρικάλων για μια υπόθεση 11 αρχαίων μαρμάρων που λεηλατήθηκαν από το Μουσείο της Απολλωνίας και πουλήθηκαν (από Αλβανούς) στην τιμή των 15.000 Ευρώ.
Δεν διστάζει να κάνει και μια σύγκριση:
Η ελληνική αστυνομία είναι ανελέητη στο αλβανικό λαθρεμπόριο ναρκωτικών δεν συμπεριφέρεται όμως με τον ίδιο τρόπο στους λαθρέμπορους των πολιτιστικών ελληνικών μνημείων που έχουν καταγωγή από τη σύγχρονη Αλβανία.
Η ζημιά που προκαλείται στην Ιστορία του Παγκόσμιου Πολιτισμού με την εξαφάνιση ενός αρχαίου μνημείου είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ζημιά που προκαλείται από 10 κιλά κάνναβης»
Ο Μοσκοπολίτι αναφέρεται και στις δεκάδες λεηλασίες που έχουν γίνει σε χριστιανικές (ελληνικές) εκκλησίες τις κλοπές αγίων εικόνων κλπ. από Αλβανούς και ζητά μια καλύτερη συνεργασία στον τομέα αυτόν από τις κυβερνήσεις της Αλβανίας και της Ελλάδας.       Υ.Γ   ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

Η Τουρκία απλώνει χέρι στα οθωμανικά κατάλοιπα της Ελλάδας

Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Σε ιδρύματα μειονοτήτων στην Τουρκία, λέει, πως ανήκουν τα οθωμανικά κατάλοιπα σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου.
Με τίτλο «Αξιοθρήνητες Εικόνες-Ετοιμοθάνατα είναι τα οθωμανικά μνημεία στα ελληνικά νησιά» η τουρκική εφημερίδα ‘Βατάν’, στο σημερινό της φύλλο, κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραμελεί τα οθωμανικά έργα παρότι έχει λάβει πόρους από την Ε.Ε. για την προστασία τους.
«Σε δεκάδες νησιά του Αιγαίου», γράφει η ‘Βατάν’, «Τζαμιά, τάφοι και άλλα ιερά είναι αφημένα και εγκαταλειμμένα. Περίπου τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται ετησίως την Κω, την Κρήτη και τη Ρόδο και τα τζαμιά της Οθωμανικής Δημιουργίας είναι σχεδόν κατεστραμμένα».
Στο άρθρο της, η εφημερίδα, επισημαίνει πως είναι ντροπή να υπάρχουν σπασμένα παράθυρα σε παλαιά τζαμιά και να είναι κλεισμένα αυτά με φύλλα εφημερίδων ή ακόμη και με πανιά. Ιδιαίτερα αναφέρεται σε κατάλοιπα της οθωμανικής κυριαρχίας στην Κρήτη, όπου είναι, λέει, παρατημένα στην τύχη τους τα τζαμιά και τα ισλαμικά ιεροδιδασκαλεία. Ο σχολιαστής αναφέρεται ιδιαίτερα, στα Χανιά, όπου δεν μπορεί να βρει κανείς από πού είναι η ...είσοδός σε ένα Τζαμί. Σε αυτό λέει φταίει η άναρχη δόμηση της πόλης που δημιούργησε μια ...παραγκούπολη γύρω από τα τζαμιά. Μάλιστα από τα 11 τζαμιά που υπήρχαν στα Χανιά τώρα υπάρχουν μόνον τέσσερα.

Η εφημερίδα κατηγορεί την Ελλάδα πως ενώ λαμβάνει χρήματα από την Ε.Ε. για την διατήρησή τους αυτά δεν φθάνουν στον προορισμό τους.
«Όλοι οι τάφοι και τα ιερά στο προαύλιο χώρο των Τζαμιών είναι κατεστραμμένα. Έχουν κάνει γκράφιτι στους τοίχους και ένα τζαμί έχει μετατραπεί σε κατάστημα πώλησης σουβενίρ»…

«Ενώ υπάρχουν πινακίδες πως έχουν ληφθεί χρήματα από τα κοινοτικά ταμεία δεν έχει μπει ακόμη ούτε ένα καρφί», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Φάγαμε 30.000 Σκοπιανά αρνιά τα Χριστούγεννα!

Κύριος εισαγωγέας των σκοπιανών αμνοεριφίων είναι η Ελλάδα

Ἂρθρα & Σκέψεις -31 Δεκ 2009

Την ικανοποίησή τους εξέφρασαν οι εκτροφείς προβάτων στην γειτονική χώρα αφού μόνον στην περίοδο των Χριστουγέννων πούλησαν 30.000 αρνιά σε Ελλάδα και Ιταλία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού καναλιού ‘Α1’ οι εκτροφείς προβάτων πούλησαν σε πολύ καλή τιμή την παραγωγή τους: 200 δηνάρια ανά κιλό που σημαίνει 3,24€ ανά κιλό. Άσχετα αν στη χώρα μας έφθασε μέχρι τα 9-12 €...
«Πρόκειται για εισροή καθαρού συναλλάγματος που έχει αυξητική τάση. Το περασμένο Πάσχα η πώληση των αρνιών κυμάνθηκε γύρω στα 130 δηνάρια, η αύξηση μέσα σε οκτώ μήνες ήταν της τάξης του 60%», δήλωσε ο Ντούσαν Ριστέσκι, πρόεδρος της ένωσης των εκτροφέων προβάτων στο Πρίλεπ.

Σημειώνεται πως η ετήσια εξαγωγή αμνοεριφίων στην πΓΔΜ είναι της τάξης των 300.000. Ήδη ζητείται από τη κυβέρνηση να αυξήσουν οι παραγωγοί τον αριθμό των αμνοεριφίων τους αφού τα 600.000 που υπάρχουν δεν κρίνονται αρκετά για μελλοντική ζήτηση.    Υ.Γ  ΚΑΛΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ

Έρευνα για τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης

Ἂρθρα & Σκέψεις -31 Δεκ 2009

Ένας τηλεφωνικός κατάλογος της Κωνσταντινούπολης του 1955 αποτελεί το “κλειδί” για την έναρξη της εκστρατείας διεκδικήσεων ακινήτων των Ελλήνων της Πόλης.

(Πηγή εφ. Μακεδονία)

Ήδη τα στοιχεία του καταλόγου αυτού σταχυολογούνται, προκειμένου να εντοπιστούν ελληνικά ακίνητα που κατασχέθηκαν και πουλήθηκαν από το τουρκικό κράτος.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση Φωκά, με την οποία δικαίωσε δύο αδέρφια στη διεκδίκηση της περιουσίας της αδερφής τους, αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ, άνοιξε το δρόμο για να κινηθούν παρόμοιες διαδικασίες για διεκδικήσεις Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης που έχασαν τις περιουσίες τους και οι οποίες υπολογίζονται σε συνολικά 12.000 ακίνητα. “Δεχόμαστε τηλεφωνήματα απ’ όλον τον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, αλλά η δουλειά έχει πολύ δρόμο”, υποστήριξε μιλώντας στη “ΜτΚ” ο συνήγορος των αδελφών Φωκά Δημήτρης Γκελντής, ο οποίος επί οκτώ χρόνια εξάντλησε όλες τις δικαστικές διαδικασίες στα τουρκικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, μέχρι τη δικαίωση των δύο αδερφών.
Ο κ. Γκελντής πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, κρατώντας τον συγκεκριμένο τηλεφωνικό κατάλογο στα χέρια του. “Είναι μια καλή αρχή”, είπε υπογραμμίζοντας πως στον κατάλογο αυτόν υπάρχουν 300.000 ελληνικά ονόματα και οι δρόμοι όπου έμεναν την περίοδο εκείνη, πριν τα Σεπτεμβριανά του 1955 και το πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων της Πόλης. “Ένα πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι δρόμοι έχουν αλλάξει ονομασίες, ωστόσο θα το ξεπεράσουμε με τις μαρτυρίες που υπάρχουν για τα παλιά ονόματά τους”, επισήμανε.

Ο κ. Γκελντής στην επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη συναντήθηκε με τον οικουμενικό πατριάρχη, με τον οποίο συζήτησε το θέμα, αλλά και με τον έλληνα πρέσβη. Παράλληλα είχε επαφές με τον τούρκο συνάδελφό του Οκάν Χεμσινλίογλου, με τον οποίο συνεργάστηκαν για τη θετική έκβαση της υπόθεσης Φωκά. “Το πρόβλημα είναι πως οι τουρκικές υπηρεσίες απαγορεύουν ακόμη και σε Τούρκους να κάνουν έρευνες σε κτηματολόγια και υποθηκοφυλακεία όταν αφορούν τις ελληνικές περιουσίες”, τόνισε.


ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Η έρευνα που ξεκίνησε αφορά τα 12.000 ακίνητα που αποτελούν τις περιουσίες των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες χάθηκαν μετά το 1955. Η πρώτη κατεύθυνση αφορά τα ακίνητα που παραμένουν ως έχουν και είναι εγκαταλειμμένα χωρίς να έχουν αξιοποιηθεί, ακολουθούν τα ακίνητα που έχουν πουληθεί σε τρίτους και αυτά που αξιοποιήθηκαν από το τουρκικό κράτος, το οποίο τα διατηρεί στην ιδιοκτησία του.
Στην πρώτη κατηγορία εκτιμάται πως στην Κωνσταντινούπολη εξακολουθούν να ρημάζουν περίπου 1.000 ακίνητα που ανήκαν σε Έλληνες. “Πρέπει να αρχίσουμε απ’ αυτά, να δούμε σε ποιους ανήκουν και αν οι ιδιοκτήτες τους είναι κάποιοι απ’ αυτούς που έχουν επικοινωνήσει ήδη μαζί μας”, σημείωσε ο κ. Γκελντής.
“Το ζήτημα όμως είναι να συμβάλει σ’ αυτό το έργο η ελληνική πολιτεία. Τα ακίνητα αυτά είναι ετοιμόρροπα και ακόμη και αν ζουν οι ιδιοκτήτες τους και θέλουν να τα διατηρήσουν, πού θα βρουν τόσα χρήματα;”, συμπλήρωσε.
Στη δεύτερη κατηγορία ο σχεδιασμός είναι να διεκδικηθούν αποζημιώσεις από το τουρκικό κράτος, που έχει πουλήσει τα ακίνητα σε τρίτους, καθώς η ανάκτησή τους από τους έλληνες ιδιοκτήτες θεωρείται αδύνατη. Η ανάκτηση όμως εκτιμάται πως είναι εφικτή για τα ακίνητα που διατηρεί το τουρκικό κράτος και χρησιμοποιεί για διάφορες δραστηριότητες. Σύμφωνα με τις πρόχειρες καταγραφές ο αριθμός αυτών των ακινήτων είναι μεγάλος.
Παράλληλη εργασία συγκέντρωσης ενδιαφερομένων έχουν ξεκινήσει και οι εν Ελλάδι σύλλογοι Κωνσταντινουπολιτών, ειδικά μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
Ήδη έχουν εντοπιστεί μέλη τους που έχασαν τις περιουσίες τους και σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι επίσημες διαδικασίες διεκδικήσεων.

Η υπόθεση Φωκά-Πιστικά

Η διεκδίκηση της περιουσίας της Πολυξένης Φωκά-Πιστικά από το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μετά τον θάνατό της, τον Απρίλιο του 2000, από τους δύο αδελφούς της, που ζουν στην Ελλάδα και οι οποίοι έμειναν μοναδικοί της κληρονόμοι.
Η γυναίκα βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη σε παιδική ηλικία, όταν υιοθετήθηκε από το ζεύγος Πιστικά. Μετά τον θάνατο των θετών της γονιών στην Πόλη κληρονόμησε την κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Η ίδια επικοινώνησε πρώτη φορά με τον έναν αδελφό της όταν βρέθηκε στο ελληνικό γηροκομείο του Πέραν και ζήτησε βοήθεια. Μέχρι την ώρα που ζούσαν οι θετοί της γονείς δεν απαντούσε στις επιστολές των αδελφών της, επειδή της το απαγόρευαν.
Τα τουρκικά δικαστήρια κάνοντας χρήση μυστικών διαταγμάτων του 1964, τα οποία ανέφεραν πως “η αρχή της αμοιβαιότητας δεν εφαρμόζεται με την Ελλάδα”, απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο αδελφών, παρότι προηγουμένως τους απέδωσαν την κινητή περιουσία της αδελφής τους.
Οι αδελφοί Φωκά προσέφυγαν το 2002 στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο τον Σεπτέμβριο με απόφασή του απέρριψε τους ισχυρισμούς του τουρκικού κράτους και δέχθηκε ότι η δήμευση της περιουσίας αποτελεί παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με τις ψήφους και των επτά δικαστών της σύνθεσης, μεταξύ των οποίων και μία Τουρκάλα.
Στην προσφυγή τους οι αδελφοί Φωκά διεκδικούν ποσό που φτάνει τα 19,1 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αποτελούν την αξία της ακίνητης περιουσίας, τα διαφυγόντα κέρδη των προηγούμενων χρόνων και την ηθική βλάβη τους. Με την απόφασή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλεί το τουρκικό δημόσιο να τακτοποιήσει οικονομικά την υπόθεση μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να ορίσει το ίδιο το δικαστήριο αποζημίωση που αναλογεί για τους κληρονόμους.

Πρωτοχρονιάτικη Αυστριακή ‘Κεραμίδα’: Η Τουρκία δεν έχει θέση στην Ευρώπη...

Ἂρθρα & Σκέψεις 31 Δεκ. 09

Ο υπουργός εξωτερικών της Αυστρίας Michael Spindelegger , σύμφωνα με δημοσίευμα της βιεννέζικης εφημερίδας Wiener Zeitüng, δήλωσε, σε ερώτηση δημοσιογράφου για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, πως ‘δεν βλέπει για την Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ στο άμεσο προσεχές μέλλον’.
Η εφημερίδα γράφει σχετικά:
«Η Αυστρία οφείλει να πει τα πράγματα ξεκάθαρα στην Τουρκία. Είμαστε ένα μέλος της Ε.Ε. όπως όλα τα άλλα, αλλά την μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν την βλέπουμε. Κι αν ακόμη αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ένταξη αυτές θα είναι άνευ χρονοδιαγράμματος».
Η δήλωση του αυστριακού υπουργού εξωτερικών προβάλλεται σήμερα στο σύνολο του τουρκικού τύπου με απαισιόδοξα σχόλια για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας.

(Σχετική δημοσίευση στο τουρκικό πρακτορείο ‘Σιχάν’).

250 χιλιάδες Αλβανοί Μετανάστες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι...

...γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και αναφέρουν τη συνέπεια των προγραμματικών δηλώσεων της νέας σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Ελλάδας.

Ἂρθρα και Σκέψεις -1 Ιαν 2010

«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ετοιμάζει νομοσχέδιο που δίνει στα παιδιά των μεταναστών την ελληνική ιθαγένεια και το δικαίωμα σε όλους τους μετανάστες του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην τοπική αυτοδιοίκηση»
Γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης
(στη φωτό έναντι η ‘gazeta 55’) και ομιλούν για τη συνέπεια των προεκλογικών υποσχέσεων του ΠΑΣΟΚ.
«Συνεπής η νέα ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στα πρώτα βήματα της θητείας της ανοίγει μια νέα σελίδα στην ελληνική μεταναστευτική πολιτική. Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε και ενέκρινε σε μια ανοιχτή συζήτηση μιας καινοτόμου πρότασης-νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναγνωρίζει το δικαίωμα των παιδιών των μεταναστών να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, μετά από πέντε χρόνια νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα».


Ο αρθογράφος αναφέρεται στις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου και τονίζει σε κάποιο σημείο:
«Με την ιθαγένεια παρέχεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι για περίπου 250 χιλιάδες Αλβανούς και άλλους αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμης διαμονής στη χώρα. Οι αλλοδαποί μπορούν να εκλέγοναι δημοτικοί συμβούλοι αλλά όχι δήμαρχοι».

200 εκατ. Ευρώ λιγότερα τα αλβανικά εμβάσματα

Ἂρθρα και Σκέψεις -2 Ιαν 2010

Η κρίση χτυπάει σοβαρά και τους Αλβανούς. Μετά από πολλά χρόνια τα εμβάσματα τα οποία στέλνουν οι Αλβανοί μετανάστες στην πατρίδα τους μειώθηκαν το περασμένο έτος κατά 200 εκατομμύρια Ευρώ.
Τα στοιχεία, όπως αναφέρει η αλβανική εφημερίδα ‘Τέμα’ προέρχονται από την Τράπεζα της Αλβανίας.
Σημειώνεται πως η μείωση των εμβασμάτων των μεταναστών έχει μεγεθύνει τις καθημερινές δυσκολίες χιλιάδων οικογενειών που αποκλειστικά συντηρούνται από αυτά.
«Η Τράπεζα της Αλβανίας», όπως γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, « αναφέρει πως το αντίκτυπο της μείωσης των μεταναστευτικών εμβασμάτων είναι ένας πολύ σοβαρός παράγοντας στην εγχώρια μείωση της κατανάλωσης. Τα εμβάσματα των μεταναστών έχουν συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχονται οι αναπτυγμένες οικονομικά χώρες».
Η Τράπεζα της Αλβανίας θα διατυπώσει την άποψη πως «η έλλειψη των 200 εκατ. Ευρώ στην οικονομία της Αλβανίας δημιουργεί ένασημαντικό κενό, και σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, δεν προβλεπεται βελτίωση των μεταναστευτικών εμβασμάτων. Η αλβανική οικονομία περνά δύσκολες μέρες και δεν υπάρχει δυνατότητα στο κράτος να αντισταθμίσει την έλλειψη των εκατομμυρίων αυτών».
Σημειώνεται πως η κύρια αποστολή των μεταναστευτικών αλβανικών εμβασμάτων γίνεται από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το επίπεδο της ανεργίας στην Αλβανία είναι πάνω από το 13%, ενώ χιλιάδες οικογένειες ζουν μόνο από τα εμβάσματα των μεταναστών και η κρίση κατά κύριο λόγο χτυπά τις οικογένειες των μεταναστών.